Bij élk glaasje past een Brugge Kaas’je

Wil je eens iets anders dan de zoveelste kaas- en wijnavond? No worries, kazen treden ook wel eens in het huwelijk met andere drankjes. Wij combineerden de lekkerste kazen uit het assortiment van Brugge Kaas met verrassende glaasjes én verklappen ook meteen waarom deze smaakcombinaties zo knallen.

Maar eerst, hoe het nu eigenlijk zit met foodpairing? De regel is eigenlijk simpel. Ingrediënten hebben meestal een uitgesproken smaakpatroon. Door bepaalde smaakpatronen tegen elkaar uit te spelen, kunnen smaken elkaar versterken of net in evenwicht brengen. Zo wordt een zeer zoute kaas weggespoeld door een moutgebrand bier. Het komt er dus op neer de juiste match te vinden.

Si, si, citrus!

Ligt je fruitschaal vol mandarijntjes, sinaasappels en limoenen? Dan ben je vast ook zot van een virgin caipirinha. Deze frisse mocktail op basis van citrusvruchten gaat uitstekend bij de Brugge Comtesse. De nieuwste variant in het assortiment van Brugge Kaas heeft immers toetsen van geroosterde hazelnoot, vanille en zomerfruit die net dat tikkeltje extra geven aan de citrussmaken. Ook lekker bij een Barbie cocktail met sinaasappelsap.

Zoet doet hartige kazen goed

Ben jij een zoetekauw die ook wel een kaasje kan appreciëren? Goed nieuws, want je hoeft niet te kiezen! De combinatie van een hartige kaas, zoals de Brugge Oud of Brugge Prestige, met een zoete smoothie zorgt voor een smaakexplosie in je mond.

Ook de Brugge Dentelle Caractère komt helemaal tot zijn recht in combinatie met zoet, zoals op speculoos met framboos. Of bij een zoete appelcider. De smaakbeleving die je dan ervaart is te danken aan de roodflora waarin de eetbare korst gewassen wordt. Het zoute water dat de schimmelculturen activeert geeft de kaas ook een hartige ondertoon, die het zoete hapje of drankje op zijn beurt helemaal in evenwicht brengt.

Bitter & gold

Ben je een fan van bitter, zoals de betere vermout, een cranberry gin tonic of een pompelmoessapje? Dé kaas bij uitstek om hierbij te serveren is de Brugge d’Or. Deze nootachtige kaas heeft immers fruitige smaken, die een mooi smaakbruggetje maken naar het bittere drankje. Ook lekker bij de Moscow Mule, een eerder bittere cocktail met ginger ale en vodka.

Meer inspiratie nodig? op bruggekaas.be ontdek je voor elk kaasje een glaasje.

basiskennis Created with Sketch.

Basiskennis