De Dagelijkse kost-weekmenu's van juni

Op zoek naar een lekker weekmenu? Jeroen Meus inspireert je elke maand met vier simpele en lekkere weekmenu’s. Dat zijn wekelijks zeven gevarieerde en kindvriendelijke gerechten met seizoensproducten om uit te proberen. Ontdek hier de Dagelijkse kost-weekmenu’s voor juni 2021.

De maand juni luidt de zomer in, het seizoen van rood fruit en steenvruchten zoals perzik, abrikoos en kersen. Venkel, radijzen, broccoli en artisjok mogen zeker niet ontbreken in je groentelade. Voor de visliefhebbers is dit hét moment om aan de slag te gaan met verse langoustines, pladijs en zeetong. Ontdek wat je ermee klaarmaakt in deze vier nieuwe weekmenu’s.

WEEK 21

Maandag

Starten doen we met een zalig zomerse pasta met verse artisjok, gebakken pancetta en lekker veel bieslook. Parmezaan erover en aanvallen maar!

Dinsdag

Waan je op een zuiders terras en vul de borden met deze heerlijke visschotel. De eenvoudige combinatie van pladijs, limoen, tomaat en primeuraardappelen smaakt naar meer.

Woensdag

Thuis of onderweg, deze koude pastaschotel met chipolataballetjes, komkommer, fijne boontjes, broccoli, krokante spekjes en een zachte currydressing smaakt altijd.

Donderdag

Geen kost voor bij warme temperaturen? Jeroen zegt van wel! Hij maakt de Spaanse versie van de blinde vink en serveert deze vogels zonder kop met een pittige uiensaus en lange slierten pasta.

Vrijdag

Griekse schotel met frietjes, da’s het beste van twee culinaire werelden. Het pitavlees wordt krokant gebakken en de Griekse fetasalade komt met verse tzatziki. Comfort food zoals we het graag hebben: snel, makkelijk en lekker.

Zaterdag

Elk weekend is een feestje op zich. Met deze koude schotel vier je dat in retro stijl. Zalm Belle Vue, gevulde perziken, ham met asperges en opgevulde eitjes, ze zijn allemaal van de partij.

Zondag

Zondagen zijn er voor zoete zondes. Deze crumble van rabarber en rood fruit voldoet aan alle voorwaarden: makkelijk om te maken, fris en zuur tegelijk dankzij de rabarber en het rood fruit. Een bolletje ijs erbij maakt het plaatje compleet.

WEEK 22

Maandag

Drukke dag? Probeer deze makkelijke en snelle luxe-croque eens. In dit recept vervangt Jeroen het sneetje gouda door smeuïge geitenkaas met kruiden, en plakjes verse zalm vervangen de ham. Ideaal als lichte maaltijd of tussendoortje.

Dinsdag

Vervang basilicum door broccoli en rucola en je krijgt een frisse, knalgroene pesto. Heerlijk bij pasta, maar deze keer serveert Jeroen er aardappelgnocchi bij. De moeite om te proberen!

Woensdag

Een eigenzinnige risotto van tarwekorrels met verse pladijsfilets en groene asperges. Meer moet dat niet zijn op een woensdag.

Donderdag

Gamba’s en broccoli zijn ideaal om een vetarm en smaakvol wokgerecht te maken. De kokosmelk en de curry geven het gerecht een zacht oosters tintje.

Vrijdag

Zomer staat gelijk aan barbecueën. Maakte jij ooit al scampi diabolique op de grill? Dit is je kans. De scampi’s gaan samen met de broccolini op de BBQ. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de heerlijke saus maken.

Zaterdag

Dit prachtige stukje varkensvlees is doorspekt met vet en heeft daardoor ontzettend veel smaak. Serveer de secreto met gebakken aardappelen en gegrilde abrikozen.

Zondag

Mag het ietsje meer zijn? Deze open ravioli is niet echt ‘dagelijkse kost’ want in het weekend mag je jezelf eens verwennen. Dit pastagerecht met heerlijke langoustines is een haalbaar voorgerechtje voor elke hobbykok.

WEEK 23

Maandag

Zon op je bol en zomer in je bord. Deze pasta met venkel, mosselen en pastis is snel klaar en is het ideale voorproefje van een zorgeloze vakantie.

Dinsdag

Een boomstammetje is een klassieker in de Vlaamse keuken. Maak eens een wat zuiderse versie van dit mini-gehaktbroodje en geef er een frisse salade bij met allerlei soorten tomaten en witte bonen.

Woensdag

Een heerlijke lunch om uit het vuistje te eten: gevulde tortilla’s met kip en een frisse fetadressing. Zeg het niet tegen de kinderen, maar hier zitten ook een heleboel verse groenten in zoals paprika, wortel, komkommer en sla.

Donderdag

Kan je een verfrissing gebruiken? Met een grote kan verse perzik ice tea zit je goed tot en met zondag. Wat krokante, gekarameliseerde nootjes erbij en je kan er weer tegen.

Vrijdag

Een zeetong, gegrild op de barbecue, met een lauwe vinaigrette van gebrande boter, citroen en azijn. Een fenomenaal lekkere variant op de klassieke zeetong meunière.

Zaterdag

De ideale hap voor een drukke zaterdag. Een trio van croques om uit te kiezen: tomatensaus en pikante salami, tomatensaus en ansjovis of blauwe kaas en perzik?

Zondag

Met witte seizoensvis maak je heerlijke visburgers. Serveer ze boven op een voedzame quinoasalade met venkel, andijvie en roze pompelmoes. Zomerse comfort food!

WEEK 24

Maandag

Geen witloof in hesp. Liever ook geen kaasfondue. Met warme temperaturen lijkt alleen een frisse maaltijdsalade te smaken. Deze Griekse salade krijgt een originele twist, want je serveert hem met verse chorizo en tortillachips.

Dinsdag

Een snel barbecuegerecht dat smaakt naar vakantie. In één grote schaal verzamelt Jeroen grote stukken gegrilde groente, blokjes beenham met dat onweerstaanbaar barbecue-aroma en een selectie verse tomaten.

Woensdag

Op dit moment zijn bessen, aardbeien en frambozen op hun zoetst. Ze lenen zich uitstekend voor allerlei heerlijke desserts. Jeroen serveert een salade van rood fruit met vanillepudding en traditionele ‘kletskoppen’.

Donderdag

Bij Rusland denk je aan vriestemperaturen en een stevige goulash, tot je Jeroens versie van ‘borscht’ of rode bietensoep leert kennen. Serveer deze Russische klassieker koud en doe er krokante groenten en broodkorstjes bij.

Vrijdag

Gegrilde kalfslapjes met een lichtpikante saus, gekonfijte tomaten en pasta katapulteren je rechtstreeks naar een zomers terras in Zuid-Italië. Zet de barbecue alvast aan!

Zaterdag

Zuiderse hotdogs zijn de ideale hap na een dagje buiten spelen, fietsen of in de tuin werken. De verse paprikaketchup kan je bewaren voor later.

Zondag

Op zoek naar een feestelijk voorgerecht om vrienden en familie mee te verrassen. Jeroen kwam op het idee om artisjokken te vullen met een heerlijke krabsalade. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, zo smaakt het ook.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie