5 dingen die je nog niet wist over de nieuwe keuken van Dagelijkse kost

Daar is ze dan: de nieuwe keuken van Dagelijkse kost. Na vier seizoenen ruilt Jeroen zijn oude keuken in voor een gloednieuw kookparadijs. Nog steeds op dezelfde locatie in hartje Leuven maar wel met een compleet andere look. Heb jij alle leuke details en nieuwigheden al gespot? Wij zetten alvast 5 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over onze nieuwe keuken op een rij!

VRT

1. Wist je dat we niet één maar eigenlijk drie nieuwe keukens hebben gebouwd?

Ja, echt! Deze nieuwe keuken is een waar kookparadijs met drie verschillende kookruimtes: een groot kookeiland met twee kookfornuizen, een speciaal bakatelier en een volledig ingerichte buitenkeuken. Kortom, alles wat Jeroen nodig heeft om gevarieerde, dagdagelijkse gerechten - met af en toe een verrassende twist - klaar te maken.

VRT

Aan de straatzijde, via het raam dat uitgeeft op de Schrijnmakersstraat, kijk je meteen binnen in het nieuwe bakatelier. Deze ruimte is speciaal ingericht en uitgerust om brood en gebak, maar ook pasta klaar te maken. De nieuwe bakoven is zelfs zo breed dat er een volledig stokbrood in past! Wie langskomt, krijgt er de heerlijke geur van de versgebakken broodjes en taartjes gratis bij.

2. Wist je dat dit de grootste Dagelijkse kost-keuken ooit is?

Geen paniek, we zijn niet verhuisd naar een ander, groter pand maar we hebben er plots wel een stuk keuken bij. Zo hebben we meer licht én meer ruimte. Hoe we dat hebben klaargespeeld? Tijdens de renovatie braken we een van de muren uit. Dat in combinatie met een slim keukendesign waarbij elk hoekje en kantje optimaal benut wordt, geeft Jeroen nog meer ruimte om heerlijk te kokkerellen!

3. Wist je dat er een aantal decoratie- en kookaccessoires alle keukens al overleefd hebben?

Van de binnenstad van Diest, langs de Bertemse bossen, tot in het centrum van Leuven. In deze nieuwe keuken kan je nog enkele unieke decoratiestukken en keukenaccessoires terugvinden die alle keukens van Dagelijkse kost overleefd hebben. Heb je bijvoorbeeld de oude ‘sjiekenbak’ al gespot in de nieuwe keuken? Ook Jeroens mosterdpotje en de opgezette uil zijn terug van nooit weggeweest.

VRT

4. Wist je dat deze nieuwe keuken vroeger eigenlijk een oude herberg was?

Sinds het zesde seizoen ligt de keukenstudio van Dagelijkse kost in een 18e-eeuws huis. Het pand in de Schrijnmakersstraat maakte vroeger deel uit van de herberg ‘De Dry Coppen’, pal in het centrum van Leuven. Dat mag je trouwens letterlijk nemen want enkele tientallen meters verder, op het einde van de straat, bevindt zich het officiële middelpunt van de universiteitsstad. Jeroen kookt dus in een keuken vol geschiedenis.

5. Wist je dat de designers van onze nieuwe keuken ook gekende restaurants en bars hebben ontworpen?

Voor een keuken van formaat schakelden we de ontwerpers van Too Many Agencies in. De kans is groot dat je al eens in een van hun designconcepten hebt gezeten voor een diner, een drankje of een dansje want dit team heeft bakken ervaring in het ontwerpen van hotels, restaurants en bars. Bijvoorbeeld Baracca en Zoff in Leuven, Silo’s in Boortmeerbeek, Versuz in Hasselt en het Zuiderterras in Antwerpen zijn van hun hand. En nu dus ook de bekendste keuken van Vlaanderen!

VRT
nieuws Created with Sketch.

Nieuws