Overslaan en naar de inhoud gaan
Kookvragen
-
"Verse" rijst of rijst uit een builtje?
-
Aardappelen koken: met of zonder deksel?
-
Ajuinen snipperen is een aanslag op mijn gevoelige ogen. Hoe stopt het huilen?
-
Als ik de ingrediënten van een recept vermenigvuldig, klopt het recept dan nog?
-
Als ik een cake met fruit bak zakt dat naar beneden, wat doe ik verkeerd?
-
Als ik scampi wil bakken, hoe zorg ik dan voor een krokant korstje? Hulp!
-
Als ik vanillestokken in suiker bewaar, dan komen er klonters van...
-
Als je soezen op voorhand wilt maken, hoe doe je dat het best?
-
Ananas schillen
-
Bereid je zoete aardappelen op dezelfde manier als aardappelen?
-
Bestaan er andere, mildere tomatensoorten dan de gewone voor spaghetti?
-
Bestaat er een "eenvoudig" recept voor hondshaai met groenten?
-
Bestaat er een "frisse" vervanger voor citroen of limoen in gerechten?
-
Bestaat er een alternatief voor amandelen in mattentaart?
-
Bestaat er een alternatief voor ei als je iets wil paneren?
-
Bestaat er een alternatief voor paprika bij paella? Hebben jullie tips?
-
Bestaat er een maatstaf voor de grootte van een springvorm?
-
Bestaat er een manier om de citroenlikeur limoncello in gebak te verwerken?
-
Bestaat er een simpel recept voor chocoladepralines?
-
Bestaat er een vegetarisch alternatief voor jagersschotel?
-
Bij mijn chocolademousse staat er vocht beneden in mijn potjes. Hoe komt dat?
-
Bij welke gerechten schenk ik een Châteauneuf-du-Pape?
-
Blind bakken
-
Brunoise en julienne: wat is het verschil?
-
Brusselse wafels met gist én zelfrijzende bloem? Is dat niet dubbel op?
-
Court bouillon voor kreeft, hoe maak ik dat het best? Weet er iemand dat?
-
De asperges die ik klaarmaakte waren heel draderig. Wat doe ik fout?
-
De bodem van mijn moelleux wordt niet hard. Wat doe ik verkeerd?
-
De chocolademousse op mijn chocoladetaart stijft niet op. Wat doe ik verkeerd?
-
De kinderen hebben kastanjes geraapt in het bos. Wat maak ik daarmee?
-
De koffie zakt naar beneden bij het maken van een koffiemousse? Hoe komt dat?
-
De rozijnen in mijn cake zakken naar de bodem. Wat doe ik fout?
-
De vanillezaadjes zakken naar de bodem van mijn porties panna cotta. Problemo?
-
De vruchten in mijn confituur zitten niet mooi verdeeld? Wat doe ik verkeerd?
-
De zeste van citroen bevat bewaarmiddelen. Is dat een probleem?
-
Door wat kan ik de cognac vervangen in 'kip marengo'?
-
Door wat kan ik de kaas vervangen in tartiflette? Iemand een tip?
-
Door welke andere witte vis kan je koolvis het best veranderen in een gerecht?
-
Een rest gekoelde gebakken kip is lekker, maar droog. Valt er iets aan te doen?
-
Een taalkwestie: Wat is het verschil in betekenis tussen 'bakken' en 'braden'?
-
Een tip voor Jeroen - een bokaal openen!
-
Een tip voor Jeroen - traanloos uien te snijden!
-
Een tip voor Jeroen - uien snijden!
-
Eieren koken zonder dat ze stuk gaan
-
Eieren pocheren
-
Emonderen
-
Er bestaan varkenslapjes die 'savourette' heten. Wat is dat precies?
-
Er is een verschil tussen de groenten die ik invries en die uit de supermarkt...
-
Everzwijngehakt, zelf maken of kopen?
-
Gebruik ik best altijd de heteluchtstand van de oven? Heeft iemand een tip?
-
Gebruik ik best azijn om een ei te pocheren?
-
Gebruik ik het best verse of ingelegde gember voor een zachte gembertaart?
-
Gebruik ik voor het maken van mayonaise een volledig ei of enkel het eigeel?
-
Gekochte fond invriezen, kan dat?
-
Gezouten of ongezouten boter: welke boter gebruik ik voor bakken en braden?
-
Gisteren gebruikte ik kant-en-klaar bladerdeeg om mijn appeltaart te bakken. Nadien kon ik de taartbodem moeilijk snijden. Hoe komt dit?
-
Graag creatieve tips om resten eiwit te verwerken..
-
Graag had ik geweten hoe je een mes slijpt. Zijn er goede tips voor handen?
-
Granen wassen of niet? Wat doe ik best?
-
Heb je een idee voor een originele pesto voor de wintermaanden?
-
Heb je een recept voor een taart met suikervervangers?
-
Heb je een recept voor gevulde tomaten met quorngehakt?
-
Heeft een entrecote op één zijde bakken een meerwaarde of niet?
-
Heeft er iemand een goed recept voor andalousesaus?
-
Heeft er iemand een goed recept voor gezonde light-soep?
-
Heeft er iemand een goed recept voor soezenbeslag voor mij?
-
Heeft er iemand een recept voor brownies, zonder het gebruik van eieren?
-
Heeft er iemand ervaring met het zelf maken van appelgelei? Een receptje? Tips?
-
Heeft er iemand recepten om met courgettebloemen te koken?
-
Heeft iemand een lekker recept om witte asperges te roerbakken?
-
Heeft iemand een recept voor waterzooi van noordzeevis? Alle hulp is welkom!
-
Help! Bij het afkoelen zakt mijn cake in elkaar ...
-
Help! Hoe bereid ik een gladde roux, zonder vervelende bloemklontertjes?
-
Help! Mijn 'balletjes met selder'-saus schift als ik room heb toegevoegd.
-
Help! Mijn aardbeienconfituur stijft niet op. Wat doe ik fout?
-
Help! Mijn veggie-hamburgers vallen steeds uit elkaar! Wat doe ik verkeerd?
-
Het beslag van mijn 'garnaalkroketten' is niet goed opgesteven! Wat nu gedaan?
-
Het ene ei is het andere niet. Ik kocht per ongeluk XL-eieren. Hoe bak ik ermee?
-
Het loof van radijsjes, is dat eetbaar? En Oost-Indische kers?
-
Hoe 'oud' is 'oud eiwit'?
-
Hoe - en kan ik eigenlijk vers pannenkoekenbeslag invriezen?
-
Hoe bak ik "nieuwjaarswafels"?
-
Hoe bak ik 50 varkensbrochettes om gelijktijdig te serveren? Iemand een idee?
-
Hoe bak ik best een stuk kabeljauw zonder dat hij uiteen valt? Help!
-
Hoe bak ik best mijn pizza?
-
Hoe bak ik de ideale koteletten?
-
Hoe bak ik de ideale steak ('bleu' of 'saignant')?
-
Hoe bak ik de perfecte pannenkoek van havermout?
-
Hoe bak ik de perfecte steak?
-
Hoe bak ik de vis van 'fish & chips' zonder dat ze aan de friteusemand kleeft?
-
Hoe bak ik havermoutpannenkoeken zonder dat ze uiteen vallen ?
-
Hoe bak ik het best blind? Bij mij komt het deeg in de taartvorm altijd omhoog!
-
Hoe bak ik het best een zelfgemaakte pizza?
-
Hoe bak ik het best paddenstoelen?
-
Hoe bak ik mijn croque-monsieur tegelijk goudbruin krokant én sappig?
-
Hoe bak ik paddenstoelen en "sponzige" groenten?
-
Hoe bak ik worsten zodat het vel lekker knapperig blijft?
-
Hoe bak ik worstjes op de winterbarbecue?
-
Hoe bak ik zelf speculaas?
-
Hoe behoud ik de krokante korst van mijn vers gebakken cake?
-
Hoe behouden varkenswangen hun smaak zonder toevoeging van bier?
-
Hoe bekomt men die 'o zo' typische gyrossmaak?
-
Hoe bereid ik 'scheermessen'?
-
Hoe bereid ik chocolademousse?
-
Hoe bereid ik de perfecte bakharing?
-
Hoe bereid ik de sjalotsaus voor onglet (longhaas) op voorhand?
-
Hoe bereid ik een côte à l'os in de oven?
-
Hoe bereid ik een goede kaassaus?
-
Hoe bereid ik een lekker slaatje kip curry voor op de boterham?
-
Hoe bereid ik een smakelijk gemarineerde côte à l'os op de barbecue?
-
Hoe bereid ik een zeebaars in zoutkorst?
-
Hoe bereid ik gedroogde en gezouten vis?
-
Hoe bereid ik geglaceerde worteltjes op z'n geheel?
-
Hoe bereid ik hertenkalfgebraad voor 6 personen?
-
Hoe bereid ik het best een braadkip? Alle tips zijn welkom!
-
Hoe bereid ik het best groene asperges? Weet iemand van jullie dat?
-
Hoe bereid ik het perfecte kruimeldeeg? Kan iemand me daarbij helpen?
-
Hoe bereid ik mini-rodekooltjes zonder ze te versnijden?
-
Hoe bereid ik roze wafels of pannenkoeken voor mijn dochters feestje?
-
Hoe bereid ik savooikool op een originele manier? Alle tips zijn welkom!
-
Hoe bereid ik stoofvlees met extra veel saus?
-
Hoe bereid ik vogelnestjes met een dooier die nog lopend is? Hebben jullie tips?
-
Hoe bereid je een lekker spelt-stokbrood met zuurdesem? Iemand ervaring?
-
Hoe bereid je een vogelnestje?
-
Hoe bereid je glutenvrij stoofvlees?
-
Hoe bereid je het beste inktvis op de grill?
-
Hoe bereid je nacho's met kaas? Wie kan me helpen?
-
Hoe bereken ik de gaartijd van verschillende stukken vlees in de oven?
-
Hoe bewaar ik best zelf gedroogde tomaten? Hebben jullie een tip?
-
Hoe bewaar ik briochen, rozijnenbolletjes,... het best?
-
Hoe bewaar ik mijn versgemaakte brownies zo lang mogelijk?
-
Hoe bewaar ik sla het best in de koelkast?
-
Hoe bewaar ik verse laurierblaadjes?
-
Hoe breng ik chocoladeschilfers aan op de zijkant van een slagroomtaart?
-
Hoe de hoeveelheden van een recept aanpassen aan de grootte van mijn bakvorm?
-
Hoe de vulling van garnaal- en kaaskroketten beter uit mijn schaal krijgen?
-
Hoe doe ik mijn brood beter rijzen?
-
Hoe droog je schijfjes verse appel?
-
Hoe en hoelang bewaar je vers pastadeeg?
-
Hoe en hoelang kan ik het 'sinterklaasontbijt' bewaren?
-
Hoe fileer ik rog?
-
Hoe frituur je een ei?
-
Hoe gaar je het beste asperges (tot ze beetgaar zijn)?
-
Hoe gebruik ik bakparels op de juiste manier? Weet er iemand dat?
-
Hoe gebruik ik een pizzasteen in de oven?
-
Hoe gebruik ik mijn messen juist en hoe slijp ik ze best?
-
Hoe gebruik ik verse curry uit de tuin?
-
Hoe geef ik aan zoutarme of zoutloze soep extra smaak?
-
Hoe geef ik mijn 'pasta alla norma' voldoende smaak?
-
Hoe geef ik mijn frisco's een egaal laagje chocolade?
-
Hoe geef ik rooksmaak aan mijn vlees?
-
Hoe geef je een frisse toets aan marmercake?
-
Hoe groot is Jeroens bakplaat die hij gebruikt om de kerststronk te bakken?
-
Hoe heet het handig vlak spateltje om versneden ingrediënten te verzamelen?
-
Hoe herken je minder pikante chilipepertjes?
-
Hoe het best oregano en basilicum verwerken? En kan ik ze invriezen?
-
Hoe het darmkanaal van scampi verwijderen? En wat met dat zwarte lijntje?
-
Hoe hou ik opgeklopt eiwit voor het afwerken van gebak langer stijf?
-
Hoe houd ik mijn no-knead bread krokant?
-
Hoe houd ik mijn puree/crème warm, als ik nog andere ingrediënten bereid?
-
Hoe houd ik mijn verse hollandaisesaus warm?
-
Hoe is het kruidenrek van Jeroen in Dagelijkse kost gerangschikt?
-
Hoe kan ik belegen (Goudse) kaas lang bewaren?
-
Hoe kan ik best loempia's van rijstvellen frituren zonder dat ze barsten?
-
Hoe kan ik best mijn verse zigeunersaus bewaren?
-
Hoe kan ik broccoli het best wokken? Is het nodig de groente eerst af te koken?
-
Hoe kan ik de cups voor cupcakes het best vullen voor een perfect resultaat?
-
Hoe kan ik diepvriesboontjes opstoven zonder dat ze 'plat' stoven?
-
Hoe kan ik een gebakken lamskroon terug opwarmen?
-
Hoe kan ik een harde taartbodem vermijden?
-
Hoe kan ik een koninginnenhapje opnieuw opwarmen?
-
Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn portosaus dikker is?
-
Hoe kan ik gemakkelijk loempia's vouwen?
-
Hoe kan ik het best mijn zelf gebakken brood bewaren?
-
Hoe kan ik het 'vettig' laagje van citrusvruchten verwijderen?
-
Hoe kan ik het best gehakt ontdooien?
-
Hoe kan ik het best vol-au-vent opwarmen?
-
Hoe kan ik het beste haring opleggen?
-
Hoe kan ik kip garen zonder te bakken?
-
Hoe kan ik langer genieten van een krokante korst bij zelfgebakken brood?
-
Hoe kan ik makkelijk een pompoen snijden?
-
Hoe kan ik melkpoeder vervangen voor mensen met lactose intolerantie?
-
Hoe kan ik mijn gebakken vis warm houden?
-
Hoe kan ik pasta maken die meer naar eieren smaakt?
-
Hoe kan ik pesto maken van look en limoen?
-
Hoe kan ik plakjes rauwe ham drogen, zonder dat ze opkrullen?
-
Hoe kan ik tomatensaus verdikken?
-
Hoe kan ik verse spruiten invriezen?
-
Hoe kan ik voorkomen dat mijn spek loskomt van het varkenshaasje?
-
Hoe kan ik worteltjes het best invriezen en ontdooien?
-
Hoe kan ik zelfgemaakte woksaus het best of langst bewaren?
-
Hoe kan ik zien wanneer mijn meringues goed gebakken zijn?
-
Hoe kan je een gietijzeren poffertjespan inbranden?
-
Hoe kan je het best uien snijden?
-
Hoe kan je quadrilleren?
-
Hoe kan je quiche het makkelijkst vooraf klaarmaken?
-
Hoe kan je zien/voelen of een varkenshaasje juist is gebakken?
-
Hoe klop ik best sabayon als ik geen professionele kok ben?
-
Hoe klop ik koffieroom op zonder dat hij schift?
-
Hoe komt het dat de ene tong moeilijker van de graat gaat dan de andere?
-
Hoe komt het dat de koffie zakt in mijn koffiemousse?
-
Hoe komt het dat de paprika en de ui bij mijn brochette niet gaar zijn? Tips?
-
Hoe komt het dat mijn biscuit niet luchtig wordt?
-
Hoe komt het dat mijn filodeeg taai is na het bakken?
-
Hoe komt het dat mijn notencake te droog is?
-
Hoe komt het dat mijn saus schift?
-
Hoe komt het dat mijn vanillezaadjes steeds op de bodem liggen na het bakken?
-
Hoe komt het dat saus schift en wat doe ik er aan? Hebben jullie een idee?
-
Hoe komt het dat zelfgemaakt (room)ijs zo moeilijk schepbaar is?
-
Hoe konfijt ik tomaten?
-
Hoe kook ik de perfecte aardappelen? Zijn er bepaalde regels in acht te nemen?
-
Hoe kook ik met de nieuwe groente 'bloemspruiten' (flower sprouts)?
-
Hoe kook ik verse snijboontjes en sperzieboontjes zo perfect mogelijk?
-
Hoe kook je diepvriesgroenten?
-
Hoe kook je groenten in de bergen gaar in een gewone pan?
-
Hoe kook je pasta zonder dat ze gaat kleven?
-
Hoe krijg ik de bodem van mijn taart of quiche krokant gebakken?
-
Hoe krijg ik de saus van mijn stoofvlees dikker als ze wat dun is?
-
Hoe krijg ik een gelijkmatige rand bladerdeeg bij het bakken van een taart?
-
Hoe krijg ik frieten van zoete aardappelen krokant gebakken?
-
Hoe krijg ik gemakkelijk het velletje van hazelnootjes?
-
Hoe krijg ik het deeg van mijn zelfgemaakte pizza krokant?
-
Hoe krijg ik het vel van zalm mooi krokant gebakken?
-
Hoe krijg ik mijn 'truffels in pralinevorm' makkelijk uit hun vorm? Iemand tips?
-
Hoe krijg ik mijn gelei van kweeperen voldoende ingedikt?
-
Hoe krijg ik mijn rog zuur?
-
Hoe krijg ik mijn spareribs boterzacht?
-
Hoe krijg ik mijn taartbodem mooi bruin krokant?
-
Hoe krijg je glanzende stoofvleessaus?
-
Hoe krijg je zoete aardappel krokant gebakken?
-
Hoe kruid ik een vispapillot?
-
Hoe kun je citroenparfait schepklaar maken?
-
Hoe kunnen wij mini-aubergines bereiden om bij lamsvlees te serveren?
-
Hoe laat ik best vlees rusten zonder dat het koud wordt?
-
Hoe lang is mijn zelfgemaakte mayonaise houdbaar?
-
Hoe lang kan je gelatineblaadjes gebruiken?
-
Hoe lang kan je ontdooide bolognese saus bewaren na 1 keertje opgewarmd te zijn?
-
Hoe lang kan zelfgemaakte mayonaise bewaard worden?
-
Hoe lang moet een hertenkalfgebraad in de oven?
-
Hoe lang moeten blaadjes gelatine weken?
-
Hoe lang op voorhand mag je asperges schillen ?
-
Hoe leg ik haring in zonder pekel?
-
Hoe leg ik rode bieten op?
-
Hoe maak ik "mayonaise van de frituur"?
-
Hoe maak ik 'Crema di Kikkoman', of bestaat er een sojasaussiroop?
-
Hoe maak ik 30 liter ajuinsoep?
-
Hoe maak ik artisjokken klaar?
-
Hoe maak ik best 'krielaardappetjes in de oven' klaar?
-
Hoe maak ik best een hertenkalfgebraad klaar?
-
Hoe maak ik best opgelegde pruimen? En hoe moet ik de bokalen steriliseren?
-
Hoe maak ik best stoofvlees zonder alcohol?
-
Hoe maak ik best zoetzure rode kool?
-
Hoe maak ik beurre manié om bereidingen te binden?
-
Hoe maak ik chocolademoussetaart zonder amandelpoeder?
-
Hoe maak ik chocopasta met walnoten?
-
Hoe maak ik confituur van tijm?
-
Hoe maak ik de echte bolognaisesaus uit Italië?
-
Hoe maak ik de goeie maaltijdsoep zoals mijn moeder dat vroeger deed?
-
Hoe maak ik de groente die 'suikerbrood' heet het beste klaar?
-
Hoe maak ik de kalkoenvulling van mijn grootmoeder?
-
Hoe maak ik de perfecte biscuit?
-
Hoe maak ik de perfecte gestoomde zalm? Kan ik dat een dag op voorhand doen?
-
Hoe maak ik de perfecte Pavlovataart?
-
Hoe maak ik de perfecte worstenbroodjes (saucijzenbroodjes)?
-
Hoe maak ik de saus bij wokgerechten?
-
Hoe maak ik de toplaag van een spinnentaart?
-
Hoe maak ik die typische (Oostenrijkse) buffetsalades?
-
Hoe maak ik diepgevroren scampi's klaar?
-
Hoe maak ik een alcoholvrije tiramisu?
-
Hoe maak ik een andere versie van de klassieke 'quatre-quarts'?
-
Hoe maak ik een bisque?
-
Hoe maak ik een bouquet garni?
-
Hoe maak ik een crumble van amandel en suiker, voor op bijvoorbeeld kersentaart?
-
Hoe maak ik een crumble van chorizo?
-
Hoe maak ik een echt zwart brood? Ook paardenbrood genoemd.
-
Hoe maak ik een eenvoudige bisque van grijze garnalen?
-
Hoe maak ik een eenvoudige lekkere smoothie?
-
Hoe maak ik een eenvoudige passievruchtenmousse?
-
Hoe maak ik een extra grote rijsttaart?
-
Hoe maak ik een gevulde kalkoen voor kerst? Hebben jullie een tip?
-
Hoe maak ik een gezonde groentesalade voor op de boterham?
-
Hoe maak ik een goed zuurdesem brood? Kan iemand me helpen?
-
Hoe maak ik een goede suikersiroop? Kan iemand me daarbij helpen?
-
Hoe maak ik een goede wildfond en hoe bewaar ik hem het beste?
-
Hoe maak ik een goulashsoep die niet te zoet is?
-
Hoe maak ik een gratin? Weet iemand van jullie dat?
-
Hoe maak ik een lekkere currysoep?
-
Hoe maak ik een lekkere kalfsblanquette voor 8 personen?
-
Hoe maak ik een mooie rode, heldere frambozencoulis?
-
Hoe maak ik een perfecte steak tartaar? Heeft er iemand een goede tip voor mij?
-
Hoe maak ik een piadina romagnola?
-
Hoe maak ik een red velvet cake?
-
Hoe maak ik een romige pastasaus die goed plakt aan mijn pasta ?
-
Hoe maak ik een roux voor 100 personen voor op kamp?
-
Hoe maak ik een ruban?
-
Hoe maak ik een sabayon van champagne?
-
Hoe maak ik een simpele salade voor 2-3 dagen die niet gaat vervelen?
-
Hoe maak ik een smakelijke confituur van peren? (Vergeet de kweeperen!)
-
Hoe maak ik een stevige roze slagroom voor een kinderfeest?
-
Hoe maak ik een stoofpot van konijn, zonder alcohol?
-
Hoe maak ik een stuk everzwijngebraad klaar?
-
Hoe maak ik een vegetarische burger van kikkererwten? Kunnen jullie helpen?
-
Hoe maak ik een verse rouille?
-
Hoe maak ik een vinaigrette bij rode bieten?
-
Hoe maak ik een vinaigrette met tomaat en basilicum voor bijvoorbeeld bij vis?
-
Hoe maak ik frietjes zoals 'bij de frituur'?
-
Hoe maak ik gekruide smout?
-
Hoe maak ik gelei van tijm?
-
Hoe maak ik gemakkelijk en succesvol aardappelenkroketten? Wie helpt me?
-
Hoe maak ik gepureerde broccoli?
-
Hoe maak ik gevulde inktvis?
-
Hoe maak ik gevulde paprika's? Kan iemand me daarbij helpen?
-
Hoe maak ik glazuur voor op een taart of een cake?
-
Hoe maak ik goedkope groene pesto voor het Chirokamp?
-
Hoe maak ik granola zonder suiker?
-
Hoe maak ik het best "spinazie à la crème"?
-
Hoe maak ik het best basilicum-mayonaise?
-
Hoe maak ik het best een kaastaart met rabarber?
-
Hoe maak ik het best laksaus/marinade voor ribbetjes in de oven?
-
Hoe maak ik het best madeleines?
-
Hoe maak ik het best slagroom in een spuitbus? Iemand ervaring mee?
-
Hoe maak ik het best zalmhaasje met puree?
-
Hoe maak ik het perfect zachtgekookt ei?
-
Hoe maak ik het perfecte glazuur voor koekjes?
-
Hoe maak ik het perfecte waterijsje?
-
Hoe maak ik ingevroren mosselen klaar?
-
Hoe maak ik kaasbroodjes voor bij de soep? Kan iemand me helpen?
-
Hoe maak ik kip in de oven, gevuld met tomaat en kruiden? Iemand een idee?
-
Hoe maak ik koninginnenhapje voor 20 man?
-
Hoe maak ik krieken in?
-
Hoe maak ik lekker tomatenroomijs?
-
Hoe maak ik mijn currysaus 'geler' van kleur?
-
Hoe maak ik mijn eigen Américain préparé?
-
Hoe maak ik mijn rijstpap smeuïg?
-
Hoe maak ik Nutella vloeibaar?
-
Hoe maak ik op een makkelijke manier kreeftensoep?
-
Hoe maak ik paëlla voor 20 personen?
-
Hoe maak ik praliné-pasta / hazelnootpasta?
-
Hoe maak ik roomijs waarin glucose verwerkt is ?
-
Hoe maak ik rosbief klaar zoals je dat doet met bavette?
-
Hoe maak ik sabayon zonder alcohol?
-
Hoe maak ik saus voor américain préparé?
-
Hoe maak ik saus voor koude 'balletjes in tomatensaus' voor op de boterham?
-
Hoe maak ik smeuïge chocolate chip cookies?
-
Hoe maak ik Snickers-roomijs?
-
Hoe maak ik soep voor 150 personen voor op zomerkamp?
-
Hoe maak ik spekpistolets?
-
Hoe maak ik stokvis 'lekker' klaar?
-
Hoe maak ik stroganoffsaus?
-
Hoe maak ik verkruimeld spek?
-
Hoe maak ik vinaigrette met daslook?
-
Hoe maak ik visgyros?
-
Hoe maak ik witte chocolademousse?
-
Hoe maak ik zachte bewaarwafels?
-
Hoe maak ik zelf 'traag gegaard buikspek'?
-
Hoe maak ik zelf chocopasta zonder suiker?
-
Hoe maak ik zelf die lekkere kaasdip van bij de nacho's in de bioscoop?
-
Hoe maak ik zelf een koekje voor een ijscoupe?
-
Hoe maak ik zelf glutenvrije pasta (met een bloemvervanger)?
-
Hoe maak ik zelf het beste een volledige braadkip klaar?
-
Hoe maak ik zelf ketchup?
-
Hoe maak ik zelf koek-hoorntjes? En waar vind ik zo'n vorm?
-
Hoe maak ik zelf look- en kruidenboter?
-
Hoe maak ik zelf mierikswortelsaus?
-
Hoe maak ik zelf mijn eigen paneermeel?
-
Hoe maak ik zelf speculaas?
-
Hoe maak ik zelf vanillesuiker?
-
Hoe maak ik zelf vegetarisch broodbeleg?
-
Hoe maak ik zelf verse lookboter?
-
Hoe maak ik zelf verse tomatenpuree?
-
Hoe maak ik zelf zongedroogde tomaten?
-
Hoe maak je buisjes van pasta?
-
Hoe maak je couscous het best ?
-
Hoe maak je crème van kastanjes? Heeft iemand daar ervaring mee?
-
Hoe maak je de saus die geserveerd wordt bij patatas bravas? Weet iemand dat?
-
Hoe maak je een Frans broodje of pistolet van de bakker weer krokant?
-
Hoe maak je een krokant korstje op je puree in de oven?
-
Hoe maak je een venkel schoon en welke delen van de knol gebruik je?
-
Hoe maak je een vispannetje met kreeftensaus?
-
Hoe maak je gebakken kaastaart met, bijvoorbeeld Philadelphia?
-
Hoe maak je homemade ketchup zonder suiker?
-
Hoe maak je honing-tijmsaus voor op vanille-ijs?
-
Hoe maak je hoornhaai het best klaar?
-
Hoe maak je zelf groenteburgers?
-
Hoe makkelijk pompoenen schillen?
-
Hoe pak ik het practisch aan om een BBQ voor 40 man te geven?
-
Hoe pel ik hardgekookte eieren op een vlotte en handige manier?
-
Hoe reinig ik mijn bamboe stoommandje?
-
Hoe reinig ik zeer oude emaille kookpotten die erg vuil zijn ?
-
Hoe rooster ik aardappelpartjes (wedges) krokant?
-
Hoe schil ik het best een paprika? Bestaat er een trucje voor?
-
Hoe serveer ik het mooist warme oesters op een bord?
-
Hoe slijp ik mijn Japanse koksmessen op een wetsteen?
-
Hoe snij ik groenten op een veilige manier?
-
Hoe snijd ik een verse kipfilet om er een rollade of schnitzel mee te bereiden?
-
Hoe spuit ik soezendeeg op de bakplaat, voor een geslaagd resultaat?
-
Hoe stel ik een kerstmenu samen, waar ik op kerstavond geen werk meer aan heb?
-
Hoe steriliseer ik pruimen in de oven?
-
Hoe verdun ik mijn resultaat van Jeroens 'pompoensoep met kokosmelk'?
-
Hoe vermijd ik dat mijn gevulde tomaten uiteenvallen als ze uit de oven komen?
-
Hoe vermijd ik dat verse kaaskroketten openspatten bij het frituren?
-
Hoe vermijd ik klonters in het beslag van de bûche met mascarpone en speculaas?
-
Hoe verwerk en bewaar ik verse mierikswortel?
-
Hoe voorkom ik dat er klontertjes zitten in mijn witte chocolade mousse?
-
Hoe voorkom ik dat mijn béchamelsaus waterig wordt?
-
Hoe voorkom ik dat mijn cupcakes loskomen van het papier?
-
Hoe voorkom ik dat mijn gelatine gaat klonteren?
-
Hoe voorkom ik dat mijn rabarbertaart 'zompig' wordt tijdens het bakken?
-
Hoe voorkom ik dat mijn stoofvlees te waterig is?
-
Hoe voorkom ik dat mijn taart van zijn bodem glijdt?
-
Hoe voorkom ik dat mijn zelfgemaakte lasagnebladen aan elkaar kleven?
-
Hoe voorkom ik dat quiche waterachtig wordt? Kunnen jullie me daarbij helpen?
-
Hoe voorkom ik een vieze keuken bij het inkoken van tomatensaus?
-
Hoe voorkom ik klontertjes in mijn roux?
-
Hoe vries ik verse schorseneren in?
-
Hoe weet ik dat ik de juiste hoeveelheid gelatineblaadjes gebruik?
-
Hoe weet ik dat ik mosselen moet weggooien? Hebben jullie een idee?
-
Hoe weet ik welke kookpot ik moet gebruiken?
-
Hoe werk ik een gevogelte mousse af? Met of zonder gelatine?
-
Hoe werkt het pletten van de knoflook met het koksmes nu precies?
-
Hoe zorg ik dat slagroom niet inzakt op mijn taart?
-
Hoe zorg ik ervoor dat mijn brood eruitziet als dat van bij de bakker?
-
Hoe zorg ik ervoor dat mijn zelfgemaakt roomijs schepbaar is?
-
Hoe zorg ik ervoor dat parelhoenfilet niet te droog wordt? Kunnen jullie helpen?
-
Hoelang bewaar ik een verse smeerpaté, in dit geval van kippenlevertjes?
-
Hoelang blijft chocolademousse goed in de koelkast?
