Stap 1: asperges beetgaar koken
Maak je asperges op Vlaamse wijze als hoofdgerecht? Reken 7 asperges per persoon. Voor een voorgerecht zijn vier asperges voldoende. Schil de asperges met een dunschiller. Hou ze vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje zodat de schil er in fijne sliertjes afkomt.
Tijd om de asperges te koken. En dat is een koud kunstje, letterlijk dan. Doe koud water in een ruime kookpot en voeg er een snuifje zout aan toe. Gebruik voldoende water om de asperges ruim kopje onder te laten gaan. Leg de geschilde asperges in het koude water en verhit ze op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur. Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het kokend water. Reken 5 minuten tot 10 minuten voor een grotere portie.
Meer weten over hoe je asperges beetgaar kookt? Je leest er alles over in deze blog.