Van A(ppelmoes) tot Z(anddeeg)
Appelmoes (inmaken)
Dat fruit wel degelijk in een hoofdgerecht thuishoort bewijst appelmoes elke keer opnieuw. Deze fruitmoes is niet alleen geliefd bij kinderen, de bereiding zelf is ook letterlijk kinderspel. Maak ineens een stevige portie (Jeroen start met 5 kilo appelen) om te bewaren in gesteriliseerde bokalen. Zo hoef je slechts de kast open te trekken voor een pot heerlijke, zelfgemaakte appelmoes.
Banketbakkersroom
Als je steevast naar het hoofdstuk met desserts bladert in al je kookboeken is banketbakkersroom je niet onbekend. Deze rijke, volle vanillecrème is de basis van tal van nagerechten: patékes, koffiekoeken, verse fruittaarten, etc. Ben je instant pudding gewoon? Dan zal je voor deze crème pâtissière iets meer geduld moeten hebben, maar dat is het echt méér dan waard!
Bouillon
Je soepen en sauzen smaken pas echt fantastisch met een scheut zelfgemaakte bouillon. Met wat groente- of vleesresten maak je makkelijk een grote ketel waarvan je een deel kan invriezen en bewaren voor later. Jeroen heeft een recept voor kippenbouillon en een speciaal recept voor zoutloze groentebouillon.