1. Yoghurt met granola
Griekse yoghurt met een krokante granola van noten, zaden en havermoutvlokken. Het ontbijtkommetje wordt afgewerkt met een zoete compote van exotisch fruit. Ook ideaal als paasontbijt!
2. Verse rozijnenkoeken
Steek de oven aan en bak zelf lange suisses of ronde rozijnenkoeken. Verser dan dat vind je ze niet, en de voldoening is zo groot!
3. Sodabrood met haringsalade
Sodabrood wordt gemaakt op basis van karnemelk en bicarbonaat. Het is een heel gemakkelijk brood omdat je het niet moet doen rijzen. Heel lekker met zelfgemaakte haringsalade.
4. Havermoutkoekjes
Koekjes als ontbijt. ’t Is eens iets anders dan bokes met choco of confituur. Ook als vieruurtje kan je dit gerecht op tafel zetten.
5. Je eigen broodbeleg
Kant-en-klaar broodbeleg is lekker, maar eigenlijk is het een koud kunstje om zelf een salade te maken. Van frisse zalmsalade tot smeuïge kipsalade. Probeer ze allemaal!
6. Brunchbroodjes met roerei
Als je dit brunchbroodje met krab en ei hebt geproef, wil je nooit meer een ‘gewoon’ roerei. Probeer het zelf eens.
Warme brunchgerechten
1. English breakfast
Een klassiek Engels ontbijt is een stevige binnenkomer. Zo’n bord met worst, spek, boontjes of ‘baked beans’ in tomatensaus en een spiegelei geeft je tonnen energie… om de rest van het brunchbuffet te verkennen.
2. Ontbijburrito's
Een goedgevulde Mexicaanse burrito is misschien niet wat je verwacht op je ontbijt- of brunchbord, maar smaken doet het zeker wel! In de tortillavellen zit een heerlijke mix van eieren, bonen, tomaten en kaas verpakt.
3. English breakfast dog en havermoutpap
Twee keer comfortfood als ontbijt. Wie zegt hier nu nee tegen?
4. American pancakes en blueberry muffins
Amerikanen kennen wat van uitgebreid ontbijten. Deze dikke American pancakes en luchtige ontbijtmuffins met blauwe bessen mogen dan ook niet ontbreken op jouw volgende brunch.
5. Bubble and squeak
Een gebakken burger van geprakte aardappelen en fijngesneden witte kool. Dit is het brunchgerecht om je restjes in te verwerken. Serveer er een heerlijk smeuïg gepocheerd eitje bij en ontvang de complimentjes met open armen.
6. Ontbijtrolletjes
Het enige wat niet leuk is aan een brunch op bed zijn de kruimels die je achterlaat. Met deze heerlijke omelet- en sushirolletjes is dat verleden tijd. Deze rolletjes kan je trouwens makkelijk op voorhand maken en koud serveren.
7. Eggs Benedict
Nog een echte brunchklassieker. Eggs Benedict bestaat uit een gepocheerd ei, Hollandaisesaus en krokant spek op een dikke toast.
8. Boekweitpannenkoeken met appel en spek
Een origineel recept van oma Meus. De perfecte afsluiter van jouw brunch.
Leuke extra’s voor een geslaagde brunch
1. Huisgemaakte confituur
Confituur maken is niet moeilijk en gaat sneller dan je denkt. Deze pruimenjam is super als broodbeleg, maar ook als zoete toets bij een stuk oude kaas.
2. Kraakvers brood
Wrijf al maar in je bebloemde handen. Jeroen legt je stap voor stap uit hoe je brood maakt voor een kraakverse brunch.
3. Een goedgevulde kaasplank
Een eenvoudige kaasplank is altijd een winner. Jeroen geeft je enkele tips om de tafel compleet te maken: een zoetzure chutney van peren, een hartige seldersalsa, een mix van gedroogde vruchten en noten.
4. Zelfgemaakte choco
Met een deel van de paaseieren die je in de tuin vond maak je heerlijke, verse chocoladepasta voor bij je brunch. Jeroen doet er ook fijngehakte hazelnoten bij. Wedden dat je boterhammen met choco dubbel zo lekker smaken?