Overslaan en naar de inhoud gaan

Tortelloni en ravioli vouwen

Tortelloni vouwen vergt een beetje techniek. Wie dat niet ziet zitten, kan ook ravioli maken.

Wanneer je het verse pastadeeg bereid hebt en uitgerold tot velletjes, is het tijd om de pastavelletjes te vouwden. Dat vergt een beetje techniek, vooral als je tortellini wil maken.

Plooi voor tortellini elk deeglapje met vulling tot een driehoek, vouw het bovenste tipje naar voor, en leg het deeglapje om je wijsvinger heen. 

Trek de uiterste twee hoekjes aan, onder je vinger, en druk ze stevig aan.

Als je teveel moeite hebt met het vormen van de tortelloni, dan kan je ook ravioli maken. Leg op de helft van de lapjes een portie van de vulling.

Dek elk lapje met vulling af met een tweede vierkantje deeg. Druk het deeg rondom de vulling stevig aan zodat alle lucht eruit is.

Vervolgens steek je met een kleine metalen ring rondjes uit het deeg.

 

Andere kooktechnieken

Dagelijkse Kost een.be