1. Honingkoekjes van eigen deeg
Imker Jenne levert de eerste oogst Leuvense honing af bij Jeroen die er meteen mee aan de slag gaat. Hij bereidt een frisse limonade en lekker krokante koekjes.
Imker Jenne levert de eerste oogst Leuvense honing af bij Jeroen die er meteen mee aan de slag gaat. Hij bereidt een frisse limonade en lekker krokante koekjes.
Je kan het zo gek niet bedenken of er past honing bij. Zelfs bij rauwe vis komt de zoete smaak van honing tot zijn recht. Jeroen marineert rauwe plakjes zeebaars in een honing met limoen.
3. Krokante geitenkaas met appel, peer en honingvinaigrette
Kaas, honing, mosterd en vers fruit vormen een gouden smaaktrio. Jeroen werkt zijn originele salade met krokant gebakken geitenkaas in brickdeeg af met een honingvinaigrette die hij op smaak brengt met pittige mosterd.
4. Wortelsalade met couscous en honingdressing
Een frisse zomersalade met wortel en couscous maak je snel extra vrolijk met een zuiderse dressing. Honing mag daarin absoluut niet ontbreken!
Met ontbijtgranen en honing maak je de lekkerste koekjes voor bij de koffie of thee.
Eendenborst wordt traditioneel nog vaak gegeten ‘à l’orange’, maar misschien is dat gerecht intussen een beetje ‘passé’. Ieder z’n mening, maar Jeroen geeft je alvast een alternatief mee: eend met een zoet-zure honingsaus.
Met Leuvense stadshoning werkte Jeroen al vaker. Deze keer maakt hij er een Chinees geïnspireerd gerecht dat supersnel klaar is. Een mix van kant-en-klare wokgroenten, reepjes kip en heerlijke honing. Hmmm, dit is beter en wie weet zelfs sneller dan de afhaalchinees!