Klassieke raclette
Iedereen kan de perfecte raclette-avond organiseren dankzij deze do’s en don’ts:
- Laat het raclettetoestel 15 minuten opwarmen voor jullie aan tafel gaan aan.
- Kies halfzachte, gepasteuriseerde kaas met een eetbare korst. Bij de kaasboer of in de supermarkt vind je speciale raclettekazen, zoals Zwitserse raclettekaas, die mooi smelten, maar niet uitlopen.
- Reken ongeveer 200 g kaas per persoon.
- Stoom of kook aardappelen in de schil vooraf zodat ze zeker gaar zijn. Reken 150 g per persoon.
- Voorzie fijne vleeswaren zoals rauwe ham, gekookte of gerookte hesp, spekjes, chorizo, bacon, grison, coppa, etc. Reken 150 g charcuterie per persoon.
- Maak een eenvoudige, frisse salade met sla, tomaat, komkommer.
- Vergeet zeker de augurkjes en zilveruitjes niet en zet (verse of gedroogde) kruiden op tafel: peper, tijm, oregano, bieslook, salie, basilicum, …
- Schenk je wijn bij de raclette? Kies voor een lichte rode wijn of fruitige witte wijn.