Paaseieren over? Verwerk ze in deze lekkere nagerechten

De jaarlijkse dosis paaseieren gaan er de eerste dagen goed door, en toch lijkt die berg chocolade maar niet te slinken. Herkenbaar? Gebruik de overschot van je paaseieren dan eens in een lekker chocoladerecept. Dagelijkse kost brengt je op ideeën om de overgebleven paaseieren te verwerken in tal van originele tussendoortjes, dranken en desserts.

Chocolade eieren smelten

De Heideroosjes zongen het in 1993 al: “Ze smelten de paashaas!” Chocolade smelten is ook exact wat jij kan doen met je overschot aan paaseieren en -figuren. Maak er een lekkere chocolademelk of chococino van, bereid er zelf chocosmeerpasta mee voor op je boterham of probeer een van deze chocoladerecepten.

Bakken met paaseitjes

Wittehocoladeschilfers, een glanzende ganache of smeuïge vulling boordevol chocolade, … Deze taarten, gebakjes en andere baksels zijn voor echte lekkerbekken!

Andere ideeën om je paaseieren te verwerken

Ook zonder bak- en smeltwerk tover je makkelijk een fantastisch chocoladedessert op tafel. Kijk hier maar eens tussen:

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie