De Dagelijkse kost-weekmenu's van januari

Jeroen geeft je elke maand vier inspirerende weekmenu’s met telkens zeven gerechten om uit te kiezen. Ontdek hier de Dagelijkse kost-weekmenu’s voor januari.

WEEK 1

Krulkool of boerenkool is een typische wintergroente die je met dit licht en evenwichtig weekmenu op drie verschillende manieren klaarmaakt. Voor driekoningen zetten we ook een originele frangipanetaart op het menu.

Maandag

Een salade in de winter? Dat kan zeker!

Dinsdag

Een makkelijke pasta om de restjes boerenkool in te verwerken.

Woensdag

Speciaal voor Driekoningen: een originele frangipanetaart!

Donderdag

Spice things up met dit pittig rijstgerecht.

Vrijdag

Simpele kost om het weekend in te zetten.

Zaterdag

Een Thaïs geïnspireerde soep met stukjes kip.

Zondag

Een niet-zo-klassiek zondags ontbijtje.

WEEK 2

Met dit weekmenu zet je elke avond een vers gerecht op tafel in slechts 30 minuten. Snel en lekker!

Maandag

Start de week met een heerlijke pasta boordevol wintergroenten en boschampignons.

Dinsdag

Echt Vlaamse kost: boerenworst met kaaspuree en boontjes.

Woensdag

Een Spaanse tortilla of dikke omelet is het ideale gerecht om overschotjes op te werken.

Donderdag

Verwerk de rest van je boschampignons van maandag in een vegetarische risotto.

Vrijdag

Vlaamser dan dit wordt het niet: comfort food in de vorm van gehaktballen en warme krieken.

Zaterdag

Een originele maaltijdsoep om het weekend door te komen.

Zondag

Zondag bakdag? Deze Vlaamse wafeltjes laat niemand liggen.

WEEK 3

Laat de oven deze week het grotendeel van het werk doen. Dit zijn zeven ovengerechten om van te smullen!

Maandag

Italiaans comfort food om de monday blues te vergeten.

Dinsdag

De favoriete ovenschotel van jong én oud. Laat maar komen!

Woensdag

Een originele pastaschotel met zalige mortadella.

Donderdag

Groenten troef in dit vegetarische ovengerecht met koolrabi.

Vrijdag

Lekkers uit de zee met puree en een krokant kaaskorstje.

Zaterdag

Vier het weekend met zelfgemaakte worstenbroodjes!

Zondag

Konijn met verse picklessaus want op zondag mag het al eens wat meer zijn!

WEEK 4

Haal de après-ski sfeer in huis met dit winters weekmenu geïnspireerd op de Oostenrijkse keuken.

Maandag

Een Oostenrijkse oerklassieker om de week te beginnen.

Dinsdag

Deegwaren maar dan anders.

Woensdag

Het ideale vieruurtje op een woensdagnamiddag: Oostenrijkse pannenkoeken!

Donderdag

Wil je snel lekker eten op tafel zetten? Probeer dit eenpansgerecht eens.

Vrijdag

Een fantastische pasta die het vrijdaggevoel perfect weerspiegelt.

Zaterdag

Een hartverwarmende maaltijdsoep, ideaal als lunch tijdens het weekend.

Zondag

Op en top comfort food om energie op te doen voor een nieuwe werkweek.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie