7. Jonagold
Kenmerken
De meest gegeten appel in België is de Jonagold. Deze grote, rode, stevige appel staat gekend om zijn zeer sappige vruchtvlees en zoetzure smaak. Deze appelsoort kan je ook lang bewaren.
Wat maak je ermee?
De Jonagold is erg veelzijdig in de keuken: je kan er mee bakken, appelmoes van maken, rauw eten, en ga zo maar door.
Wanneer verkrijgbaar?
Jonagold is het hele jaar door verkrijgbaar.
8. Jonagored
Kenmerken
De naam zelf zegt het al: de Jonagored is een variant op de Jonagold. De schil is donkerrood en het vruchtvlees net iets knapperiger. Verder heeft deze sappige appel heeft een lekkere, zoetzure smaak.
Wat maak je ermee?
De Jonagored is populair als handappel, maar ook erg geschikt voor de bereiding van appelcake en andere desserts.
Wanneer verkrijgbaar?
Net zoals de Jonagold is de Jonagored 12 maanden per jaar verkrijgbaar.