Lekker koken op de (festival)camping: 5 tips

Op vakantie gaan, staat voor veel mensen gelijk aan genieten. Net zoals lekker eten. Dus waarom beide niet combineren? Ook op de (festival)camping kan je relatief eenvoudig een gezonde maaltijd klaarmaken dankzij deze tips.

Koud koken

Veruit de meest eenvoudige manier om een lekker gerecht op de picknicktafel te toveren, is een koude bereiding klaarmaken. Denk aan gazpacho, maaltijdsalades of belegde broodjes. Bij warm weer gaat zo’n fris gerecht extra vlot naar binnen.

 

Onze favoriete koude gerechten:

Warm koken

Kook je toch liever warm? Dan loont het de moeite om te investeren in een degelijk campingvuurtje op gas of een draagbare barbecue. Afhankelijk van je budget en je noden kan je kiezen voor een vuur met een of twee gaspitjes. Zelfs enkel met een barbecue kom je al een heel eind. Zo kan je ook toast maken, groenten grillen en zelfs dessertjes bereiden op de grill.

VRT

Eenpansgerechten

Heb je maar een vuur ter beschikking? Geen probleem! Eenpansgerechten zijn makkelijk klaar te maken en zitten boordevol smaak. Denk aan wok- en pastagerechten waarmee je vast en zeker zal scoren bij het hele gezelschap.

 

Originele eenpansgerechten:

VRT

Veggie is veilig

Vegetarische gerechten zijn een veilige oplossing als je wil voorkomen dat vlees of vis bederven bij warme temperaturen. Op een camping heb je namelijk niet altijd een koelkast of koude zone in de buurt. Tofu, noten en peulvruchten of vegetarische burgers uit de supermarkt zijn voedzame vleesvervangers die je makkelijk kan meenemen en bewaren.

Vegetarische toppers:

De juiste voorraad

Vooral wanneer je voor langere tijd gaat kamperen, kan een slimme voorraad je heel wat tijd én geld besparen. Lang houdbare ingrediënten die je buiten de koelkast kan bewaren zijn in dat geval ideaal. Denk aan saus uit blik, vacuümverpakt vlees, opgelegde, voorgekookte of voorgesneden groenten en droge ingrediënten zoals couscous, noodles of beschuiten. Voor pasta en rijst raden we je ook aan om de snelkokende variant mee te nemen. Dat is weer enkele minuten uitgespaard!

 

hoedoejedat Created with Sketch.

Hoe doe je dat?