De Dagelijkse kost-weekmenu's van maart

Geen inspiratie om zelf een weekmenu op te stellen? Jeroen Meus inspireert je elke maand met vier simpele en lekkere weekmenu’s. Dat zijn elke week zeven gevarieerde en kindvriendelijke gerechten om uit te proberen. Ontdek hier de Dagelijkse kost-weekmenu’s voor maart.

WEEK 9

Maart staat in het teken van de lekkerste lentegroenten! Grijp het moment om wat vaker een vegetarisch gerecht op het menu te zetten.

Maandag

Fris, fruitig en 100% veggie. Deze lichte salade met mango en sinaasappel is ideaal als gezonde lunch om de week goed te starten.

Dinsdag

Een originele doordeweekse maaltijd: een pakketje van fijne zalm met verse peterselie, bimi en geplette aardappel.

Woensdag

Jeroen geeft deze Italiaanse pastaklassieker extra smaak en bite met pecorino en erwtjes. Hier smult jong én oud van!

Donderdag

Zin in een luxe vieruurtje of welverdiend dessert? Verloren brood met appelen scoort altijd.

Vrijdag

Pizza time! Deze bladerdeegpizza met witloof en geitenkaas is krakend vers en verrassend lekker.

Zaterdag

Maak van je zaterdag een gezellig soepmoment met deze stevige groentesoep boordevol soepvlees en tomaten. De bruschetta maken er een complete lunch van.

Zondag

Dit is zondagse kost op zijn best: malse kip met krokante krielaardappelen en een fantastische champignonroomsaus!

WEEK 10

De natuur herleeft en jij ook dankzij dit feel good weekmenu!

Maandag

Met deze knaller van een pastaschotel boordevol spek, boerenkool en Flandrien kaas ben je de monday blues zo vergeten.

Dinsdag

Tarbot is een stevige, witte vis die altijd smaakt. Zeker als je hem zoals Jeroen combineert met een zachte geitenkaaspuree en frisse groentevinaigrette!

Woensdag

Homemade Luikse balletjes én verse friet. Wat een feest! Je kan de aardappelen ook vervangen door een andere groente. Wat denk je van pastinaakfrietjes?

Donderdag

Een fluweelzachte soep boordevol pastinaak. Hiermee kan je oud en jong bekoren.

Vrijdag

Een stevige hutsepot met de fijnste lentegroenten om je klaar te stomen voor het weekend.

Zaterdag

Rog maak je het best de dag zelf klaar. Trek naar de zaterdagmarkt of je lokale vishandel en geniet ’s avonds van deze mediterraanse visbereiding met tomatencoulis.

Zondag

Gevulde groenten verrassen altijd, maar deze koolrabi met romige, vegetarische vulling van ricotta, spinazie en champignons is echt wel verbluffend lekker.

WEEK 11

Laat de lente in je bord met seizoensproducten zoals witte kool, rode kool, witloof, appel en mango.

Maandag

Het witte goud in deze salade zorgt voor een frisse start van de week. De combinatie met sinaasappel, granaatappel en blauwe kaas is verrassend goed.

Dinsdag

Wraps zijn ideaal als snack of lunch en passen in elke brooddoos. Jeroen vult de tortillavellen met oosterse kip en coleslaw van rode kool.

Woensdag

Haal de gouden lepeltjes maar boven! Deze Aziatische rijstpap met mango is hemels en bovendien niet moeilijk om te maken. De kinderen willen vast wel helpen!

Donderdag

Dit is niet zomaar een pot soep. De geroosterde ratatouillegroenten geven deze groentesoep zoveel extra smaak! Soep over? Neem de rest morgen mee als lunch.

Vrijdag

Antwerpenaren vieren vandaag vaderdag. Verras de heer des huizes met een snel, zelfgemaakt ontbijt zoals deze luchtige pancakes met fruit.

Zaterdag

Een toast om ‘u’ tegen te zeggen. Gebakken paddenstoelen en zuurdesem zijn de basis. Daar voegt Jeroen nog een fris ricotta-limoenmengsel en rucola aan toe. Heer-lijk!

Zondag

Samen tafelen rond een grote pot Hongaarse goulash met verse friet? Met dit recept zit je voor een paar uur goed op zondag!

WEEK 12

Pasen nadert! Eindig de maand maart met een aantal gezonde zondes voor je aan het echte werk begint (lees: de verse lading chocolade eieren).

Maandag

Paddenstoelen in een vegetarisch en krokant jasje. De portobello’s zelf herken je haast niet meer, maar smaken doen ze uiteraard wel!

Dinsdag

Een fantastische leftover dish waar je restjes witte kool, aardappelen en boerenkool in kan verwerken. Een gepocheerd eitje erbij en het plaatje is compleet.

Woensdag

Deze pittige krabsalade met mango is de perfecte, jaloersmakende lunch of picknick om jouw woensdagmiddag op te vrolijken!

Donderdag

Zeeduivel of lotte is een mooie, stevige en veelzijdige vis. Ook in een kruidige curry als deze komt deze vis helemaal tot zijn recht.
 

Vrijdag

Deze vegetarische lasagne met champignons zorgt voor een ge(s)laagde start van het weekend. Laat je gaan!

Zaterdag

Een Indisch geïnspireerde groentesoep met geroosterd sesambrood. Een smaakvolle vitamineboost!

Zondag

Test alvast een recept uit voor de paasbrunch die eraan komt. Met verse appelflappen maak je iedereen blij!

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie