Zwarte en witte pensen met groentestoemp en appelmoes

Pensen met appelmoes, meer dagelijkse kost dan dit wordt het niet! Om toch nog voor wat extra groentjes te zorgen maakt Jeroen er een groentestoemp bij, met de groenten die hij vond in zijn koelkast. Gebruik dus maar gerust wat jij ook thuis hebt liggen voor de stoemp!

Ingrediënten

  • 3 appel
  • 2 eetlepel witte suiker
  • 1 kaneelstokje
  • klontje boter
  • een klontje boter
  • 2 ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 stengels selder
  • 1 stengel prei
  • 2 wortel
  • 1/4 knolselder
  • een halve pastinaak
  • 4 aardappel
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • een snuifje nootmuskaat
  • een snuif selderzout
  • 4 pens
  • 4 zwarte pens
  • een flinke koffielepel mosterd

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd de appels en stukken. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de appelen erin aan. Voeg de suiker, een kaneelstokje en een scheut water toe en zet een deksel op de pan.  Laat de appelen plat stoven en laat de appelmoes afkoelen.

Snijd de uien en de look grof. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en stoof er de ui en de look in aan.

Kuis, was en snijd de groenten grof: selder, prei, wortelen, knolselder en de pastinaak. Voeg de gesneden groenten toe aan de ui en de look.

Schil tot slot de aardappelen, snijd ze in stukken en voeg ze toe. Voeg er een scheut water, enkele takjes tijm, 2 blaadjes laurier, nootmuskaat, selderzout en peper aan toe en zet een deksel op de pot. Laat de groenten minstens 30 minuten garen, tot ze gaar en zacht zijn.

Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de zwarte en witte pensen in de vetstof op een zacht vuurtje.

Schep een lepel groentestoemp op een bord, leg de pensen erbij en serveer er een lepeltje appelmoes en wat mosterd bij.

Zwarte en witte pensen met groentestoemp en appelmoes