Uitgetest: verrassende tussendoortjes met chips

De favoriete chips van veel mensen om te dippen en te vullen tijdens het aperitiefmoment zijn ongetwijfeld Bugles®. Maar wist je dat je er ook heerlijke desserts of tussendoortjes mee kan maken? Vul, dip en besprenkel de hartige hoorntjes met zoete ingrediënten voor sweet and salty finger food waar je nooit genoeg van krijgt. Je hebt er bovendien geen of weinig elektronische keukenapparaten voor nodig. Ideaal om met de kinderen uit te proberen dus!

Bugles® met pinda(kaas) en chocoladedip

De krokante hoorntjes van Bugles® lenen zich perfect om te vullen én te dippen. In deze snelle snack combineer je beiden. Vul de hartige hoorntjes eerst met een toefje zachte pindakaas en dip ze daarna in warme chocoladesaus. Laat even opstijven in de koelkast en aanvallen maar!

Wat heb je nodig?

  • 1 zak Bugles® naturel
  • 250 g pure chocolade(druppels)
  • 200 g pindakaas
  • 50 g pindanoten (optioneel)
  • 130 g bloemsuiker
  • Een scheutje melk

Zo ga je te werk

  1. Roer de bloemsuiker en de melk onder de pindakaas tot je een gladde massa hebt
  2. Schep het pindakaasmengsel in een spuitzak en vul de Bugles® hoorntjes
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en dip de hoorntjes met de opening in de gesmolten chocolade
  4. Schik de gedipte hoorntjes op een met bakpapier beklede schaal of bord , versier ze eventueel met een pindanoot en laat tenslotte opstijven in de koelkast. Smakelijk!
VRT

Gekaramelliseerde Bugles®

Popcorn, noten of zelfs appeltjes in de pan, met een laagje karamel errond smaakt het allemaal net dat tikkeltje beter. Ook chips zoals Bugles® kan je eenvoudig en snel karamelliseren om er een origineel tussendoortje of nagerecht van te maken. Probeer het zeker eens met Bugles® Sweet Chili voor een verrassende smaakcombinatie van hartig, pikant en zoet.

Wat heb je nodig?

  • 1 zak Bugles® Sweet Chili
  • 165 g bruine basterdsuiker
  • 6 eetlepels boter
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • Een snuif bakpoeder

Zo ga je te werk

  1. Smelt de boter in een steelpannetje en doe er de suiker en de ahornsiroop bij. Roer tot je een egaal mengsel hebt en doe er tenslotte het bakpoeder bij.
  2. Doe de Bugles® Sweet Chili in een mengkom en roer er voorzichtig het karamelmengsel onder.
  3. Bekleed een grote ovenplaat of schotel met bakpapier en verdeel er de Bugles® over. Laat de karamel afkoelen en opstijven in de koelkast. Smakelijk!
VRT

Appel-kaneelcrumble met Bugles®

Appelcrumble is een van de nagerechten die eigenlijk nooit kunnen mislukken. Een leuke uitdaging voor je kleine keukenhulpje(s)! Zeker als je de verrassende tour opgaat door een appelcrumble met Bugles® te maken. Geef de hoorntjes eerst een lekker laagje van suiker en kaneel en leg ze dan bovenop de appeltjes in de ovenschaal. Succes gegarandeerd!

Wat heb je nodig?

  • 1 zak Bugles® Naturel
  • 5 eetlepels boter
  • 100 g kristalsuiker
  • 1,5 koffielepels kaneelpoeder

Zo ga je te werk

  1. Smelt de boter en meng er de suiker en het kaneelpoeder onder.
  2. Voeg de Bugles® Naturel toe en roer ze voorzichtig onder het boter-suikermengsel.
  3. Snijd de appelen in blokjes en doe ze in een ovenschaal. Schik het Bugles®-mengsel er bovenop en schuif de schaal in een oven op 180°C gedurende 20 minuten of tot wanneer de appelen gaar zijn. Smakelijk!
culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie