1. Rabarbertaart
Deze klassieker heeft geen extra uitleg nodig. Gewoon bakken en smullen maar!
Deze klassieker heeft geen extra uitleg nodig. Gewoon bakken en smullen maar!
Een laagje frisse rabarber met daarop yoghurtmousse en zoete crumble. Dit is een dessert dat al je smaakpapillen aanspreekt.
Een supermakkelijke taart met een zachte bodem, stukjes rabarber en een krokante crumble on top.
Rabarber pocheren in een badje van gesuikerd citroenwater is een goed idee als je de zure smaak wat wil verzachten. Heerlijk in combinatie met zachte vanilleyoghurt en een krokant amandelkoekje.
Dit wereldberoemde dessert in een versie met rabarber vormt de perfecte balans tussen zoet en zuur. Serveer het stukje taart “op zijn kop” met een bolletje aardbeienijs en verse aardbeiensla.
Platte kaas, rabarber een vleugje gember. Deze drie smaken komen wonderwel samen in deze fantastische gebakken kaastaart. Gewoon maken en aanvallen!
Rabarber leent zich ook perfect om confituur of compote van te maken. Heerlijk op een boterham, maar zeker ook de moeite in dit frisse dessert van plattekaasmousse met limoen en krokante koekjes.
Laagjes krokant gebakken bladerdeeg, logeklopte mascarpone met vanille en zoetzure rabarbercompote. Een flinke stapel dessertplezier dat fruitig, zuur, romig en zoet tegelijk is.
Zin in een verrassende frangipanetaart? De verrassing zit hem vooral in de smaak: een zachte amandelvulling met een laag rabarberblokjes. Een zalige combinatie van zoet en zuur met een heerlijk krokante bladerdeegkorst.
10. Rabarbercrumble met rood fruit
Als je nog snel een dessert in elkaar wil flansen zonder al te veel moeite, is een crumble altijd een goed idee. Met stukjes rabarber en rood fruit onder een laagje krokant gebakken kruimels scoor je altijd.
In dit nagerecht wordt het fruit gepocheerd in een badje van suikerwater en geserveerd met een luchtige sabayon van Belgisch bier. Het resultaat is keer op keer verbluffend!
Een geslaagd dessert bevat een slimme verzameling van smaken én texturen. De zoetzure rabarbercompote past perfect bij de romige vanillecrème. En de zacht-krokante kruimels havermoutcrumble zorgen voor een welkome portie ‘crunch’. Het zijn drie poepsimpele bereidingen die samen een dessertglas vullen en elke zoetekauw verwennen.
Gemalen pistaches en polenta vervangen de bloem in deze cake. Heerlijk met een lepel rabarbercompote on the side.
Zure rabarber en suiker combineer je gemakkelijk tot heerlijk snoepgoed. Jeroen brouwt een zoete soep van de roze rabarberstengels. Vervolgens mag een mousse van plattekaas met vanille en witte chocolade erin pootjebaden. Opgelet, want dit is een gevaarlijk lekker dessert…
Dit bordje wint wellicht geen schoonheidsprijs. De kans op een applaus van je smaakpapillen is des te groter. De warme en luchtig gebakken plattekaas past namelijk perfect bij een paar lepels fruitig-zure rabarbercompote.
Jeroen serveert krokante havercrumble met yoghurt en een compote van rabarber. De compote en de crumble kan je op voorhand bereiden. Zo zet je in de vroege uurtjes van de dag op in 1-2-3 een voedzaam ontbijt op de tafel.
Een feestelijk ‘soepje’ op basis van rabarber met verse aardbeien erbij en een bolletje citroensorbet. Wie de kinderen mee laat tafelen, kan de zoete witte wijn en de citroenjenever in de sorbet vervangen door water en eventueel wat extra suiker.
In dit recept maakt Jeroen een variatie op de gekende appelflap, maar dan met appel, rabarber en pistache. Een heerlijke combinatie zo blijkt, en een ideale koek voor bij het ontbijt of voor bij de koffie.