Oostenrijk in de zomer, daar valt een berg te beleven én te eten!

In Oostenrijk eindig je de dag sowieso met een gezonde appetijt. Dat kan ook niet anders met alle activiteiten die er op het programma staan: een tocht langs een van de vele wandelroutes, fietsen langs een rivier of spectaculaire trails. Of je nu wil wandelen of fietsen, klimmen of golfen, zwemmen of gewoon ontspannen en genieten. Iedereen komt aan zijn trekken in Oostenrijk. Onderweg kom je berghutten tegen die gerechten serveren die bij iedereen in de smaak zullen vallen. De moeilijkste eter en de grootste culinaire avonturier eten er elke keer hun bord leeg.

Österreich Werbung, Sebastian Stiphout

Kaiserschmarrn, käsespätzle, schnitzels en sachertorte. Bij een goedgevulde dag hoort gewoon een goed gevuld menu. Maar niet alleen op de kaart valt er telkens iets nieuws te ontdekken. Geen zin om te fietsen of te wandelen in de bergen? Zoek dan wat ontspanning in een van de gezellige steden waar natuur en cultuur hand in hand gaan. Verwen jezelf op een terrasje en proef van de lokale topgerechten. Je zal gastvrij ontvangen worden!

Een gezinsvakantie is pas geslaagd als iedereen zijn goesting vindt. Aan en van tafel. Daarom vind je overal in Oostenrijk, ook in de zomerperiode, een gevarieerd aanbod. Elk seizoen zijn er budgetvriendelijke gezinsformules, aanbiedingen op kindermaat en opties voor maten onder elkaar. Zo kan iedereen er zijn hoofd leegmaken en buik vullen met onvergetelijke herinneringen en sappige verhalen voor aan tafel.

Österreich Werbung, Harald Eisenberger

Kom al in vakantiestemming met Jeroens favoriete Oostenrijkse gerechten:

1. Sachtertorte

Dit beroemde gebak gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur staat overal op de kaart. En na één hap, weet je ook meteen waarom.

2. Wiener schnitzel

Een echte schnitzel, zoals hij in Wenen wordt geserveerd, is zo groot dat hij met de randen over het bord heen hangt. En dan nog kunnen we er niet genoeg van krijgen.

3. Kaiserschmarrn

Ook gekend als ‘een kapotte pannenkoek’. Je eet het als dessert, ontbijt, vieruurtje of diner. Of gewoon als allemaal. 

4. Tiroler Gröstl

Gebakken aardappelen, ei en gebraden vlees. Traditioneel comfort food waar je elke berg mee kan trotseren.

5. Käsespätzle

Een old time favorite. Kaas, met kaas en daarbovenop: meer kaas met gebakken ajuin. Als je het daar niet warm van krijgt weten we het ook niet meer. 

Meer info vind je op de website van Toerisme Oostenrijk.

devierseizoenen Created with Sketch.

De 4 seizoenen