Jeroen zal het beamen: een ajuintje maakt vele gerechten rijker en lekkerder. Alleen jammer van dat gehuil boven de snijplank. Hou jij het ook niet droog wanneer je een ui snijdt? Met deze tips laat je voortaan minder tranen.
Waarom dit bolgewas een echte tranentrekker is? Tijdens het snijden van uien komt er zwavel vrij. Dit gas wordt aangetrokken door het vocht van je ogen en creëert vele ongewilde tranen. Hoe meer tranen je laat, hoe meer de zwavel zal reageren.
Probeer deze anti-huil trucjes eens!
In de diepvries
Steek de ui een kwartier tot een halfuur in de diepvries voor je er het mes in zet. Ajuinen kunnen goed tegen de koude en zo wordt er minder zwavel verspreid tijdens het snijden. Wacht daarna tot je gesnipperde ui weer op kamertemperatuur is voor je hem in de bereiding gebruikt.
Met scherpe wapens
Gebruik een mes zo scherp dat elke Japanse chef-kok ervan zou huilen. Als je mes niet scherp is, beschadig je de cellen van de ui waardoor er net méér zwavel vrijkomt.