De Dagelijkse kost-weekmenu's van februari

Geen inspiratie om zelf een weekmenu op te stellen? Jeroen Meus inspireert je elke maand met vier simpele en lekkere weekmenu’s. Dat zijn elke week zeven gevarieerde en kindvriendelijke gerechten om uit te proberen. Ontdek hier de Dagelijkse kost-weekmenu’s voor februari.

WEEK 5

Begin februari vieren we naar goede gewoonte Maria-Lichtmis met lekkere pannenkoeken. Daarnaast zetten we ook een van onze favoriete kolen op het menu: rode kool!

Maandag

Dagelijkse kost in de zuiverste zin van het woord met rode kool.

Dinsdag

Een grote stapel pannenkoeken met warme chocolademelk voor Maria-Lichtmis.

Woensdag

Witloof with love, zo kan je deze snelle ovenschotel samenvatten.

Donderdag

Gevulde puntpaprika’s waardoor je al even de lente proeft.

Vrijdag

Een portie lekkers bestaande uit mooie meid (heek) en een eigenzinnige stoemp!

Zaterdag

Een stevige chili con carne maaltijdsoep met gehakt, bonen, rijst en lekkere kruiden.

Zondag

Penne, champignons, spekjes, spinazie en lekker veel kaas. Meer heb je niet nodig op een zondag, toch?

WEEK 6

Een roodgekleurd weekmenu... want er hangt liefde in de lucht in de aanloop naar Valentijnsdag!

Maandag

Tijd voor braciola: heerlijke, gevulde blinde vink ingepakt met een laagje krokante rauwe ham. Wauw!

Dinsdag

Roodbaars met knolselder, da’s een seizoensvis met een seizoensgroente in een verrassende combinatie.

Woensdag

Ga samen aan de slag met de kids en maak je eigen stoempfiguren! Kruid af met een vleugje fantasie. ;-)

Donderdag

Een hartverwarmende ovenschotel met rode kool, puree en konijn, een uitstekend alternatief voor konijn met pruimen.

Vrijdag

Vrijdagse verwennerij!

Zaterdag

Voel de ‘biet’ of love al de dag voor Valentijn met deze frisse lunch met hummus en gerookte vis.

Zondag

Liefde hangt in de lucht, in je bord en aan je mond nadat je deze nostalgische pastaschotel naar binnen hebt geslurpt!

WEEK 7

Doe deze week een keer inkopen bij je lokale boer of supermarkt en kook met de beste seizoensproducten. Zoveel om te ontdekken!

Maandag

Een knaller om de week mee te beginnen: pasta met champignons en kip!

Dinsdag

Onbekend maakt onbemind. Deze winterse groentetaart gevuld met schorseneren, aardperen en groene kool is bijzonder lekker!

Woensdag

Een supersoep met twee fantastische wintergroenten: pastinaak en pompoen.

Donderdag

Oesterzwammen zijn bijzonder smaakvol. Dat bewijst deze wintersalade nog maar eens.

Vrijdag

Pizza maar dan anders om de week af te sluiten. Het gebraiseerde witloof past perfect bij de zachte geitenkaas!

Zaterdag

Homemade kalkoenburgers met verse pastinaakfrietjes en zelfgemaakte ketchup. Yes, please!

Zondag

Zondagse kost om samen van te genieten. Knolselder over? Maak er lekkere soep van.

WEEK 8

Breng de nakende lente dichterbij met dit zuiders geïnspireerd weekmenu. Zeven recepten uit de Portugese, Spaanse, Italiaanse en Griekse keuken.

Maandag

Een lekker doordeweeks pastagerecht dat in slechts 30 minuten op tafel staat. Koop alvast gepelde scampi’s, dat bespaart je heel wat werk.

Dinsdag

Een Belgische klassieker met een mediterrane twist: cordon bleu gevuld met mozzarella en superanoham.

Woensdag

Het perfecte dessert om te maken op een woensdagnamiddag: verse appelcake. Deze versie met amandelmeel is 100% glutenvrij.

Donderdag

Is het nu Griekse rijst of pasta? Hoe dan ook, het is superlekker in deze gevulde paprika’s met feta.

Vrijdag

De ideale snelle hap op vrijdagavond? Dat zijn deze hot dogs of broodjes met worst en verse paprikaketchup (of gebruik de overschot van de chiliketchup uit weekmenu 7).

Zaterdag

Geen pizza of pasta maar wel een goedgevulde paella om het weekend te vieren.

Zondag

Olijvenkoekjes met verse hummus, een makkelijke snack om je zondagmiddag en maag mee te vullen.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie