Zo drinkt de Belg zijn melk het allerliefst

Melk is goed voor elk. Daar zijn wij Belgen rotsvast van overtuigd. Voor velen is een glaasje of scheutje melk dagelijkse kost. Hoe drinken we onze melk nu het liefst? En hoe kies je de juiste melk voor alle lekkere bereidingen die je ermee kan maken?

Een tas heerlijke (chocolade)melk, een scheut bij je cornflakes, een wolkje in je koffie of thee, het geheim voor een extra smeuïge puree, ... Melk is niet meer weg te denken uit het dieet van de Belg. 78 procent van de Belgen drinkt wekelijks melk. 1 op de 3 gebruikt het zelfs dagelijks.* Een groot deel verdwijnt in onze koffie en 62 procent giet melk bij zijn cornflakes. Bijna 1 op de drie drinkt melk ook graag puur natuur en slaat één of meerdere glazen melk per week achterover. Melk is duidelijk een vaste waarde op de ontbijttafel.

Deze recepten met melk behoren alvast tot Jeroens ontbijtklassiekers:

Wie heeft er ook altijd een aantal bussen melk op het schap staan? Iedereen die graag bakt! 81 procent gebruikt wel eens melk om cake of koekjes te bakken. En dan hebben we het nog niet eens over het favoriete tussendoortje van jong en oud gehad: geen pannenkoeken zonder melk! Van klassieke pannenkoeken tot american pancakes en poffertjes, 91 procent gebruikt melk wel eens om een heerlijk pannenkoekenbeslag te maken.

© Alexandre Bibaut

De kracht van melk

Melk draagt bij aan gezond eetpatroon volgens 77% van de Belgen. Het witte, vloeibare goud staat bekend als een bron van calcium en vitaminen. Het mag dus niet verbazen dat variëteiten zoals Lactel Nr1 - lekkere hoevemelk die verrijkt is met liefst 10 vitaminen - aan populariteit wint. Het wordt ons ook letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegeven. Zeg nu zelf, de geur en smaak van smeuïge vanillepudding, versgebakken wentelteefjes of warme havermoutpap roepen vast nostalgische herinneringen op, niet? Zonder melk zouden ze niet hetzelfde zijn.

© Alexandre Bibaut

Jeroen kiest ook voor Belgische melk

Hoe kiezen wij Belgen onze melk? Na prijs en gewoonte is de oorsprong van onze melk de meest doorslaggevende factor in onze keuze. 59% kiest voor melk van bij ons. Meer dan een kwart koopt melk rechtstreeks bij de boer. En dat proef je! Neem zelf de proef maar eens op de som: de ene melk is de andere niet. Drink jij melk graag puur? Dan proef je het verschil meteen. De smaak van lekkere melk fleurt ook je gebak, toetjes en andere gerechten op. Bovendien kies je voor een lokaal en duurzaam geproduceerde melk. Wist je dat Lactel Nr1 en Lactel Lichte Start gemaakt worden van Belgische weidemelk? De koeien grazen 180 dagen per jaar. Dat is goed voor de koeien, en dus ook voor jou!

Ontdek zelf hoe lekker duurzame melk van eigen bodem kan zijn met Lactel Nr1 en Lactel Lichte Start. Lees er alles over op www.lactel.be.

© Alexandre Bibaut

*Resultaten uit een onderzoek dat studiebureau iVOX uitvoerde in opdracht van Lactel.

nieuws Created with Sketch.

Nieuws