Weet jij welke melk het gezondst is voor jou?

Hoeveel keer per dag heb jij een bus melk vast? 4 op de 5 Belgen is ervan overtuigd dat melk een essentiële schakel is in een gezond eetpatroon, maar de ene melk is de andere niet! Als je weet wat je lichaam nodig heeft en je bewust winkelt, vind je gegarandeerd een heerlijke en 100% Belgische weidemelk die perfect bij jouw eet- en kookgewoontes past. Ontdek hier welke Lactel-melk jou op het lijf geschreven is.

77 procent van de Belgen gelooft dat melk belangrijk is binnen een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Dat blijkt uit een recent onderzoek van iVOX. 89 procent van de ondervraagden gelooft ook dat al die vitaminen en calcium in melk goed voor ons zijn. Daarnaast vinden vier op de vijf ouders het belangrijk dat hun kind melk drinkt.

Het is duidelijk dat melk een vaste plaats in de Belgische koelkasten heeft veroverd, maar welke melk is nu de beste keuze? De ene fles is de andere niet. De ene melk bevat extra vitaminen terwijl de andere aangepast is aan een lactose-arm dieet. Afhankelijk van wat jouw lichaam nodig heeft, kan je melkkeuze dus een groot verschil maken.

Een extra energie-boost

Kan je ’s morgens een extra boost gebruiken? Ga dan voor Lactel Nr1. Deze handige literflessen bevatten 100% Belgische weidemelk die zo lekker is dat je ze in één teug wil leegdrinken.

Wat Lactel Nr1 uniek maakt, is dat deze melk boordevol vitaminen zit. Naast de volledige vitamine B-familie, krijg je ook een flinke portie vitamine D, E en K binnen. Bovendien is deze melk ook rijk aan calcium. In één glas Lactel Nr1 zit ongeveer 30 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van al deze heilzame stoffen. 

Elk van deze vitaminen dragen bij aan een gezonde levensstijl op hun eigen manier. Calcium houdt je botten sterk en gezond, vitamine D helpt je om calcium zo goed mogelijk op te nemen en de vitamine B-familie boost je immuniteit en scherpt je concentratievermogen aan. Lactel Nr1 helpt jou dus niet alleen je zware werkdag te overleven, maar geeft ook je kinderen een duwtje in de rug om geconcentreerd te leren en enthousiast te spelen. Kortom: alles wat jullie nodig hebben voor een vliegende start.

© Alexandre Bibaut

Lactel Nr1 in de keuken


In de keuken is Lactel Nr1 de basis van talloze overheerlijke gerechten. Maak deze gezonde hachis parmentier met prei, bak eens een pestocake of maak je decadente brownie freakshake een tikkeltje gezonder door hem met vitaminerijke melk te maken. Foodie Caroline D’hont van Advocado Van De Duivel maakt er zelfs een Dutch baby met steenvruchten mee. Dat is een kruising van een pannenkoek en een soufflé die heerlijk smaakt bij het ontbijt.

© Alexandre Bibaut

Lactose-arm genieten

Wil jij ‘s morgens genieten van de voordelen van melk zonder problemen met je spijsvertering? Kies dan voor Lactel Lichte Start . De smaak is heerlijk - iets zoeter dan een klassieke melk - en dat biedt zo veel zachtheid. Deze 100 procent Belgische weidemelk is er in de eerste plaats voor melkliefhebbers die niet goed tegen lactose kunnen. Om hen een zorgeloos ontbijt te gunnen, bevat Lactel Lichte Start slechts een fractie van de lactose die je in normale koemelk vindt. Aan de volle, romige smaak werd echter niet geraakt, waardoor het ook voor de rest van het gezin een overheerlijke melk is voor een licht verteerbare start van de dag.

© Alexandre Bibaut

Lactel Lichte Start in de keuken

Met Lactel Lichte Start kan je ook heerlijk koken. Je kan er tal van lekkere, lactose-arme gerechten mee op tafel toveren. Denk bijvoorbeeld aan een lactose-arme lasagne, een licht-verteerbare aardappelgratin en deze zalige semifreddo met frambozen en pistachenoten. Celien Rombouts - diëtiste en bezieler van Healthy Habits maakt er liefst van al een heerlijk gezonde chiapudding met vers fruit mee.

© Alexandre Bibaut

En? Welke Lactel-melk is jou op het lijf geschreven?

 

Ontdek de heerlijke smaak van 100% Belgische weidemelk met Lactel Nr1 en Lactel Lichte Start. Ontdek er alles over op www.lactel.be of in je supermarkt.

nieuws Created with Sketch.

Nieuws