9 snelle maaltijdsalades met zomergroenten

Hoe warmer de dagen, hoe langer je buiten wil genieten van het mooie zomerweer en een frisse maaltijd. Daarom serveert Dagelijkse kost je een reeks zalige zomersalades tjokvol seizoensgroenten die klaar zijn in minder dan 30 minuten.

1. Zomerse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde

Als je geen zin hebt om te koken, maak dan deze poepsimpele salade met een vleugje ‘dolce far niente’. Gegrilde courgetten en artisjokharten en romige burrata worden afgewerkt met een smaakvolle groene kruidendressing.

2. Bulgursalade met zomergroenten en granaatappel

Bulgur is de voedzame basis van deze veggie salade met veel verse groenten zoals komkommer, kerstomaten, lente-uitjes en avocado. Een handvol kruiden en de sappig omhulde pitjes van een granaatappel maken deze maaltijdsalade compleet. 

3. Groene salade met gerookte forel

Deze salade zit bomvol groene groenten: verschillende soorten sla, avocado en prinsessenboontjes! Forel, ansjovis, champignons en eitjes maken er een volwaardige maaltijd van. Jeroen serveert er een honing-mosterd vinaigrette op basis van yoghurt bij.

4. Salade met reepjes kip, komkommer, appel en sesam

Vervang de klassieke ijsbergsla eens door kropslaharten. In deze salade combineert Jeroen ze met frisse komkommer, appel en een yoghurtvinaigrette. De gebakken tandoori kippenreepjes geven deze boeiende maaltijd extra pit.

5. Wortelsalade met couscous en honingdressing

Hoewel deze salade 100% vegetarisch is, komt er geen blaadje sla aan te pas. Met zachte couscous als basis, verse groene kruiden als smaakmakers en amandelschilfers voor wat exta ‘bite’ tover je een lekker eenvoudige maaltijd op tafel.

6. Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn

Broccoli en selder zijn op hun best tijdens de zomermaanden. Profiteer ervan door er deze lekkere salade met witte boontjes en smakelijke tonijn mee te bereiden. Snel klaar en o zo goed!

 

7. Couscoussalade met salsa verde, burrata en grijze garnalen

Een lekkere couscoussalade met tomaatjes, pijnboompitten en verse garnalen. Om het geheel wat smeuïg te maken, bereiden we een salsa verde op basis van groene kruiden, ansjovis en kappertjes. De burrata is de dikke kers op de taart!

8. Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas

Deze vegetarische salade at Jeroen voor het eerst in Tel Aviv. De combinatie van koolrabi, druiven, geitenkaas en krokante noten is volgens hem een absolute voltreffer!

9. Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

Dit Toscaans gerecht is eentje om zeker zelf uit te proberen. Het is makkelijk, snel en héél lekker. Een salade met olijven, ansjovis en tonijn die je vast reeds in de voorraadkamer hebt liggen, en dat in combinatie met verse tomaten, asperges en komkommer. Hier proef je de zomer op je bord! 

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie