Lang leve de voorraadkast: koken met wat je in huis hebt

Kom je terug van vakantie, zijn de winkels niet meer open of heb je gewoon geen tijd gehad om inkopen te doen? Dan is het de deur van je goedgevulde voorraadkast die je moet opentrekken. Een goede basisvoorraad en een beetje vindingrijkheid helpen je al een heel eind op weg. Wij helpen je alvast met deze tips.

Een goedgevulde voorraadkast

Etenswaren die je lang kan bewaren zoals pasta, rijst of een blik tomatenblokjes staan bij de meeste Belgen, en waarschijnlijk dus ook bij jou, standaard in de voorraadkast. Wil je jezelf een plezier gunnen wanneer je thuiskomt van je werk of van een lange reis? Breid je voorraadkast uit met een aantal extra ingrediënten die altijd van pas komen wanneer je snel een lekkere en voedzame maaltijd wil klaarmaken.

VRT

Wat zit er standaard in een goedgevulde voorraadkast?

DROGE INGREDIËNTEN

  • verschillende soorten pasta: klassieke spaghetti, penne, lasagnevellen,...
  • rijst
  • crackers en beschuiten
  • wraps
  • voorgebakken broodjes
  • bloem
  • havermout
  • suiker
  • bakpoeder
  • noten, pijnboompitten
  • (Parmezaanse) kaas

GROENTEN, PEULEN EN VRUCHTEN

  • kikkererwten, linzen, bonen, (dop)erwten
  • tomaten(blokjes)
  • zoete maïs
  • appelmoes
  • fruitsla, krieken, ananas en perzik in blik
  • olijven, zongedroogde tomaten, kappertjes

SAUZEN

  • tomatenpassata en tomatenpuree
  • pesto
  • currypasta
  • kokosmelk
  • honing
  • mayonaise en ketchup
  • sojasaus, azijn, olijfolie en balsamico
  • bouillon(blokjes)

VLEES EN VIS

  • tonijn, makreel, sardientjes of ansjovis
  • knakworstjes

Welke gerechten kan je ermee klaarmaken?

Zin in een pittige curry of liever een smeuïge lasagne? Een uitgebreide voorraad aan ingrediënten brengt je naar het kruidige Oosten of de Italiaanse pastahemel zonder dat je de deur uit moet.

Deze recepten uit de voorraadkast zijn alvast onze favorieten:

kookmateriaal Created with Sketch.

Kookmateriaal