-
Hoelang is zelfgemaakte chocopasta houdbaar?
-
Hoelang kan ik cupcakes bewaren?
-
Hoelang kan ik een voorbereide ovenschotel in de koelkast bewaren?
-
Hoelang kan ik gravad lax in de koelkast bewaren?
-
Hoelang kan ik mijn tiramisu bewaren in de koelkast? Weet iemand dat?
-
Hoelang kan ik verse ketchup bewaren in de koelkast?
-
Hoelang kan ik verse pickles bewaren?
-
Hoelang kan je een geopend doosje tomatenpuree bewaren?
-
Hoelang kan je een geopend flesje room nog bewaren?
-
Hoelang kan je een ovenschotel bewaren en hoe doe je dat het best?
-
Hoelang kan je een rauw ei in de koelkast bewaren?
-
Hoelang mag ik vanillestokken bewaren in suiker?
-
Hoelang moet een kipfilet in de oven wanneer hij al gebakken is?
-
Hoelang moet een scampi bakken op de barbecue?
-
Hoelang moet een varkenshaasje in de oven?
-
Hoelang moet ik een ovenschotel afdekken met folie?
-
Hoelang zijn 'ingemaakte' groenten houdbaar?
-
Hoeveel agar agar moet ik gebruiken per gram gelatine? Weet iemand dat?
-
Hoeveel deeg heb je nodig voor 50 koekjes?
-
Hoeveel gram aardappelen moet ik voorzien per persoon?
-
Hoeveel gram pasta moet ik per persoon voorzien?
-
Hoeveel is een bussel prei?
-
Hoeveel kilo appelen heb je nodig voor 1 kilo appelmoes?
-
Hoeveel langer moet een ovenschotel garen als die een dag eerder is bereid?
-
Hoeveel pastinaak gaat er in een lekkere pastinaakpuree?
-
Hoeveel water heb ik nodig om spaghetti gaar te koken?
-
Iemand goede tips voor gezonde snacks tijdens het studeren?
-
Ik bak graag pistolets maar ze lukken niet. Wat doe ik verkeerd?
-
Ik ben allergisch voor mascarpone. Door welk ingrediënt kan ik het vervangen?
-
Ik ben op zoek naar caloriearme dessertjes. Hebben jullie wat tips voor mij?
-
Ik ben op zoek naar de verhoudingen voor 2 pers voor de prei-in-kaassaus.
-
Ik ben op zoek naar een alternatief voor paksoi. Kunnen jullie me helpen?
-
Ik ben op zoek naar een lekkere saus voor bij tonijnsteak. Hebben jullie tips?
-
Ik ben op zoek naar een recept van hartige ongevulde soezen?
-
Ik ben op zoek naar een recept voor een salsa van courgette. Heeft iemand tips?
-
Ik ben op zoek naar een recept voor Grand Veneursaus. Kan iemand me helpen?
-
Ik ben op zoek naar feestelijke recepten met spek. Kan iemand me helpen?
-
Ik ben op zoek naar goede recepten voor vissaus zonder melk.
-
Ik ben op zoek naar originele brunchrecepten. Kan iemand me daarbij helpen?
-
Ik ben op zoek naar receptjes voor iemand met coeliakie.
-
Ik ben op zoek naar verse daikon, weten jullie waar ik dat kan vinden?
-
Ik ben verzot op de smaak van groene selder, maar de vezels storen mij.
-
Ik eet graag een stuk visfilet gebakken op het vel, maar in de pan gaat het mis.
-
Ik eet graag gebakken paling. Hoe ga ik aan de slag?
-
Ik eindig altijd met een droge aardappelgratin. Wat doe ik fout?
-
Ik had graag iets klaargemaakt met zoete aardappel. Heb je een recept?
-
Ik heb dikwijls een rest tomatenpuree over. Mag ik die in het blik bewaren?
-
Ik heb een flinke hoeveelheid lamsfond bereid. Wat doe ik er mee?
-
Ik heb een grote oogst Spaanse pepertjes. Hoe kan ik die het best bewaren?
-
Ik heb flink wat basilicum in huis. Hoelang is verse pesto houdbaar?
-
Ik heb heel veel kweeperen op dit moment. Hebben jullie tips voor wat recepten?
-
Ik heb mijn soep te pikant gemaakt. Kan iemand me helpen met een oplossing?
-
Ik heb problemen om gerechten met look te verteren. Is er een oplossing/variant?
-
Ik heb recepten uitgedrukt in Amerikaanse inhoudsmaten. Een beetje vervelend...
-
Ik heb verkeerde suiker gebruikt in het recept voor advocaat. Wat nu?
-
Ik krijg mijn frieten niet krokant bij grote hoeveelheden. Wat doe ik verkeerd?
-
Ik krijg mijn frietjes niet krokant gebakken! Wat doe ik verkeerd?
-
Ik krijg mijn linzen niet gaar. Hoelang moeten ze weken?
-
Ik krijg mijn verse frietjes niet krokant gebakken. Wat doe ik fout?
-
Ik lees al dat gedoe over ‘superfoods’. Wanneer is iets een ‘superfood’?
-
Ik ontdekte op vakantie in Hongarije knoflooksoep! Hoe maak ik dat zelf?
-
Ik vraag me af wat een goed kaasmes is...
-
Ik weet dat eiwit kan ingevroren worden, maar geldt dit ook voor de dooiers?
-
Ik wil aan de slag met koolrabi. Iemand tips?
-
Ik wil stoofpot van konijn maken maar weet niet hoe ik dat bind. Iemand tips?
-
Ik wil tartiflette maken met scampi ipv spekblokjes. Wat denken jullie?
-
Ik zoek een feestelijk recept voor risotto als voorgerecht!
-
Ik zoek een goed recept voor karamel.
-
Ik zoek een recept met lijnzaadolie.
-
Ik zoek een recept voor een aardbeientaart.
-
Ik zoek een recept voor een heerlijke satésaus...
-
Ik zoek een recept voor een taart zonder gluten of koemelk.
-
Ik zoek een recept voor een vulling zonder mayonaise & zonder eieren. Bestaat dat?
-
Ik zoek een recept voor harde suikerglazuur voor suikerbonen.
-
Ik zoek een recept voor het bereiden van patisson?
-
Ik zoek een receptje voor een dressing voor op rauwe roze zalm. Iemand een tip?
-
Ik zoek een waardige vervanger voor de Pavé de Soignies. Iemand een tip?
-
Ik zoek het ideale recept voor een zacht chocoladeglazuur voor mijn soezen.Tips?
-
Ik zoek het recept van balletjes in tomatensaus met risotto. Kan iemand helpen?
-
Ik zoek verse Pimientos de Padron, kan iemand me daarbij helpen?
-
Ik zou graag een lasagne maken van pompoen en kip. Weten jullie hoe dat moet?
-
Ik zou graag eens kip aan 't spit maken. Hebben jullie daar enige ervaring mee?
-
Ik zou graag eens muffins met desem maken, heeft iemand van jullie een recept?
-
Ik zou graag eens van bier veranderen bij mijn stoofpot, kan dat zomaar?
-
Ik zou graag eens wat wraps maken. Hebben jullie ideeën? Alle hulp is welkom!
-
Ik zou graag iets maken met Oost-Indische kers, heeft iemand daar ervaring mee?
-
Ik zou graag rogvleugels inleggen. Hoe doe ik dat?
-
Ik zou graag zelf eens durüm maken. Weten jullie hoe dat moet?
-
Ik zou voor Valentijn chocoladefondue willen maken. Hoe pak ik dat aan?
-
In welke gerechten kan ik best mijn zelfgekweekte tomatillos verwerken?
-
In welke periode van het jaar maak ik best verse netelsoep?
-
In welke winkel vind je boerenkool of welke groente is een goed alternatief?
-
Indien ik broodjes met zaadjes wil maken, hoe kleef ik die er dan op?
-
Indien ik geen wijnazijn in huis heb, kan ik dan een alternatief gebruiken?
-
Is 'hondshaai' dezelfde vis als 'zeepaling'?
-
Is de 'bavette' hetzelfde als een gepelde biefstuk?
-
Is de baktijd van twee stukken hindegebraad in de oven dubbel zo lang?
-
Is de dooier van een ei echt ongezond?
-
Is een stoomoven (steamer) noodzakelijk?
-
Is er een alternatief voor paneermeel in bereidingen met gehakt?
-
Is er een manier om demi-glace-saus in de keuken te vervangen?
-
Is er een veganistische vervanger voor de dooier van een ei?
-
Is er een verschil tussen filodeeg en brickvellen?
-
Is er een verschil tussen soep mixen en zeven of een roerzeef gebruiken?
-
Is er een verschil tussen steriliseren en inmaken?
-
Is er speciale bloem nodig om pasta te maken?
-
Is filodeeg glutenvrij en bestaat er een alternatief?
-
Is fond hetzelfde als bouillon?
-
Is gebakken gerookt spek kankerverwekkend?
-
Is gehakt altijd bereid en waarom is dat zo? Iemand een idee?
-
Is geitenkaas ook geschikt om gerechten te gratineren?
-
Is het een goed idee om mijn champignonsaus een dag op voorhand klaar te maken?
-
Is het een slecht idee om rabarber te oogsten na 20 juni of is dit een fabeltje?
-
Is het mogelijk om asperges klaar te maken in de microgolfoven?
-
Is het normaal dat mijn havermout als een betonblok wordt eens hij koud is?
-
Is suiker noodzakelijk in de bereiding van pannenkoekenbeslag?
-
Is ‘Carpaccio’ de uitvinder van mijn Italiaans lievelingsgerecht?
-
Je kookt al eens met Italiaanse 'salsiccia'. Welke worsten bedoel je?
-
Kan brooddeeg overnachten in de koelkast?
-
Kan iemand me helpen met een makkelijk dessert voor een grote groep?
-
Kan iemand me vertellen wat een lamsepigram is? Dat zou me veel plezier doen!
-
Kan ik (witte) asperges invriezen?
-
Kan ik aardappelzetmeel vervangen door maiszetmeel?
-
Kan ik aardbeien invriezen? En hoe doe ik dat het best?
-
Kan ik appelstrudel op voorhand bereiden?
-
Kan ik asperges op voorhand schillen of klaarmaken?
-
Kan ik béarnaise of hollandaise invriezen?
-
Kan ik beignets op voorhand bakken en in de oven zetten als ik ze nodig heb?
-
Kan ik beurre manié invriezen? Heeft iemand daar een idee van?
-
Kan ik bij het maken van moussaka, de bovenste laag van witte saus vervangen?
-
Kan ik bladerdeeggerechtjes vooraf maken en later bakken?
-
Kan ik bloem door havermout vervangen bij gebak? Kunnen jullie me helpen?
-
Kan ik boter invriezen?
-
Kan ik champignons invriezen?
-
Kan ik chocopasta maken met paaseieren?
-
Kan ik citroenverbena drogen in de oven? En hoe doe je dat?
-
Kan ik clafoutis van kersen zelf thuis maken?
-
Kan ik de appelen uit mijn tuin op z'n geheel invriezen?
-
Kan ik de bladeren van mijn zelfgekweekte rode bieten verwerken in een gerecht?
-
Kan ik de bruine schil die rond het vruchtvlees van een kokosnoot zit opeten?
-
Kan ik de cups van bladerdeeg voor koninginnenhapjes verwarmen zonder oven?
-
Kan ik de eerste bakbeurt van frieten vervangen door ze te pocheren in water?
-
Kan ik de ingrediënten voor sabayon op voorhand mengen en later kloppen?
-
Kan ik de kokosmelk vervangen door mangosap bij het recept voor panna-cotta?
-
Kan ik de melk in een pizzabeslag weglaten?
-
Kan ik de olie van opgelegde olijven voor nog iets anders gebruiken?
-
Kan ik de runderwangen in een stoofpot vervangen door een ander soort vlees?
-
Kan ik de vulling van de 'frisse citroentaart' een dag op voorhand bereiden en bewaren?
-
Kan ik een Aalsterse vlaai invriezen?
-
Kan ik een alternatief gebruiken voor alcohol?
-
kan ik een aspergeflan een dag op voorhand al maken en later afwerken?
-
Kan ik een biefstuk die 'over datum' is nog opeten?
-
Kan ik een elektrische klopper gebruiken om bearnaise te maken?
-
Kan ik een koude pastasalade met dressing bewaren tot de volgende dag?
-
Kan ik een kruidentuiltje vervangen door kruiden uit een potje?
-
Kan ik een lamsbout een dag op voorhand klaarmaken?
-
Kan ik een mengsel van bloem en bakpoeder vervangen door zelfrijzend bakmeel?
-
Kan ik een mosselpot gebruiken als een gewone kookpot?
-
Kan ik een papillot van vis op voorhand bereiden of klaarmaken?
-
Kan ik een rest Spaanse chorizo ook invriezen? Heeft iemand een idee?
-
Kan ik een schotel witloofrolletjes met hesp invriezen?
-
Kan ik een steak op voorhand bakken en later serveren?
-
Kan ik eendenborstfilet vooraf klaarmaken en nadien terug opwarmen?
-
Kan ik empanada's invriezen?
-
Kan ik garnalen (en andere schaaldieren) invriezen?
-
Kan ik gehakt maken van konijn?
-
Kan ik gehakt twee keer invriezen?
-
Kan ik gehaktballen maken zonder eieren te gebruiken?
-
Kan ik geitenkaas bij zomerstoemp vervangen door iets anders?
-
Kan ik gekookte mosselen invriezen?
-
Kan ik gekookte pasta invriezen?
-
Kan ik gelatine bij mijn crème brûlée voegen?
-
Kan ik gelatine vervangen door iets vegetarisch?
-
Kan ik gestoofde peren invriezen?
-
Kan ik gewone boter vervangen door lactosevrije boter?
-
Kan ik gratin dauphinois de dag ervoor klaarmaken?
-
Kan ik gratin dauphinois ook met zoete aardappel maken?
-
Kan ik het beslag van een clafoutis op voorhand bereiden?
-
Kan ik het beslag voor moelleux au chocolat 2 dagen op voorhand maken?
-
Kan ik het bladerdeeg van een millefeuille op voorhand bakken?
-
Kan ik het braadvet van mijn worsten gebruiken om in mijn hutspot te doen?
-
Kan ik het preparaat van ongebakken meringue bewaren?
-
Kan ik het vocht in een sabayon vervangen door de likeur Baileys?
-
Kan ik ijs gemaakt van dievriesfruit terug invriezen?
-
Kan ik ijs maken van geitenmelk?
-
Kan ik in bereidingen bruine rum door witte vervangen?
-
Kan ik in cake het amandelpoeder vervangen door iets anders?
-
Kan ik in je "krabcocktail met appel-seldersalsa" de krab vervangen door kip?
-
Kan ik in patisserierecepten gewone melk vervangen door sojamelk?
-
Kan ik Jeroens 'videekroketten' ook invriezen?
-
Kan ik kaaskroketten bakken zonder friteuse?
-
Kan ik kaaskroketten maken van een rest kaassaus?
-
Kan ik kerrie zomaar vervangen door - het blijkbaar gezondere - kurkuma?
-
Kan ik klaargemaakt konijn invriezen?
-
Kan ik kokosmelk gebruiken ipv room om de 'balletjes in seldersaus' te maken?
-
Kan ik kokosmelk invriezen?
-
Kan ik kroketten op voorhand bakken en daarna terug opwarmen?
-
Kan ik limoenblad vervangen door citroenblad?
-
Kan ik loempia's een dag op voorhand bereiden?
-
Kan ik look vervangen door iets dat er op lijkt? Alle hulp is welkom!
-
Kan ik mayonaise maken met een staafmixer? Kent iemand daar het antwoord op?
-
Kan ik mayonaise maken met koolzaadolie?
-
Kan ik met gele tomaten een lekkere confituur maken? Alle tips zijn welkom!!
-
Kan ik met het groene loof van lente-ui een pesto maken?
-
Kan ik mijn klassieke ossobuco ook garen in de oven?
-
Kan ik mijn parelhoenfilets op voorhand bakken en dan in de oven garen?
-
Kan ik mijn sauzen binden met room op basis van soja? Wie weet dat?
-
Kan ik mijn tajine ook in de oven schuiven?
-
Kan ik mijn verse kaas- of garnaalkroketten invriezen?
-
Kan ik mijn verse ravioli vullen met rauw gehakt?
-
Kan ik mijn versgemaakte soep ook in flessen met draaidop bewaren?
-
Kan ik mijn vol-au-vent invriezen?
-
Kan ik mijn zelfgemaakte pesto invriezen?
-
Kan ik nog iets doen met gebakken frietjes die ik over heb?
-
Kan ik nog iets doen met het 'afval' van een St-Jacobsschelp?
-
Kan ik Normandische tongrolletjes vooraf bereiden en nadien opwarmen?
-
Kan ik ongeraffineerde suiker gebruiken om confituur te maken?
-
Kan ik ontdooide limoenblaadjes opnieuw invriezen?
-
Kan ik ook konijn op de barbecue klaarmaken?
-
Kan ik pannenkoeken op voorhand bakken en later opwarmen zonder smaakverlies?
-
Kan ik paprika zelf opleggen op olijfolie? Hebben jullie tips?
-
Kan ik pepersaus een dag op voorhand klaarmaken? Hoe doe ik dat best?
-
Kan ik peterseliestengels vervangen door peterseliewortels?
-
Kan ik pommes duchesse maken van verschillende pureesoorten?
-
Kan ik pompoen rauw invriezen?
-
Kan ik pompoen verwerken in soep zonder ze eerst te schillen?
-
Kan ik porto in saus vervangen?
-
Kan ik puree invriezen?
-
Kan ik puree terug opwarmen? En hoe ik dat?
-
Kan ik rabarbersoep op voorhand bereiden?
-
Kan ik ragout van ree op voorhand maken?
-
Kan ik ravioli maken zonder het klassiek pastadeeg?
-
Kan ik ricotta vervangen door mascarpone in een recept?
-
Kan ik roomijs maken zonder ijsmachine?
-
Kan ik sap uit selder halen?
-
Kan ik soep met room invriezen?
-
Kan ik soepballetjes bereiden zonder ei?
-
Kan ik soezenbeslag een dag op voorhand maken en bewaren?
-
Kan ik spaghettipompoen uitschrapen en dan invriezen?
-
Kan ik speculaasdeeg invriezen?
-
Kan ik stoofgerechten invriezen en hoelang kan ik het bewaren in de koelkast?
-
Kan ik stoofvlees probleemloos garen in de oven?
-
Kan ik tartiflette ook klaarmaken in individuele porties?
-
Kan ik van nieuwe aardappelen (primeuraardappelen) friet bakken ?
-
Kan ik venkel op voorhand snijden?
-
Kan ik verse (witte) asperges op voorhand schillen?
-
Kan ik verse asperges invriezen?
-
Kan ik verse gember en stengels citroengras invriezen?
-
Kan ik verse lookteentjes invriezen?
-
Kan ik verse room de volgende dag opnieuw opkloppen?
-
Kan ik verse tomaten invriezen?
-
Kan ik vlees enkele uren op voorhand aanbakken en later verder garen in de oven?
-
Kan ik wafels bakken met stevia als zoetmiddel?
-
Kan ik wafels op voorhand bakken en ze ter plaatse weer opwarmen?
-
Kan ik wafeltjes bewaren zodat ze krokant blijven?
-
Kan ik waterzooi een dag op voorhand bereiden?
-
Kan ik wijn invriezen?
-
Kan ik wokken met diepvriesgroenten?
-
Kan ik worstenbroodjes bakken in een microgolfoven?
-
Kan ik yoghurtdressing een dag of meer op voorhand maken?
-
Kan ik zalmtartaar een dag voordien maken?
-
Kan ik zelf de 'confit d'ànec' maken, waar ik elk jaar in Spanje van geniet?
-
Kan ik zelf mijn specerijenmix maken om een pittige spaghettisaus te bereiden?
-
Kan ik zelf mosterd maken?
-
Kan ik zelf Sambal Oelek maken? En hoe?
-
Kan ik zelf yoghurt maken?
-
Kan ik zelfgeteelde basilicum en oregano invriezen en meekoken in soepen?
-
Kan ik zelfrijzende bloem gebruiken ipv gewone bloem?
-
Kan ik zowel gewone suiker als pectine gebruiken als ik kriekenconfituur maak?
-
Kan je arachideolie vervangen door zonnebloemolie?
-
Kan je confituur maken met gewone suiker?
-
Kan je fond of saus maken van het been van een lamsbout?
-
Kan je frozen yoghurt maken zonder ijsmachine?
-
Kan je kokosmelk vervangen in Aziatische gerechten?
-
Kan je kroketjes van varkenspoot invriezen?
-
Kan je melkproducten vervangen door lactosevrije producten?
-
Kan je ook pesto maken van ingevroren kruiden?
-
Kan je rijstpap maken zonder te roeren?
-
Kan je speculaas ook maken met alleen blonde suiker?
-
Kan je vleesballetjes in een roomsaus invriezen?
-
Kan ossewit bederven? En wanneer doe ik het weg? Heeft iemand daar ervaring mee.
-
Kan risotto op voorhand worden klaargemaakt?
-
Kan sla ingevroren worden?
-
Kennen jullie een goed recept voor een vaste kaastaart?
-
Kent er iemand typisch Scandinavische (vis)gerechten?
-
Kent iemand een recept voor een alcoholvrij sausje bij kalfszwezeriken?
-
Kippenbil ontbenen
-
Kloppen in achtvorm
-
Klopt het dat eieren aroma's en geuren van de koelkast opnemen?
-
Klopt het dat gelatine niet thuishoort in vegetarische bereidingen?
-
Klopt het dat kokosmelk soms schift?
-
Klopt het dat maatjes niet meer écht Hollands zijn?
-
Komt 300g melk overeen met 300ml? Waarom druk je vloeistoffen uit in gewicht?
-
Koteletten bakken
-
Kreeft op de BBQ: Hoe bereid ik de scharen? Ik zoek tips!
-
Kruimeldeeg (met amandelpoeder) uitrollen is een hele klus!
-
Kun je de gravad forel ook al de avond van tevoren in de marinade leggen?
-
Kun je zelfgemaakte sushi invriezen zonder te veel smaak te verliezen?
-
Kunnen courgettes en pompoenen rauw ingevroren worden of is blancheren nodig?
-
Kunnen gekookte aardappelen ingevroren worden?
-
Kunnen jullie me helpen met wat recepten voor boterhamsalades?
-
Kunnen jullie me tips bezorgen over hoe en wat ik traag kan garen?
-
Laat ik cake of taart best afkoelen in de bakvorm?
-
Laat ik lamsfond inkoken in een pot mét of zonder deksel?
-
Laat je een rozijnenbrood nu beter 1 of 2 keer rijzen?
-
Maak ik de moelleux met ruban of zonder?
-
Maak ik peterseliepuree met krul- of platte peterselie (bladpeterselie)?
-
Mag ik bij ossobucco de selderstelen vervangen door diepvrieserwten?
-
Mag ik een pannenkoekenpan afwassen?
-
Mag ik frambozensorbet maken met diepgevroren frambozen?
-
Mag ik kalfsblanquette die reeds bereid is invriezen in een kookpot?
-
Mag ik mijn kruimeldeeg bakken, bovenop een vel bakpapier?
-
Mag ik rauwe kip snijden op mijn snijplank of is dat gevaarlijk?
-
Mag ik soep met roomkaas nog laten koken?
-
Mag ik verse (zelfgemaakte) pasta invriezen alvorens hem te garen?
-
Mag/moet men een grillpan invetten of niet?
-
Mayonaise maken mislukt bij mij altijd! Wat doe ik verkeerd?
-
Met welke producten kan ik algen combineren om smakelijke sapjes te bereiden?
-
Met welke tijd en temperatuur hou ik rekening bij sous-vide bereidingen?
-
Met welke viseitjes bereid ik tarama?
-
Mijn aardbeiengebakjes zijn steeds te hard gebakken. Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn advocaat is te lopend, wat heb ik verkeerd gedaan?
-
Mijn bechamelsaus klontert. Wat doe ik fout?
-
Mijn Berlijnse bollen zijn mislukt, hoe los ik mijn oven-probleem op?
-
Mijn beslag voor de "kerstbûche met mascarpone" klontert. Wat gaat er verkeerd?
-
Mijn boekweitpannenkoek wil niet rijzen. Wat doe ik fout?
-
Mijn chocolademoelleux-die-altijd-zou-moeten-lukken mislukt toch. Help!
-
Mijn chocoladesaus is korrelig? Hoe kan dit?
-
Mijn chocopasta blijft lopend. Hoe los ik dit op?
-
Mijn citroencrème stijft niet op in de koelkast, wat doe ik verkeerd?
-
Mijn citroentaart met meringue is te zuur. Waaraan kan dat liggen?
-
Mijn dochter wil voor haar communie een pannenkoekenfeest! Ideetjes?
-
Mijn falafels lossen op wanneer ik ze frituur...
-
Mijn falafels mislukken steeds. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
-
Mijn frambozenmousse voor een taart stijft niet op, wat doe ik verkeerd?
-
Mijn garnaalfumet kleurt groen. Waar loopt het fout?
-
Mijn gehakt is altijd zo droog. Wat kan ik daar aan doen?
-
Mijn geslaagde bearnaisesaus schift na een kwartier. Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn glutenvrij brood kruimelt nogal veel. Waarom?
-
Mijn hazenrug kwam droog en niet rosé uit de oven. Wat deed ik fout?
-
Mijn hollandaisesaus mislukt altijd ...
-
Mijn ingevroren bechamelsaus is na ontdooiing te 'dun'. Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn kaaskroketten stijven niet voldoende op. Hoe kan ik dit verhelpen?
-
Mijn kaassaus van mijn 'Witloof met ham' schift steeds.
-
Mijn kaastaart met limoen en filodeeg was te lopend, wat doe ik verkeerd?
-
Mijn kaastaart zakt in en het kruimeldeeg is plat. Wat gaat er allemaal mis?
-
Mijn kaneelrol valt uit elkaar. Wat nu?
-
Mijn kippenbouillon smaakt "flets". Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn koninginnehapje schift wanneer ik het ontdooi. Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn lievelingssnoep zijn sneeuwballen. Maar ze zijn niet het hele jaar te koop.
-
Mijn man bracht een witte kool mee van de winkel ipv ijsbergsla. Wat nu? :)
-
Mijn mayonaise mislukt steeds! Wat doe ik verkeerd? Wie helpt me?
-
Mijn moelleux loopt uit. Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn opgelegde rode bietjes zijn beginnen gisten. Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn panna cotta is veel te hard! Wat heb ik verkeerd gedaan?
-
Mijn pastataart valt uit elkaar. Wat kan de oorzaak zijn?
-
Mijn peren verkleuren bij het 'wecken'. Wat doe ik fout?
-
Mijn plattekaastaart met agar-agar stijft niet op. Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn pruimenconfituur stijft niet op zoals het zou moeten. Wat doe ik hieraan?
-
Mijn rolbiscuit scheurt steeds. Wat doe ik fout?
-
Mijn saus bij "blinde vink met spinaziestoemp" is bitter. Wat deed ik verkeerd?
-
Mijn saus van 'scampi met lookboter' is een slappe bedoening. Wie helpt me?
-
Mijn saus van Kasteelbier smaakt te zoet. Wat kan ik daar aan aan doen?
-
Mijn soezendeeg blijft vloeibaar, terwijl het stevig als stopverf hoort te zijn.
-
Mijn stoofvlees is soms mals, en soms taai. Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn taarten bakken niet mooi egaal en verbranden. Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn tiramisu stijft niet op! Wat heb ik verkeerd gedaan?
-
Mijn tomatensoep brandt aan in de snelkoker. Wat gaat er verkeerd?
-
Mijn vanillerisotto proeft te knapperig. Moet ik meer melk toevoegen?
-
Mijn verse homemade ketchup is te lopend. Kan ik hier (nog) iets aan doen?
-
Mijn verse rolbiscuit bewaren: makkelijk of een risico?
-
Mijn volkoren brood zakt in als het bakproces start. Iemand hetzelfde probleem?
-
Mijn wildragout is te zuur omdat ik er verse veenbessen heb bijgedaan. Wat nu?
-
Mijn zelf gebakken brood is tamelijk zwaar. Wat doe ik verkeerd?
-
Mijn zelfgebakken brood smaakt naar gist! Wat doe ik fout?
-
Mijn zuurdesembrood van rogge mislukt altijd!
-
Moet de zwoerd van spek verwijderd worden?
-
Moet er een rooster tussen de bokalen als je 2 lagen gelijktijdig steriliseert?
-
Moet er saffraan in de Spaanse visstoofpot 'zarzuela de pescado'?
-
Moet ik bij het maken van moussaka de groenten best eerst koken of bakken?
-
Moet ik de pijnboompitten roosteren om pesto te bereiden?
-
Moet ik eerst de ui of eerst het gehakt bakken als ik spaghettisaus maak?
-
Moet ik gedroogde pepertjes weggooien wanneer ze zwart geworden zijn?
-
Moet ik groenten altijd wassen voor gebruik?
-
Moet ik groenten uit blik of bokaal spoelen alvorens ze te eten of te verwerken?
-
Moet ik het deksel op de pan plaatsen als ik witloof onder bakpapier stoof?
-
Moet ik ingevroren appels en peren laten ontdooien alvorens ik ze kan gebruiken?
-
Moet ik mijn confituurpotten steriliseren voor ik ze vul?
-
Moet ik plakken rauwe aubergine bewerken met zout, alvorens ze te bereiden?
-
Moet ik prei eerst aanstoven voor ik het in een ovenschotel gebruik?
-
Moet je een haas altijd eerst aanbakken alvorens te marineren? Iemand een tip?
-
Moet je het groene scheutje uit een ui halen?
-
Moet je water toevoegen aan ratatouille?
-
Moet/mag ik mijn frieten spoelen of niet na het versnijden van de aardappels?
-
Moeten kwartels uitgebeend worden als je ze wil opvullen?
-
Mogen bereidingen met spinazie terug opgewarmd worden?
-
Mogen de Jeroen Meus-pannen in de vaatwasser?
-
Mogen gedroogde kruiden op het aanrecht staan in het licht?
-
Na het koken van schorseneren plakt de rand van mijn kookpot. Hoe komt dat?
-
Na mijn ‘Griekse avond’ heb ik een flinke rest feta. Hoe kan ik die bewaren?
-
Nostalgie! De paté van kip van mijn grootmoeder. Heeft iemand zo'n recept?
-
Olijfolie in wafelbeslag
-
Op de buik van scampi ontdek ik donkere strepen. Moet ik die ook verwijderen?
-
Op hoeveel graden moet mijn oven staan voor pulled pork?
-
Op welke manier bekom ik een goede tajine die niet te waterig is?
-
Op welke manier gebruik ik best kurkuma? Alle tips of recepten zijn welkom!
-
Op welke manier haal ik het best een taart of cake uit de vorm? Tips?
