16 recepten met mango van ontbijt tot dessert

Mango is een heerlijke vrucht om te verwerken in een fruitsalade, een smoothie, een origineel nagerecht of in een ontbijtkom met yoghurt en granola. Ook in hartige gerechten zoals salades, tajines, wraps of in een frisse dipsaus is deze zoete steenvrucht een fantastische smaakmaker. Jeroen inspireert je van ontbijt tot dessert met zijn lekkerste mango recepten.

Multivitaminesap en smoothie met mango

Een zoete mango is de perfecte toevoeging aan een glas versgeperst fruitsap of verfrissende smoothie. Kies voor rijpe mango’s die goed sappig zijn. 

Brochette met mangodip

Deze originele mangodip past perfect bij mager vlees zoals konijn, maar ook kip. Ideaal als aperitiefhapje of bij een barbecue.

Vis met mangosalsa

Kleine blokjes mango, stukjes ui, paprika en avocado vormen de basis voor een frisse, zomerse salsa. Een mix waarmee je eindeloos kan variëren. Jeroen serveert de salsa graag bij gegrilde vis.

Lentesla met mango

De klassieke salade met spek, geitenkaas en appel krijgt concurrentie van deze lentesla op basis van lauwe aardappelen, mango, sinaasappel en allerhande vers groen. Gezond, fantastisch lekker én geschikt voor wie graag vegetarisch eet.

Krabsalade met mango

Deze originele salade met krabvlees, verse mango en daikon, familie van de radijs, is een schot in de roos. Serveer hem met salade als lunch of als voorgerecht. Deze oosterse combinatie van smaken is natuurlijk ook lekker als broodbeleg op een knapperige toast of tussen een sandwich.

Wrap met kip en mango

Jeroen maakt een snelle en simpele snack klaar in de vorm van een gegrilde wrap met kip en Thaise salade. Het krokant korstje van panko en paneermeel rond de kip past perfect bij de zoetzure smaak van de mangosalade. Eens alles in de tortilla zit wordt die nog kort gegrild op de barbecue. Een heerlijk zomers hapje dat je perfect uit het vuistje kan eten.

Mangoconfituur en mangochutney

Het zachte vruchtvlees van een rijpe mango laat zich makkelijk verwerken tot gelei, confituur en chutney. Profiteer van het seizoen om een voorraadje aan te leggen. Chutney is enorm geliefd in India. Daar serveren ze het onder andere bij dosa, een boekweitpannenkoek, en samosa, een gefrituurd en gevuld deegflapje. In onze contreien zijn we dan weer zot van confituur. Mangoconfituur is niet alleen lekker op de boterham, het past ook perfect bij zelfgebakken scones. Of serveer een lepel mangocompote bij Jeroens witte chocolademoussetaart. He-mels!

Rijstpap met kokos en mango (mango sticky rice)

Mango sticky rice is niet alleen het simpelste maar waarschijnlijk ook het smeuïgste dessert uit Thailand. Door de rijst te laten garen in kokosmelk krijgt deze rijstpap een extra romige textuur. Heerlijk in combinatie met zoete blokjes mango.

Mangotaart met kokos

Dat kokos en mango een gouden duo vormen, bevestigt deze exotische fruittaart. Jeroen vult de taart met een romig kokosmengsel op smaak gebracht met vanille en citroengras. Het baksel werkt hij af met dunne plakjes verse mango en kokosschilfers. Wat een feest!

Tarte tatin van mango

Ook in een warme taart zoals de bekende tarte tatin komt een exotische vrucht zoals mango volledig tot zijn recht. Snijd het vruchtvlees in reepjes en schik ze netjes naast elkaar in de pan met karamel. Het resultaat is elke keer opnieuw verbluffend.

Taart met limoen, ananas en mango

In een trio met andere exotische vruchten zoals limoen en ananas zorgt mango voor de nodige balans. In dit recept gebruikt Jeroen zowel verse stukjes mango als mangogelei om de taart af te werken.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie