Lunchtip: steek de zomer in een bokaal

Werk jij ook deze zomer? Laat de saaie boterhammen dan even voor wat het is en ga tijdens je lunchpauze op reis met een heerlijk slaatje in een bokaal!

Salade in een bokaal?

Een slaatje is een ideale lunch voor zomerse dagen, maar helaas niet altijd gemakkelijk te vervoeren. Een simpele oplossing hiervoor is de mason jar, een luchtdichte en met deksel afgesloten glazen pot. Superhandig, aangezien die de smaak en versheid van je slaatje bewaart. Je kan het dus gerust ‘s avonds samenstellen voor de volgende werkdag. Bovendien is de pot herbruikbaar wat meteen ook goed is voor het milieu én je lunch ziet er ook een pak lekkerder uit.

VRT

Waan je even op een zuiderse bestemming met een heerlijke Caesar salad, Griekse salade, Mexicaanse tacosalade en Italiaanse pastasalade of laat je helemaal gaan en experimenteer zelf met je favoriete smaken. Geen inspiratie? Neem dan eens een kijkje op dit recept voor een vegetarische versie met wilde rijst en een pittige dressing.

 

Meer inspiratie:

 

Hoe ga je aan de slag?

Het is heel simpel: helemaal onderaan komt je dressing, dan liefst de stevigste ingrediënten van je slaatje zoals pasta, blokjes kaas, komkommer, rijst, bloemkool, of wortels, en bovenaan de meest fragiele zoals sla of kruiden. Zorg dat die niet in aanraking komt met de dressing, want anders wordt ze wak. Vul de bokaal goed op zodat alle ingrediënten vast op hun plaats blijven wanneer je onderweg bent.

Als het tijd is voor je lunch, haal je je bokaal uit de koelkast en draai je hem om op een bord. Geen nood als je geen bord bij de hand hebt of lekker buiten wil picknicken, gewoon je bokaal eens goed schudden om de vinaigrette en ingrediënten te verdelen en je lunch is klaar! Je sla is nog knapperig omdat hij niet doorweekt is met dressing, want die zat onderaan, en alle ingrediënten worden vanzelf gemengd. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is heerlijk genieten van je middagpauze!

dagelijkskoken Created with Sketch.

Dagelijks koken