Zwarte pens met pompoenchutney

Je kunt chutney koud als bijgerecht eten, maar deze is warm en smaakt perfect bij een zwarte pens. Geef er een stukje brood of gekookte aardappelen bij en je hebt een originele maaltijd.

Ingrediënten

  • 800 g pompoen
  • olijfolie
  • 1 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 40 g gember
  • 1 koffielepel korianderzaad
  • 1 koffielepel mosterdzaad
  • 2 dl ciderazijn
  • 1 dl water
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • zout
  • 4 eetlepel kristalsuiker
  • boter
  • 4 zwarte pens

Benodigdheden

  • een vijzel

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.

Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof de ui in de olijfolie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en stoof ze met de ui.

Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper. Snijd de peper fijn en stoof mee in de kookpot.

Schil de gember en snijd hem fijn. Doe de stukjes ook in de kookpot.

Voeg er het mosterdzaad aan toe. Maal het korianderzaad fijn in een vijzel en doe het ook in de kookpot.

Giet er de ciderazijn en het water bij. Leg het kaneelstokje en de steranijs ook in de kookpot. Kruid met een snuif zout en strooi er de suiker over.

Laat de pompoen helemaal gaar worden op een zacht vuur.

Smelt een klont boter in een pan. Bak de pensen.

Serveer de pensen met de pompoenchutney. Geef er wat brood of gekookte aardappelen bij en een lepeltje mosterd.

Zwarte pens met pompoenchutney