Net zoals in de films

Altijd al eens de spaghetti van Lady en de Vagebond of de chocoladetaart van Matilda willen maken? Dit is je kans!

De Reuben sandwich uit When Harry met Sally

vrt

Harry verslikte zich vast bijna in zijn Reuben sandwich toen Sally haar beste acteerkunsten uit de slaapkamer demonstreerde in een vol eethuis. De Reuben sandwich met zijn vulling van zuurkool, pastrami en kaas en speciale Thousand Island dressing is een pure smaakbom.

Spaghetti met vleesballetjes uit Lady en de Vagebond

vrt

Iedereen kent het bord spaghetti dat liefdevol gedeeld wordt door Lady en de Vagebond. Geniet mee van een portie gedeeld genot met extra lange spaghettislierten en een heerlijke tomatensaus met balletjes, precies zoals chef Tony het in 1955 voordeed.

De decadente chocoladecake uit Matilda

vrt

Loopt het water je ook in de mond wanneer het in Matilda tijd is voor de scene waarbij Bruce in zijn eentje een hele chocoladetaart moet verorberen? Dan is dit het recept voor jou. Met een klein beetje extra moeite verandert deze eenvoudige cake bijna in een taart. Meer dan wat ganache en verse slagroom heb je niet nodig.

Sushi zoals in The breakfast club

vrt

Voor Claire uit The breakfast club geen eenvoudige boterhammen in de brooddoos, maar sushi met alles erop en eraan. Probeer zelf zeker eens de California rolls. Bij deze typisch Amerikaanse sushi zit de rijst aan de buitenkant. Vanbinnen zit krab met cocktailsaus.

Een ratatouilletaartje als ode aan Ratatouille

vrt

Je zal dit taartje zonder de hulp van Remy de rat moeten maken, maar gelukkig gidsen wij je stap voor stap door het recept. Het ratatouilletaartje brengt de smaken en de geuren van de Provence naar elke Vlaamse tafel.

Pralines recht uit Chocolat

vrt

Je hoeft geen chocolatier zoals Vianne Rocher te zijn om een lekkere praline op tafel te toveren. Deze eenvoudige praline op basis van donkere chocolade en hazelnoten zal ongetwijfeld smaken.

Een fantastische pizza zoals in Eat, pray, love

vrt

Een pizza zo goed, dat je er spontaan verliefd op zal worden. Net zoals Julia Roberts die haar tanden in een echte pizza margarita uit Napels zet. Voor een upgrade leg je bovenop je versgebakken pizza heerlijke langoustines die je kort bakt in de pan.

Crème brûlée om te breken zoals Amelie Poulain

vrt

Het krokante laagje van een crème brûlée breken met een theelepeltje, dat is een echt klein gelukje voor Amelie Poulain. Om dit gerecht perfect te maken, doe je er wel goed aan om te investeren in een kleine gasbrander waarmee je een perfect krokant suikerlaagje kan maken.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie