Je keukentoestel kan meer dan je denkt

Traditionele oven of stoomoven: waarom kiezen?

De voordelen van een stoomoven zijn bekend: het is het gezonde alternatief voor een traditionele oven, omdat vitamines en nutriënten beter bewaard blijven tijdens het garen. Maar waarom zou je kiezen? Dankzij Siemens’ innovatieve combinatie van stoom én warme lucht, krijg je ze allebei in één toestel. Da’s ideaal als je de ene dag een salade met knapperig gestoomde kikkererwten wil klaarmaken, en de volgende de hobbybakker in jezelf wil loslaten en de kers op een heerlijke taart wil zetten. Of als je niet kunt kiezen tussen gestoomde kabeljauw of een oerklassieker als orloffgebraad. Met een combinatie-oven, verken je gewoon beide culinaire werelden.

Siemens

Laat je oven sous-chef spelen

Klinken de bovenstaande gerechten je net iets te ingewikkeld? Dan is er cookControl Plus om je een handje te helpen. Dit ingebouwde kookboek biedt programma’s en aanbevelingen voor de perfecte bereiding van vlees en vis. Gewoon het gewenste programma selecteren, het gewicht ingeven en je oven doet de rest.

En zo zijn er nog wel een paar handige opties. Zoals de fullSteam-functie bijvoorbeeld, die ervoor zorgt dat groenten hun smaak en vitamines behouden. Of braadtermometer, de roastingSensor Plus, die de kerntemperatuur in uw bereiding kan meten, en zo exact bepaalt wanneer uw gerecht klaar is.

Doe inspiratie op met de Home Connect app

Via de Siemens Home Connect app vind je o.a. een ruime waaier aan overheerlijke recepten. Dumplings met rijst en truffel? Gestoofde pompoen met yogibessen? Dankzij recipeWorld zit je nooit verlegen om inspiratie, en ontdek je elke dag nieuwe dingen. Heb je een recept gekozen? Dan swipe je de juiste bakinstellingen gewoon naar je oven.

Wist je trouwens dat je daarvoor niet eens in je keuken hoeft te staan? Met de app bedien je je oven van waar je maar wil. Wanneer je in de winkel aan de kassa staat, kun je de oven dus al laten voorverwarmen. Handig!

Tover je inductiekookplaat om tot een plancha of teppanyaki

Wat de Japanners ‘teppanyaki’ noemen en de Spanjaarden ‘plancha’, noem jij gewoon ‘vrijdagavond’. Gegrilde gamba’s met fijngesnipperde pepertjes en koriander? Gegrilde oosterse kippenspiesjes met sojadip? In een wip tover je je inductieplaat om tot een hete grilplaat waarop je ingrediënten tot ware smaakbommetjes schroeit.

Siemens

Stomen én grillen

Nu je weet hoe je makkelijk kunt stomen en grillen, vind je het misschien lastig kiezen tussen de twee. Gelukkig zijn er ook heerlijke gerechten waarbij je beide facetten kunt verkennen, zoals een Japanse poké bowl waarbij gespeeld wordt met de verschillen in smaak en finesse tussen een stukje gegrilde en een stukje gestoomde zalm. Zo kun je zelf ook meteen het verschil ervaren.

Haal die schort maar alvast uit de kast!

kookmateriaal Created with Sketch.

Kookmateriaal