Het Depot in Leuven
In Het Depot, niet ver van de Dagelijkse kost-keuken in Leuven, zijn Véronique en Maarten al tien jaar lang kok-aan-huis. Wentelteefjes voor de grave gasten van Slayer of samen koken met Tricky van Massive Attack? Voor artiesten koken is nooit saai. Beide chefs koken graag seizoensgebonden en gevarieerd. Ze laten zich ook vaak inspireren door de Mediterrane en Afrikaanse keuken.
Vroeger was het trouwens artistiek directeur Mike Naert zelf die eten op tafel toverde voor de artiesten. “In 2005 zag ik in Plat Préféré hoe Jeroen Meus ‘roast beef’ met Yorkshire pudding klaarmaakte ter ere van Roald Dahl. Ik maakte hetzelfde gerecht klaar voor De Jeugd van Tegenwoordig toen ze hier kwamen optreden. Faberyayo en Vieze Fur hebben toen mee in de keuken gestaan en zelfs geholpen met de afwas omdat ze het zó lekker vonden.”
Trix in Antwerpen
“In de keuken van Trix in Antwerpen staan duurzaamheid en gastvrijheid centraal” vertelt chef Floris Knockaert. “Plantaardige, lokale seizoensgroenten en biologische producten zijn de basis van onze keuken. Hiermee proberen we een grotendeels vegan buffet met weinig allergenen te serveren. Op de hospitality riders (de wensenlijstjes van artiesten) staan steeds vaker speciale dieetwensen, allergenen en intoleranties vermeld. We merken dat ze onze duurzame keuken heel erg appreciëren.”
Welke gerechten komen zoal op tafel in Trix? “We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met hun wensen. We laten ons ook inspireren door de culturele achtergrond en zelfs het muziekgenre van de artiesten. Thaise kokoscurry met rijst en mangosalsa, een taco- en tortillabuffet met chili sin carne, vegan lasagne met gegrilde seizoensgroenten, vegan carrot cake en brownies behoren allemaal tot de Trix-klassiekers. Hier verschijnt trouwens ook regelmatig echte, Belgische kost op tafel. Denk maar aan stoverij met kroketten of vol-au-vent, maar dan wel vegan uiteraard.”