1. Toast met boschampignons, crème van aardpeer en citroenricotta
Zeg niet zomaar toast champignon tegen deze superdeluxe versie met Parijse champignons, aardpeercrème en een frisse toef citroenricotta. Dit is een vegetarische lunch met punch!
Zeg niet zomaar toast champignon tegen deze superdeluxe versie met Parijse champignons, aardpeercrème en een frisse toef citroenricotta. Dit is een vegetarische lunch met punch!
Deze 'groentezooi' is een maaltijdsoep. Jeroen bereidt een keteltje boordevol groenten en smaak dat geschikt is voor wie consequent of occasioneel vegetarisch eet. Met de heerlijke selderolie die je erin kan druppelen, zet je een decoratief én vooral heel lekker voorgerecht op tafel.
Nog zo’n gerecht met de V van vegetarisch én verfijnd. Flinterdunne plakjes komkommer met staafjes appel, plakjes radijs en blokjes avocado met toefjes geitenkaas. Een geometrisch en gastronomisch kunstwerkje dat ook nog eens fantastisch lekker is.
Jeroen formuleert een vegetarisch antwoord op het oerklassieke koninginnehapje. Deze versie met paddenstoelen, verse schorseneren en een stevige kaassaus serveer je net zoals een klassieke vidée in een krokant bladerdeeghapje.
Rode bieten en rapen zijn twee dankbare groenten om een vegetarische lunch mee klaar te maken. Jeroen brengt ze op smaak met een marinade en serveert ze met glasnoedels en een zoetzure misovinaigrette. Aan tafel!
Van deze groenterijke tajine met wortel en zoete aardappel krijg je het gegarandeerd warm. Het stoofpotje wordt geserveerd met een yoghurt ‘massala’, wat letterlijk 'warme specerijenmengeling' betekent. In de mix: kruidnagel, laurier, peper, kardemom, steranijs, kaneel, rozenblaadjes en cayennepeper.
Gesnipperde groene kool is natuurlijk lekker met spekjes, maar de bladeren lenen zich ook uitstekend om er groene, vegetarische wraps van te maken. Jeroen vult ze met avocadospread en geeft er een dipsaus op basis van Griekse yoghurt bij.
Jeroen tovert dit klassieke ovengerecht om tot een vegetarische maaltijd bomvol aubergine, courgette, oesterzwam en aardpeer. Die laatste groente ziet er niet bijzonder aantrekkelijk uit, maar heeft wel een onovertroffen smaak en is ontzettend gezond.
Deze makkelijke en snelle versie van Japanse sushirijst is het perfecte gerecht voor een smaakvolle lunchbreak. De combinatie van gemarineerde watermeloen en Aziatische toppings waaronder wakamé, sesamzaadjes, norichips en sojabonen zijn een feestje voor je smaakpapillen.
Breng de zon op je bord met deze vegetarische variant van lekkere Mexicaanse chili. Jeroen serveert daarbij een quesadilla gevuld met witte kool en schapenkaas van eigen bodem, Brebis de Brakel.
Italië ontmoet België in deze eenvoudige pasta met verse schorseneren à la flamande. Een knipoog naar asperges met geprakt ei en botersaus, verpakt in een feelgood pastagarecht. Simply good!