-
Op welke manier maak je een goede fruitgel? Hebben jullie ideeën?
-
Op welke stand zet ik best mijn oven?
-
Op welke temperatuur laat ik het deeg voor mijn boules de Berlin rijzen?
-
Op welke temperatuur moet ik bereidingen gratineren?
-
Pastadeeg uitrollen
-
Pimp je kaassaus met curry!
-
Pulled Pork, hoe maak ik dat?
-
S.O.S. Hoe kan ik mijn mislukte advocaat nog redden?
-
Sint-jakobsschelpen openen
-
Snijplanken in kunststof koop je soms in een gekleurde set. Wat is de bedoeling?
-
Tortelloni en ravioli vouwen
-
Van welk merk is de koelkast die Jeroen gebruikt in Dagelijkse kost?
-
Van welk merk is de pastapot die Jeroen gebruikt in Dagelijkse kost?
-
Van welk merk is het hakmolentje dat Jeroen gebruikt bij Dagelijkse kost?
-
Van welk merk zijn de keukenhanddoeken die Jeroen gebruikt in Dagelijkse kost?
-
Vanwaar komt de naam 'videe'? Weten jullie dat?
-
Verlies je geen smaak door in een braadworst te prikken?
-
Verse groene kruiden bijhouden, hoe doe ik dat het best?
-
Versgebakken vlees moet rusten. Maar is er een alternatief voor aluminiumfolie?
-
Verwerk je altijd gelatine in een coulis van frambozen of aardbeien?
-
Vingerlimoen is een intrigerende vrucht, maar ik kan ze nergens kopen...
-
Vis ontvellen
-
Voor eens en altijd: hoe maak ik de ultieme aardappelpuree?
-
Voor welk soort gerechten gebruik je ajuin en wanneer sjalot?
-
Vraagje uit NL: wat bedoel je met "bloemsuiker"?
-
Vraagje! Waar kan ik pimientos del padron kopen in Oost-Vlaanderen?
-
Waar haal ik de opgelegde olijfjes die Jeroen zo vaak gebruikt?
-
Waar haalt Jeroen zijn verse kruiden? Op de vroegmarkt of zo?
-
Waar kan ik de nieuwe keuken van Dagelijkse kost bekijken?
-
Waar kan ik de ontpitte zwarte olijfjes in bokaal kopen die je gebruikt op tv?
-
Waar kan ik het tuinkruid lavas vinden?
-
Waar kan ik keramieken potjes vinden om mijn crème Catalane in te serveren?
-
Waar kan ik zo van die lange pasta kopen (van een meter lang)?
-
Waar koop ik best zo'n spatel om vis mee om te draaien? Kan iemand me helpen?
-
Waar koop ik de mandoline die Jeroen gebruikt in Dagelijkse kost?
-
Waar koop je oosterse ingrediënten? Kan iemand me daarbij helpen?
-
Waar moet ik op letten bij aankoop van een tajine?
-
Waar moet ik op letten bij de aankoop van een goed koksmes?
-
Waar vind ik een goed recept voor goulash?
-
Waar vind ik isomaltsuiker, en kan ik ook andere suiker gebruiken ipv?
-
Waar vind ik zo'n spatel waar Jeroen zijn groenten van de snijplank 'schraapt'?
-
Waar vind je een handige brede trechter om bokalen met bv. compote te vullen?
-
Waar vind je vershoudfolie die écht gemakkelijk is in gebruik?
-
Waar zit nu precies het darmkanaal bij scampi?
-
Waardoor kan ik azijn vervangen?
-
Waardoor kan ik koriander vervangen? Hebben jullie daar enig idee van?
-
Waardoor kan je rode wijn in een gerecht vervangen?
-
Waarmee kan ik "double cream" vervangen?
-
Waarmee vervang ik wijn in een recept voor hartige cake?
-
Waarom alles kruiden met peper en zout? Elk product heeft toch een eigen smaak!
-
Waarom bakt mijn hamburger altijd aan? Help, wat doe ik verkeerd?
-
Waarom bereidt Jeroen vaak soep in grote porties?
-
Waarom bestaat er geen varkensbouillon? Heeft iemand daar een idee van?
-
Waarom bewaart men eieren vaak in de koelkast? In de winkel staan ze niet koel.
-
Waarom branden mijn potten aan als ik bv. rijstpap of griesmeelpudding maak?
-
Waarom doreer je gebak met een eidooier met water en niet met een heel ei?
-
Waarom gaat er vaak wat azijn in bereidingen met boerenkool?
-
Waarom gebruik je altijd zout en peper, in elk gerecht? Is dat echt nodig?
-
Waarom gebruiken we eigenlijk zout in het kookwater?
-
Waarom gebruikt Jeroen altijd een houten lepel en een houten snijplank?
-
Waarom gebruikt Jeroen altijd fabriekseieren?
-
Waarom geen eiwit in het vleesbrood van papa Meus?
-
Waarom gehaktballetjes (eerst) koken en dan pas bakken?
-
Waarom is de smaak van glutenvrij brood niet hetzelfde dan die van gewoon brood?
-
Waarom is het beter asperges staande te koken, en waarom doet men suiker erbij?
-
Waarom is mijn sorbet altijd zo hard?
-
Waarom kleeft mijn meringue altijd aan mijn bakpapier?
-
Waarom kook je een pot bolognaisesaus in de oven en niet op de kookplaat?
-
Waarom kook je pasta in een pot met een apart vergiet?
-
Waarom krijg ik speklapjes niet krokant op de bbq?
-
Waarom kristalliseert mijn honing steeds, doe ik iets verkeerd?
-
Waarom look pletten?
-
Waarom meng je soms een heel ei in de aardappelpuree en soms alleen het eigeel?
-
Waarom mislukt mijn karamel?
-
Waarom moet een confituurpot op zijn kop gezet worden voor het afsluiten?
-
Waarom moet water koken voor je de pasta er bijvoegt?
-
Waarom schift de saus van mijn gratin dauphinois? Is lichte room het probleem?
-
Waarom schiftsuiker gebruiken bij meringue?
-
Waarom schil je een paprika?
-
Waarom shift mijn chocolademousse?
-
Waarom verbrandt mijn boter (Solo of Alpro) zo vaak?
-
Waarom verliest kipfilet uit een grootwarenhuis zoveel water bij het bakken ?
-
Waarom verliezen mijn koekjes hun vorm tijdens het bakken in de oven?
-
Waarom verwatert mijn zelfgemaakt slaatje?
-
Waarom vind ik in geen enkel recept iets over het gebruik van wortels van prei?
-
Waarom werk je altijd met ongepelde grijze garnalen?
-
Waarom worden paprika’s soms geschild voor ze verwerkt worden in een gerecht?
-
Waarom worden zaadjes uit paprika's verwijderd, maar niet uit chilipepers?
-
Waarom wordt er kokend water bij de "agrum gin cocktail" gedaan?
-
Waarom wordt het eiwit nooit in mayonaise gebruikt? Weet iemand dat?
-
Waarom zakt mijn cake in, nadat hij eerst mooi gerezen was?
-
Waaruit bestaat een lekkere Ramadan-maaltijd?
-
Wanneer gebruik ik best verse laurier? En wanneer juist de gedroogde?
-
Wanneer gebruik je bovenwarmte in de oven, en wanneer onderwarmte?
-
Wanneer gebruik je een blender en wanneer een hakmolen?
-
Wanneer ik carpaccio van Sint-Jakobsvruchten marineer, hoe lang moet dat dan?
-
Wanneer ik erwtencrème maak is die te dik, kan iemand dit verhelpen?
-
Wanneer ik mosselen kook dan zitten er vaak 2 soorten in de pot: bleke en oranje
-
Wanneer ik rozijnenbrood bak zakken de rozijnen naar de bodem! Wat gaat er mis?
-
Wanneer ik vis barbecue, kleeft hij altijd aan de grill. Wat doe ik verkeerd?
-
Wanneer ik witte of zwarte pensen bak barsten ze, weet iemand hoe dat komt?
-
Wanneer is stoofvlees gaar? Gaar ik het vlees langer om extra mals te worden?
-
Wanneer kruid ik best mijn vlees? Voor, tijdens of na het bakken?
-
Wanneer kruid ik het best mijn puree?Tijdens of na het garen van de aardappelen?
-
Wanneer moet ik de bakvorm "inboteren" en wanneer "inboteren" én "inbloemen"?
-
Wanneer moet je deeg voorbakken?
-
Wanneer we het over oventemperatuur hebben, gaat het dan altijd over hete lucht?
-
Wanneer zakt de suiker naar de bodem, als ik suikerbrood maak?
-
Wat doe ik best met een overschot van appelen? Kan ik deze invriezen of drogen?
-
Wat doe ik met de bouillon waarin ik varkenshammetjes gekookt heb?
-
Wat doe ik met restjes rijst van de afhaalchinees?
-
Wat drink je best bij zalm 'gravad lax' gemarineerd met gin en tonic?
-
Wat gebeurt er met de overschot van het eten na opnamen van Dagelijkse kost?
-
Wat gebruik ik best als ik geen hakmolen heb?
-
Wat gebruik ik best om een vorm in te vetten? Hebben jullie daar ervaring mee?
-
Wat gebruik ik het best voor mijn yoghurtcake: Griekse of gewone yoghurt?
-
Wat geef ik best als bijgerecht bij een opgevulde kalkoen?
-
Wat geeft cuberdons die typische smaak?
-
Wat geven bij visfondue als 'side dishes'?
-
Wat is 'koosjer' zout dat vaak in de Amerikaanse keuken wordt gebruikt?
-
Wat is à vif snijden?
-
Wat is aardappelbloem?
-
Wat is Brunoise?
-
Wat is de baktijd voor een varkenshaasje?
-
Wat is de bakwijze en gaartijd van fazantenkoteletjes?
-
Wat is de beste manier om een mango te versnijden?
-
Wat is de beste manier om een wrap op te warmen?
-
Wat is de beste manier om mosselen te bereiden?
-
Wat is de beste manier om zelf ingevroren vis te ontdooien?
-
Wat is de beste olie om ingrediënten te bakken?
-
Wat is de gaartijd van een lamsbout?
-
Wat is de gaartijd van een perfecte papillot?
-
Wat is de gemakkelijkste manier om een grillpan schoon te maken?
-
Wat is de geschikte zeef om quinoa te spoelen? Elke tip is meer dan welkom!
-
Wat is een 'Fabiola rijstschotel'?
-
Wat is een goed alternatief voor mayonaise in salades?
-
Wat is een goed recept voor Limburgse vlaai met dunne taartbodem?
-
Wat is een lekkere, warme bereiding met rammenas?
-
Wat is een smakelijke saus bij wild en kan ik ze op voorhand maken?
-
Wat is eigenlijk het verschil tussen 'saus' en 'ragout'? Weet er iemand dat?
-
Wat is er misgelopen met mijn garnalenkroketten? Ze stijven niet op!
-
Wat is het beste alternatief voor Amerikaanse Monterey Jack kaas ?
-
Wat is het grote verschil tussen marjolein en organo?
-
Wat is het grote verschil tussen speculaaskruiden en koekkruiden?
-
Wat is het lange pincet waarmee Jeroen werkt en waar koop je dat?
-
Wat is het nut om aan zoveel bereidingen wat azijn of citroensap toe te voegen?
-
Wat is het nut van brood(kruim) in een aioli of romescosaus?
-
Wat is het verschil tussen boerenboter en melkerijboter?
-
Wat is het verschil tussen boerentenen en tuinbonen?
-
Wat is het verschil tussen de kip curry van op de boterham en die van met rijst?
-
Wat is het verschil tussen een éclair, een sjoeke en een profiterolleke?
-
Wat is het verschil tussen een savourette en een mignonette? Weet er iemand dat?
-
Wat is het verschil tussen een varkenshammetje en varkensschenkel?
-
Wat is het verschil tussen groene, rode, gele of bruine linzen?
-
Wat is het verschil tussen kerrie en curry?
-
Wat is het verschil tussen kwark en 'platte kaas' ?
-
Wat is het verschil tussen passata en tomatencoulis?
-
Wat is het verschil tussen pastinaak en peterseliewortel?
-
Wat is het verschil tussen piccalilly en pickles?
-
Wat is het verschil tussen rode, groene, gele en oranje paprika?
-
Wat is het verschil tussen witte en zwarte peper?
-
Wat is polenta?
-
Wat is precies beenhouwersteak en waarvoor kan ik het het best gebruiken?
-
Wat is precies een fond?
-
Wat is precies een tomenade? Ik heb echt geen idee! Alle hulp is welkom!!
-
Wat is suiker met pectine?
-
Wat is worcestershiresaus of worcestersaus eigenlijk?
-
Wat kan ik bereiden met gerst? Heb je een tip?
-
Wat kan ik doen met een te veel aan eiwit ?
-
Wat kan ik doen met het teveel aan snijbiet in de tuin? Wie heeft een oplossing?
-
Wat kan ik doen met pattisons (soort mini pompoen)? Weten jullie dat?
-
Wat kan ik maken met kippenlever naast leverpastei? Is het mogelijk om er saus of bouillon van te maken?
-
Wat kan ik maken met mierikswortel?
-
Wat kan ik maken met perziken in blik?
-
Wat kan ik zoal doen met het been van een Spaanse hesp?
-
Wat kan je doen met zurkel?
-
Wat moet ik doen als er een witte vlok op mijn azijn komt drijven?
-
Wat moet ik doen als mijn garnaalkroketten niet genoeg opstijven?
-
Wat moet ik doen met het schuim dat op mijn soep komt?
-
Wat moet ik met een elektrische koffiemolen?
-
Wat moet je uit een kreeft halen na het koken ervan?
-
Wat schaf ik me aan? Inductie- of gasfornuis?
-
Wat serveer ik best bij groene asperges van vlees of vis?
-
Wat te doen met lasagnevellen die over zijn?
-
Wat zijn de ingrediënten van de limoenkaastaart in filodeeg?
-
Wat zijn de juiste verhoudingen voor sabayon?
-
Wat zijn de juiste verhoudingen zijn voor een espuma?
-
Wat zijn de kenmerken van een degelijke keukenrobot?
-
Wat zijn de regels om een bord te dresseren?
-
Wat zijn juist Mme Jeanette pepers en hoe gebruik ik die? Weten jullie dat?
-
Wat zijn pronkbonen?
-
Wat zijn ratte-aardappeltjes?
-
We ontdekten de exotische vrucht 'Buddha's hand'. Hoe verwerk je ze?
-
Welk bier past bij garnaalkroketten en gevulde parelhoen?
-
Welk bier smaakt het best bij een zelfgemaakte hotdog?
-
Welk biertje smaakt bij scampi of een wildgerecht?
-
Welk formaat van gelatine-blaadjes gebruikt Jeroen gewoonlijk?
-
Welk garnituur geef je bij varkenshaas op grootmoeders wijze?
-
Welk gehakt gebruik ik het best voor het maken van hamburgers?
-
Welk hoofdgerecht past het beste wanneer je de 'tartaar van zalm' als voorgerecht gebruikt?
-
Welk ingrediënt moet waar in de stoomkoker?
-
Welk mes (merk en type) gebruikt Jeroen meestal in zijn programma's?
-
Welk mes is ideaal om verse vis fijn te versnijden?
-
Welk product bedoel je als Vlaming met 'plattekaas'? Wat koop ik in Amsterdam?
-
Welk recept kan me inspireren om stoofvlees van ree te bereiden?
-
Welk roomijs kan ik serveren bij de moelleux van chocolade?
-
Welk slaatje serveer je bij vol-au-vent?
-
Welk soort room gebruik je voor het maken van je 'Mokka mousse'?
-
Welk soort bier gaat het best samen met eendenborstfilet?
-
Welk soort pan gebruik ik het best om vis in te bakken?
-
Welk stuk rundvlees is 'beef brisket'? Kan ik het ook bij ons kopen?
-
Welk vlees gebruik ik om stoofvlees te maken?
-
Welk vlees gebruik ik om witte pensen te bereiden?
-
Welke andere groenten dan bloemkool serveer ik bij varkenshaas & blackwellsaus?
-
Welke blender gebruikt Jeroen in Dagelijkse kost?
-
Welke boter gebruik ik het best bij het maken van 'asperges à la flamande'?
-
Welke chocolade gebruik ik best voor chocolademousse?
-
Welke garnituur geef ik best bij kalfstong of ossentong in madeirasaus?
-
Welke gelatineblaadjes gebruik je in 'Dagelijkse kost'?
-
Welke groente kan ik gebruiken om spinazie te vervangen?
-
Welke groenten gebruik ik het best voor het maken van een ratatouille?
-
Welke groenten serveer ik als garnituur bij de kalkoenrollade?
-
Welke kaas gebruik ik het best om kaassaus mee te maken?
-
Welke keukenweegschaal gebruikt Jeroen graag?
-
Welke koude sausjes kan je bij gekookte en gerookte ham geven? Iemand tips?
-
Welke kruiden gebruik ik het best bij gebakken aardappelen?
-
Welke kruiden worden het vaakst gebruikt in de Chinese keuken?
-
Welke laurierbladeren gebruik ik best in de keuken?
-
Welke mandoline koop ik?
-
Welke methodes zijn er om gerechten te doreren?
-
Welke mosterd wordt er gebruikt bij Dagelijkse Kost?
-
Welke olijfolie haal ik in huis?
-
Welke ovenstand gebruik je wanneer?
-
Welke pan/pot gebruik ik het beste om een cataplana klaar te maken?
-
Welke peper of pepermengeling zit er in uw pepermolen?
-
Welke rasp gebruikt Jeroen om zeste van de citroenen te halen?
-
Welke saus en (winter)groenten serveer ik bij zeebaars in zoutkorst?
-
Welke saus en groenten maak ik best bij een gevuld babykalkoentje klaar?
-
Welke saus kan ik maken als alternatief voor madeirasaus?
-
Welke saus serveer ik bij kabeljauw met een kruidenkorstje?
-
Welke saus serveer je het best bij vis?
-
Welke snijplank koop ik het best?
-
Welke soort 'boter' gebruik ik voor gebak?
-
Welke soort bloem gebruik ik best bij patisserie? Iemand een idee?
-
Welke soort boter gebruik ik best om aardappelpuree op smaak te brengen?
-
Welke soort boter gebruik ik het best op de buitenkant van een croque monsieur?
-
Welke soort carpaccio past als voorgerecht als het hoofdgerecht rood vlees is?
-
Welke soort ovenschaal koop ik best om vlees in te garen?
-
Welke soorten bloem bestaan er allemaal en wat is het verschil?
-
Welke specerij geeft al mijn sauzen dat beetje extra?
-
Welke stoofperen zijn het best: Gieser Wildeman of St-Remy?
-
Welke verhouding aardappelen & groenten raad je aan voor stoemp of groentepuree?
-
Welke vetstof gebruik ik als ik zelf bladerdeeg maak?
-
Welke vis kan ik het best gebruiken voor een goede Bouillabaisse? Iemand tips?
-
Welke wijn gebruik ik het best in een wildstoofpot?
-
Welke witte wijn drink ik het best bij groene asperges?
-
Welke zuurkool uit blik gebruik je, en is die ook in Nederland te verkrijgen?
-
Weten jullie hoe ik ervoor kan zorgen dat glutenvrij gebak beter rijst?
-
Wie bezorgt me een makkelijk recept voor "crème au beurre"?
-
Wie bezorgt me een recept voor een lichte vetarme mayonaise?
-
Wie geeft me tips of recepten voor de bereiding van spaghettipompoen?
-
Wie heeft tips om op zomerkamp voor een grote groep te koken?
-
Wie helpt me aan een goed recept voor een havermout muffin?
-
Wie helpt me aan gemakkelijke en snelle ontbijtgerechtjes?
-
Wie kent er nog de 'pâte de pommes' van vroeger?
-
Wie kent het recept voor de Mechelse bruine vissaus?
-
Wie kent recepten voor een saus die past bij Chinese wokgerechten?
-
Wie van jullie heeft ervaring met het kopen van goede koksmessen?
-
Wie weet welke kruiden er op kibbelingen worden gedaan aan een viskraam?
-
Ze lijken op elkaar, maar is een peterseliewortel hetzelfde als een pastinaak?
-
Zijn bruine blaadjes normaal als ik andijvie kook?
-
Zijn de handvaten van de JM Cookware potten bestand tegen hoge temperaturen?
-
Zijn er alternatieven om een lichte currysaus te maken zonder te veel room?
-
Zijn mosselen met pokken wel van een goeie kwaliteit en zijn ze smakelijk?
-
Zit er veel kleurstof in een chorizo? Zo rood!
-
Zo blij dat de aardbeien terug zijn! Hoe serveer ik ze op een originele manier?
-
Kan je gebakken champignons invriezen?