De Dagelijkse kost-weekmenu's van november

Op zoek naar een lekker weekmenu? Jeroen Meus inspireert je elke maand met vier simpele en lekkere weekmenu’s. Dat zijn wekelijks zeven gevarieerde en kindvriendelijke gerechten met seizoensproducten om uit te proberen. Ontdek hier de Dagelijkse kost-weekmenu’s voor november.

WEEK 44

Maandag

Een Griekse klassieker in herfstthema: deze moussaka zit boordevol seizoensgroenten zoals aardpeer, oesterzwammen en courgette. Gezond én lekker!

Dinsdag

Een sappige hamburger smaakt altijd. Met Belgische kaas, gestoofde kool, aardappelwedges en uiensaus heb je snel een volwaardig avondmaal klaarstaan.

Woensdag

Pannenkoeken bakken tijdens de herfstvakantie is fijn voor jong én oud. Ze samen opeten is natuurlijk nóg fijner! Deze rustieke havermoutpannenkoeken met druiven zijn het proberen waard.

Donderdag

Vanaf november is koolvis weer volop verkrijgbaar. Koolvis is een lekker zachte, witte vis waar je fantastisch broodbeleg mee kan maken. Voor een smeuïge ‘light’ vissla kan je mayonaise vervangen door yoghurt.

Vrijdag

In de herfst lust iedereen wel een kom warme pompoensoep. Jeroen serveert er een herfstige pesto van peterselie en gerookte kipblokjes bij.

Zaterdag

Staat empanada al in jouw culinaire kookboek? Deze hartige deegflapjes gevuld met groenten, vlees of vis zijn echte smaakbommetjes. Deze versie met pittige makreel is ideaal als feestelijk aperitief of voorgerecht!

Zondag

De Marokkaanse keuken staat bekend om z’n heerlijke stoofpotjes. Deze tajine met malse kip en heerlijke herfstgroenten - pastinaak en courgette – maakt jouw lazy Sunday compleet.

WEEK 45

Maandag

Ook op een koude dag kan een lekkere salade smaken. Zeker als je er fantastische ingrediënten zoals radicchio (roodlof), gebakken kip, blauwe kaas en walnoten in combineert.

Dinsdag

Fan van inktvis in de vorm van calamares? Dan lust je gebakken zeekat of sepia vast ook. In dit pastagerecht combineer je het weekdier met de frisse smaak van venkel en gremolata.

Woensdag

De lunch op woensdag wordt een waar feestmaal met deze goedgevulde broodjes met gehaktballetjes van kip, gegrilde schijfjes courgette en currymayonaise. Aanvallen!

Donderdag

Als je deze oerdegelijke stamppot met boerenkool, spek en een gepocheerd ei binnen hebt, kan je er weer tegenaan, hoe koud of nat het buiten ook is.

Vrijdag

Taco time! Vier het weekend met dit fantastische 'fast food'. Jeroen vult de harde tacoschelpen met gepaneerde ‘goujonettes’ van schartong, avocadomayonaise en een Mexicaanse salade met paprika, mais en rode bonen.

Zaterdag

Fricassee of kalfsragout is een echte klassieker. Ken je de groenteversie al? Je kan een bladerdeegkoekje net zo goed vullen met een heleboel groenten - wortel, shiitake en prei – en een fijne saus.

Zondag

Een heerlijk idee voor een zondags familiediner: een klassieke rosbief en cocotte met knolseldersalade en krieltjes. Een oerklassieke bereiding die nog beter smaakt als je ‘m op je meest vintage servies presenteert. ;-)

WEEK 46

Maandag

Pastinaakstoemp met verse kruiden, da’s scoren bij het hele gezin! Met een stuk gebakken zalm en een beurre blanc erbij is het feestje op maandagavond compleet.

Dinsdag

Een winterse maaltijdsoep om u tegen te zeggen: aardpeer en prei gecombineerd met zachte aardappelkussentjes of gnocchi. Als kers op de spreekwoordelijke taart doet Jeroen er nog een verse basilicumpesto bij.

Woensdag

Deze lekkere zandkoekjes nemen je vast mee naar je kindertijd. Jeroen zorgt voor een leuke twist met chocolade.

Donderdag

Wie verzot is op een verfijnde soep en de aroma’s van de oosterse keuken zal een bord van deze consommé met plezier naar binnen lepelen. Vraag de vishandelaar naar de kaken van de zeeduivel of werk met blokjes visfilet.

Vrijdag

Deze nachoschotel met gehakt, chili en gesmolten kaas is voor Jeroen echt ‘cinema-eten’. Opeten in de zetel voor een goede film is deel van het recept. ;-)

Zaterdag

Ronde courgettes zijn perfect om te vullen. Met een mengeling van gehakt, sjalot, look en peterselie bijvoorbeeld. Wat verse tomatencompote en patatjes erbij en klaar!

Zondag

Zondag taartdag! Deze winterse appeltaart lijkt wel uit grootmoeders oven te komen. Het knapperige bladerdeeg is gevuld met kaneelpudding en gebakken appeltjes. Wauw!

WEEK 47

Maandag

Degelijk comfort food kan er verrassend fris uitzien. Dat bewijzen deze visburgers. Schik ze boven op een portie quinoa, andijvie en krokante plakjes venkel met pompelmoes voor een smaakexplosie van jewelste.

Dinsdag

Een doordeweeks pastagerecht dat niet moeilijk is om klaar te maken. Met een handvol groenten en een zak scampi’s staat dit gerecht al bijna op tafel!

Woensdag

Deze Italiaanse waterzooi is een heerlijke portie powerfood in een soepbord. De glansrol is weggelegd voor boerenkool en tortellini!

Donderdag

Remoulade wordt op klassieke wijze gemaakt met knolselder. Jeroen bewijst dat een moderne versie van remoulade met pastinaak minstens even lekker is. Om het af te maken legt hij er een stuk gebakken makreel à la meunière bij.

Vrijdag

Zet de oven aan het werk voor deze herfstige ovenschotel met gnocchi. Dankzij de uitbundige hoeveelheid boerenkool, courgette en tomatensaus heb je je portie groenten zo weer binnen.

Zaterdag

Geduld wordt beloond, daarom vragen de lekkerste gerechten soms wat meer tijd. Deze hartige meat pie met rundstoofvlees en kalfsniertjes is een bom van smaak en gezelligheid aan tafel!

Zondag

Op zondagen mag het ontbijt al eens wat specialer. Deze wentelteefjes met yoghurt en mandarijn zijn verrassend makkelijk en lekker.

dagelijkskoken Created with Sketch.

Dagelijks koken