Hapjes en drankjes voor de twaalfde man

Lekkere snacks en bijhorende drankjes, meer hebben wij Belgen niet nodig om de Rode Duivels naar de overwinning te schreeuwen. Coach van dienst? Jeroen Meus. Zijn selectie? Een elftal drinks en bites om het beste van je supporterende zelf te geven, ook in de derde helft.

1. Om de sfeer erin te brengen

Als opwarmertje of als snack na de match, met echte Belgische frieten breng je de sfeer er altijd in. Doe daar nog een huisgemaakte boulet special bij, en het voetbalfeest is compleet.

2. Om 100% op de wedstrijd te focussen

Als supporter heb je je handen al vol met applaudisseren, met toeteren en met zwaaien. Precies daarom zijn deze mini-burgers 100% supporter proof: snel klaar en makkelijk uit het vuistje te eten.

3. Om niets van de wedstrijd te moeten missen

Het laatste wat je wil is het begin en het einde (en eigenlijk elk moment daartussen) van de match missen. Daar heeft Jeroen de perfecte oplossing voor. Vul de tafel op voorhand met zomerse hapjes waar je een hele match van kan genieten zonder tussenstops in de keuken.

4. Om te supporteren met energie voor twee

Aan het aantal decibels (en lege glazen) te zien, zijn er altijd supporters die tellen voor twee. Hun geheim? Deze zelfgemaakte energierepen en sportdrank om door te gaan tot de derde helft en lang daarna.

5. Om de duivel in jezelf naar boven te halen

Op zoek naar een duivels hapje? Deze chorizo-scampi-prikkers maak je zo pittig als je zelf wil. 

6. Om ballen à volonté te scoren

Met een hapjestafel vol gehaktballen, falafel en chicken nuggets scoor je bij jong en oud.

7. Om even te bekomen tijdens de rust

Even bekomen van de spanning op het veld? Schenk jezelf een verfrissende gemberlimonade of frambozencocktail in. Schol! 

8. Om erin te blijven geloven

Gelijkstand. De spanning is te snijden. Je kijkt naar het televisiescherm met gemengde gevoelens. Net zo gemengd als deze oerklassieker: een portie ham en kaas in blokjes. Geloof ons, een paar happen en je kan er weer tegen.

9. Om even af te koelen 

Nood aan afkoeling in het heetst van de strijd? Grabbel snel een ijslolly uit de diepvriezer. 

10. Om te multitasken 

Een hele avond zit je aan het scherm gekluisterd, maar een mens moet toch eten. Dankzij deze broodpizza's geniet je van een snelle hap én de match.

11. Om de overwinning te vieren

België wint? Tijd voor een zalige middernachtsnack op basis van een bolognaisesaus die zich prima laat combineren met het betere feestgedruis en aangepaste muziek. 

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie