Gerechten die je warm en koud kan eten

Eet jij wel eens een restje koud in plaats van warm en smaakt het je ook nog? Niet zo raar als je bedenkt dat Italianen de overgebleven pizza van de vorige avond ook gewoon uit de koelkast halen en meteen opeten. Er zijn trouwens nog veel meer gerechten die (soms verrassend) geschikt zijn als koude hap. Geen idee welke recept je kan proberen? Kijk eens tussen deze lekkere ideeën en recepten van Dagelijkse kost.

Bij een koud gerecht denk je snel aan een salade of gazpacho. Toch kan je hartverwarmende comfortfood gerechten zoals pasta, wraps quiche of wok evengoed op voorhand klaarmaken en meenemen in je brooddoos of als picknick onderweg. Zeker bij warm zomerweer zal je blij zijn met zo’n lekker fris gerecht op je bord!

Koude klassiekers

Soep, quiche en pasta(salade) zijn veruit de makkelijkste ‘warme gerechten’ om koud te serveren aan je tafelgasten zonder gemor.

Makkelijke meeneemgerechten

Goedgevulde wraps, pita, hartige taartjes, een kruidige couscous en zelfs visburgers! Deze koude gerechten doen de ogen van je collega’s vast wijd opensperren van jaloezie wanneer jij je brooddoos of lunchzakje opent zonder tussenstop aan de (microgolf)oven.

Zoet zonder meer

Pannenkoeken, american pancakes, broodpudding of (fruit)crumble, het zijn van die heerlijke desserts die we gewend zijn om warm te eten. Al smaken ze koud minstens even hemels. Probeer maar!

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie