6 plekjes voor de perfecte picknick op de boerenbuiten

Hoera, de zon is daar! Vouw je laken op, vul je picknickmand en trek eropuit. Wij leiden je naar de zes tofste picknickplekjes op de Vlaamse en Brusselse boerenbuiten en verwennen je met enkele heerlijke picknickspecialiteiten die je zelf kan maken met Belgische melk.

1. West-Vlaanderen: Put van Vlissegem

De Put van Vlissegem is een trekpleister voor overwinterende watervogels en hongerige picknickers. Deze zilte plas op een boogscheut van het strand van De Haan is een rustig plekje om van het mooie weer en goede gezelschap te genieten. Aan het onthaalpunt vind je een gezellige picknickplaats waar je in alle comfort kan eten.

Van deze lactose-arme muffins met spekjes, bijvoorbeeld. Een hemelse, hartige hap die je - bij een groot hongertje - ook gewoon uit het vuistje kan eten.

2. Oost-Vlaanderen: Provinciaal Domein De Gavers

Provinciaal Domein De Gavers is een stukje paradijs dicht bij huis. Je kan er spelen, zwemmen, ontspannen, wandelen en - natuurlijk - picknicken. Het domein ligt bezaait met picknickbanken dus je vindt er sowieso wel een leuk plekje.

Koop, op weg naar je picknickplek nog even een lekker stukje kaas uit de streek - hoe lokaler hoe beter. Die smaakt sowieso lekker met de melkbroodjes met Lactel-melk die je zelf hebt gebakken voor je picknick.

© Alexandre Bibaut

3. Limburg: Kattevennen

In Kattevennen, in Het Nationaal Park Hoge Kempen, vind je één van de meest spectaculaire picknickplekken van het land. Dit sprookjesachtige tafeltje staat middenin een imposante, houten sculptuur. Die biedt schaduw in de zomer, houdt de wind tegen in de winter en spreekt altijd tot de verbeelding van je kroost.

Een zuiderse aanrader voor een geslaagde picknick is deze pestocake met Lactel Nr1-melk. Van dit hartig stukje gebak heb je achteraf gegarandeerd geen kruimel meer over.

4. Antwerpen: Grenspark Kalmthoutse Heide

Maar weinig plekken zijn zo indrukwekkend als het uitgestrekte heidelandschap van Kalmthout. Gelukkig voor de bourgondische dagtrippers staat het er ook vol met gezellige picknickbanken. Maak er een eet-estafette van en eet een hapje bij elke vrije picknickbank die je passeert. Wedden dat je telkens een ander indrukwekkend uitzicht voorgeschoteld krijgt?

Nog ruimte voor een dessertje? Deze frisse pannenkoeken met citrusvruchten en Lactel-melk smaken zeker na een stevige wandeling. Maar wees gewaarschuwd: deze pannenkoeken zijn verslavend lekker.

Lactel

5. Vlaams-Brabant: Landschapskubussen van Herne

In het slaperige Herne kan je heerlijk eten met zicht op het glooiende akkerland. Op de vijf mooiste plekken van de gemeente staan houten landschapskubussen met een gezellige bank. Elk hebben ze een uniek ontwerp dat je op een andere manier naar de regio doet kijken.

Een Belgische picknick is niet compleet zonder deze heerlijke Luikse wafels met Lactel Bio-melk te proeven. Deze klassieker doet het goed bij elke picknick.

6. Brussel: Rood Klooster

Zelfs veel doorwinterde ‘Brusseleirs’ weten niet van het bestaan van het Rood Klooster af. Dit kunstencentrum ligt op een prachtig, groen terrein net buiten Oudergem. Je kan er zalig rondwandelen en picknicken op een bankje. Er is geen plek in de groene rand waar je meer tot rust komt dan hier.

Vergeet even dat je nog in België vertoeft met deze quiche Lorraine zonder deeg en gluten en met lactose-arme Lactel-melk. Supermakkelijk et très bon!

Ontdek hoe lekker 100% Belgische melk kan zijn met Lactel Nr1 en Lactel Lichte Start. Ontdek er alles over op www.lactel.be.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie