Het is de mooiste week van het jaar: de kerstweek! En naar jaarlijkse traditie kookt Jeroen de pannen van het dak met zijn Nationale Kerstmenu. Dit jaar is het al de tiende editie. Mis je zelf nog wat inspiratie of wil je gewoon even watertanden voor je aan tafel gaat? Ga dan zeker eens door ons overzicht van al die jaren.
Het Nationale Kerstmenu van 2020
Het Nationale Kerstmenu van 2019
Het Nationale Kerstmenu van 2018
Dat is gezond verstand in een potje, gevolgd door Scandinavische fingerfood en krab met een korstje. En uiteraard geen kerst zonder kalkoen, met als finale een echte Weense klassieker.
Het Nationale Kerstmenu van 2017
Drie fantastische hapjes om het feest mee te starten, een worstje van zalm en ravioli met een staart. Onze kalkoen steelt alweer de show en als kers op de taart een parel uit het Zwarte Woud.
Het Nationale Kerstmenu van 2016
Hallo kroket! Allemaal lekkers uit de zee, rauw, gefrituurd of in een bisque. En dan een jager op zoek naar een chocoladen hert.
Het Nationale Kerstmenu van 2015
Cava met een pintxo? Of liever een cocktail met krab? Even tijd nemen om te consommeren en dan als een haas voor het dessert gaan.
Het Nationale Kerstmenu van 2014
Gezellig eten en kunnen genieten van de Aziatische hapjes en lof voor onze rivieren, wat moet je meer hebben? Misschien een lekker broodje van vlees en zeven redenen om geen nee te zeggen tegen het heerlijke dessert.
Het Nationale Kerstmenu van 2013
Een olijk kwartet van hapklare hapjes, een vers stukje rund en vis in zijdezachte soep. Daarna komt de kalkoen het toneel weer opgerold met in de achtergrond een kerstige dessertboom of is het een dessertige kerstboom?
Het Nationale Kerstmenu van 2012
We starten met een zalm uit het noorden en geven onze kippensoep een royale naam. Leggen onze vis op het droge en vragen of ons hert ook spruitjes lust. Ho ho ho, wat vind je van onze versierde stronk?
Het Nationale Kerstmenu van 2011
Een stevig hapje om mee te beginnen, gevolgd door een surf en turf en gerookte paling die je uit de aardappelsoep mag vissen. Als pièce de résistance een fazant in een frakske en als je nog wat plaats over hebt kan je het vullen met een luchtig chocolade dessertje.
Het Nationale Kerstmenu van 2010
Het feest wordt geopend met Mexicaanse mini-pizza's en we zetten de spijsvertering in gang met scherpe zalm. We doen een scheutje Rodenbach bij de tomatensoep en worden wild van de lekkerste ragout ter wereld. Als afsluiter de klassieker onder de klassiekers in een sausje van chocolade.