De Dagelijkse kost-weekmenu's van april

Geen inspiratie om zelf een weekmenu op te stellen? Jeroen Meus inspireert je elke maand met vier simpele en lekkere weekmenu’s. Dat zijn elke week zeven gevarieerde en kindvriendelijke gerechten om uit te proberen. Ontdek hier de Dagelijkse kost-weekmenu’s voor april.

De eerste lentezon zorgt voor een nieuwe lading verse voorjaarsgroenten en fruit om mee aan de slag te gaan. Tijd voor de eerste asperges, verse prei, witloof en friszure rabarber. Verder inspireren we je met lekkere seizoensvis en smaakvol lamsvlees. Geniet ervan!

WEEK 13

Paasmaandag

Koken op Paasmaandag? Dat mag lekker makkelijk zijn. Misschien heb je nog een restje van je paasbrunch?  Anders kan je deze snelle pasta met zalm en kruidenkaas op tafel toveren. Restjes zalm kan je morgen in de soep gebruiken!

Dinsdag

Geen soep is Belgischer dan een romige witloofsoep. Jeroen geeft er zijn eigen twist aan met een snuif curry en gerookte vis.

Woensdag

Aardappelen in de oven kennen we allemaal, maar heb je ze al eens in de wok gegooid? Maak er bijvoorbeeld deze smakelijke, Aziatisch geïnspireerde maaltijdsalade mee.

Donderdag

Wist jij dat rabarber eigenlijk een groente is? En wat voor één! De friszure toets van verse rabarber brengt deze lentesalade perfect op smaak.

Vrijdag

Trek Fancy Friday door tot in de keuken en maak een avondmaal dat minstens even smaakvol is als je outfit. Wat denk je van deze rijkelijk gevulde ovenschotel met verse prei, vis en garnalen? Vervang de zalm en koolvis door seizoensvis zoals rog, zeebaars of zeewolf.

Zaterdag

Tijd is én blijft het beste ingrediënt. Haal je tajine (of gietijzeren stoofpot) uit de kast en verwen je huisgenoten met een verse lamstajine.

Zondag

De chocolade eieren van vorig weekend ondertussen wat beu gegeten? Maak er deze originele, zoete ravioli mee. Hier zal de paashaas van opkijken!

WEEK 14

Maandag

Start je week met een smaak- en kleurbommetje. Deze zuiderse pasta met scampi is klaar in een handomdraai!

Dinsdag

Tagliato di manzo ofwel gegrilde entrecote is snel én makkelijk om te maken. Ideaal 'feel good food' op een doordeweekse dag. Haal je barbecue maar boven!

Woensdag

Je lunch wordt al snel een luxemaaltijd als je deze Caesar sandwich op het menu zet. Jeroens versie met seitan op een snee geroosterd brood is de ideale lunch voor échte lekkerbekken.

Donderdag

Zin in taart? Deze exotische tarte tatin met mango en kokos brengt je meteen in hogere vakantiesferen.

Vrijdag

Met dit heerlijk en o zo simpel visgerecht tover je wat extra rog ’n roll op je bord op een vrijdagavond. Wat een toef romige preisaus wel niet kan doen met je humeur!

Zaterdag

Jeroen heeft een boon voor rode poon. Serveer de vis met een frisse salsa verde en gevulde puntpaprika’s met bloemkool en walnotenricotta. Hier kan je mee uitpakken!

Zondag

Deze gegrilde asperges op Vlaamse wijze zijn de moeite om je barbecue voor aan te steken. Al kan het natuurlijk ook in een grillpan.

WEEK 15

Maandag

Met de meest eenvoudige ingrediënten bereid je een karaktervolle salade. Alles wat je nodig hebt is sla, erwten, aardappelen, eieren, rauwe ham en wat crunchy croutons.

Dinsdag

Zeewolf is een fijne vis die zich uitstekend leent voor stoofpotten. Deze versie op Provençaalse wijze met mosselen is een schot in de roos.

Woensdag

Het aspergeseizoen komt op gang. Krijg de smaak te pakken en maak er dit originele pastagerecht mee. Stevig van smaak, romig van textuur. Zalig gewoon!

Donderdag

Teriyaki is Japans voor ‘glanzend gebakken’, en dat is exact wat je van de kip in deze noedelschotel mag verwachten. De smaak van de frisse paksoi met de gekaramelliseerde kip is gewoonweg top.

Vrijdag

Gooi het op vrijdagavond eens over een andere boeg met deze Tex-Mex burgers. Ideaal comfort food om het weekend in te zetten.

Zaterdag

Olé! Trek de Mexicaanse sfeer door op zaterdag met een authentieke, Mexicaanse barbecue. Wat mag er zeker niet ontbreken? Een rijke rijstsalade, gegrilde maïs, guacamole en pikante marinades. Ook cajun ribbetjes en pittige kippendijen zijn van de partij.

Zondag

Jeroen tovert de klassieke crumble met een bol vanille-ijs om tot een zomers en verfijnd dessert met rabarber en rood fruit.

WEEK 16

Maandag

Deze vegetarische koekjes van zoete aardappel zijn een favoriet bij groot en klein. Met een verse koolsla erbij bereid je in geen tijd een gezonde hap.

Dinsdag

Een kleurrijke, Oosterse spinaziesoep vol vitaminen fleurt jouw dinsdag op. Groene chili, gember, limoenblaadjes en citroengras zorgen voor een explosie van smaak.

Woensdag

Dit populaire gerecht bewijst dat Zweden niet alleen een goede smaak hebben als het op meubels aankomt. Jeroen maakt balletjes van gemengd gehakt en serveert er veenbessensaus en smeuïge puree bij.

Donderdag

De asperges in deze lekkere soep krijgen gezelschap van wijngaardslakjes of escargots en een knalgroene coulis van daslook. Dit lekkere kruid geeft het geheel een subtiele looktoets.

Vrijdag

Wrap it up, het weekend is in zicht! Dankzij deze dürüm (letterlijk "opgerold") gevuld met pulled lamb, gemarineerde spitskool en huisgemaakte looksaus kan je languit genieten want de oven doet het meeste werk voor jou.

Zaterdag

Geïnspireerd op een authentiek Portugees gerecht maakt Jeroen een stoofpot met pittige chorizoworst en paprika. De knapperige aardappelcrumble en het spiegeleitje maken deze topmaaltijd compleet!  

Zondag

Kriebelt het tijdens het weekend ook om wat extra moeite en tijd in een smaakvol gerecht te steken? Dan raden we je deze stoofpot met lamsschenkel en lentegroenten aan.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie