WEEK 44
Maandag
Een Griekse klassieker in herfstthema: deze moussaka zit boordevol seizoensgroenten zoals aardpeer, oesterzwammen en courgette. Gezond én lekker!
Maandag
Een Griekse klassieker in herfstthema: deze moussaka zit boordevol seizoensgroenten zoals aardpeer, oesterzwammen en courgette. Gezond én lekker!
Dinsdag
Een sappige hamburger smaakt altijd. Met Belgische kaas, gestoofde kool, aardappelwedges en uiensaus heb je snel een volwaardig avondmaal klaarstaan.
Woensdag
Pannenkoeken bakken tijdens de herfstvakantie is fijn voor jong én oud. Ze samen opeten is natuurlijk nóg fijner! Deze rustieke havermoutpannenkoeken met druiven zijn het proberen waard.
Donderdag
Vanaf november is koolvis weer volop verkrijgbaar. Koolvis is een lekker zachte, witte vis waar je fantastisch broodbeleg mee kan maken. Voor een smeuïge ‘light’ vissla kan je mayonaise vervangen door yoghurt.
Vrijdag
In de herfst lust iedereen wel een kom warme pompoensoep. Jeroen serveert er een herfstige pesto van peterselie en gerookte kipblokjes bij.
Zaterdag
Staat empanada al in jouw culinaire kookboek? Deze hartige deegflapjes gevuld met groenten, vlees of vis zijn echte smaakbommetjes. Deze versie met pittige makreel is ideaal als feestelijk aperitief of voorgerecht!
Zondag
De Marokkaanse keuken staat bekend om z’n heerlijke stoofpotjes. Deze tajine met malse kip en heerlijke herfstgroenten - pastinaak en courgette – maakt jouw lazy Sunday compleet.
Maandag
Ook op een koude dag kan een lekkere salade smaken. Zeker als je er fantastische ingrediënten zoals radicchio (roodlof), gebakken kip, blauwe kaas en walnoten in combineert.
Dinsdag
Fan van inktvis in de vorm van calamares? Dan lust je gebakken zeekat of sepia vast ook. In dit pastagerecht combineer je het weekdier met de frisse smaak van venkel en gremolata.
Woensdag
De lunch op woensdag wordt een waar feestmaal met deze goedgevulde broodjes met gehaktballetjes van kip, gegrilde schijfjes courgette en currymayonaise. Aanvallen!
Donderdag
Als je deze oerdegelijke stamppot met boerenkool, spek en een gepocheerd ei binnen hebt, kan je er weer tegenaan, hoe koud of nat het buiten ook is.
Vrijdag
Taco time! Vier het weekend met dit fantastische 'fast food'. Jeroen vult de harde tacoschelpen met gepaneerde ‘goujonettes’ van schartong, avocadomayonaise en een Mexicaanse salade met paprika, mais en rode bonen.
Zaterdag
Fricassee of kalfsragout is een echte klassieker. Ken je de groenteversie al? Je kan een bladerdeegkoekje net zo goed vullen met een heleboel groenten - wortel, shiitake en prei – en een fijne saus.
Zondag
Een heerlijk idee voor een zondags familiediner: een klassieke rosbief en cocotte met knolseldersalade en krieltjes. Een oerklassieke bereiding die nog beter smaakt als je ‘m op je meest vintage servies presenteert. ;-)
Maandag
Pastinaakstoemp met verse kruiden, da’s scoren bij het hele gezin! Met een stuk gebakken zalm en een beurre blanc erbij is het feestje op maandagavond compleet.
Dinsdag
Een winterse maaltijdsoep om u tegen te zeggen: aardpeer en prei gecombineerd met zachte aardappelkussentjes of gnocchi. Als kers op de spreekwoordelijke taart doet Jeroen er nog een verse basilicumpesto bij.
Woensdag
Deze lekkere zandkoekjes nemen je vast mee naar je kindertijd. Jeroen zorgt voor een leuke twist met chocolade.
Donderdag
Wie verzot is op een verfijnde soep en de aroma’s van de oosterse keuken zal een bord van deze consommé met plezier naar binnen lepelen. Vraag de vishandelaar naar de kaken van de zeeduivel of werk met blokjes visfilet.
Vrijdag
Deze nachoschotel met gehakt, chili en gesmolten kaas is voor Jeroen echt ‘cinema-eten’. Opeten in de zetel voor een goede film is deel van het recept. ;-)
Zaterdag
Ronde courgettes zijn perfect om te vullen. Met een mengeling van gehakt, sjalot, look en peterselie bijvoorbeeld. Wat verse tomatencompote en patatjes erbij en klaar!
Zondag
Zondag taartdag! Deze winterse appeltaart lijkt wel uit grootmoeders oven te komen. Het knapperige bladerdeeg is gevuld met kaneelpudding en gebakken appeltjes. Wauw!
Maandag
Degelijk comfort food kan er verrassend fris uitzien. Dat bewijzen deze visburgers. Schik ze boven op een portie quinoa, andijvie en krokante plakjes venkel met pompelmoes voor een smaakexplosie van jewelste.
Dinsdag
Een doordeweeks pastagerecht dat niet moeilijk is om klaar te maken. Met een handvol groenten en een zak scampi’s staat dit gerecht al bijna op tafel!
Woensdag
Deze Italiaanse waterzooi is een heerlijke portie powerfood in een soepbord. De glansrol is weggelegd voor boerenkool en tortellini!
Donderdag
Remoulade wordt op klassieke wijze gemaakt met knolselder. Jeroen bewijst dat een moderne versie van remoulade met pastinaak minstens even lekker is. Om het af te maken legt hij er een stuk gebakken makreel à la meunière bij.
Vrijdag
Zet de oven aan het werk voor deze herfstige ovenschotel met gnocchi. Dankzij de uitbundige hoeveelheid boerenkool, courgette en tomatensaus heb je je portie groenten zo weer binnen.
Zaterdag
Geduld wordt beloond, daarom vragen de lekkerste gerechten soms wat meer tijd. Deze hartige meat pie met rundstoofvlees en kalfsniertjes is een bom van smaak en gezelligheid aan tafel!
Zondag
Op zondagen mag het ontbijt al eens wat specialer. Deze wentelteefjes met yoghurt en mandarijn zijn verrassend makkelijk en lekker.