Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs

Een zalig stuk gegrilde vis met de pittige smaak van harissa, een lauwe salade met nieuwe aardappelen, yoghurt, veel groene kruiden en krokante venkel. Meer heb je niet nodig om een lekkere en evenwichtige maaltijd op tafel te toveren. 

Ingrediënten

  • 600 g primeuraardappeltje
  • een halve bussel radijs
  • een halve venkel
  • ijsblokjes
  • 600 g zwaardvisfilet
  • 1 eetlepel harissa
  • scheutje olijfolie
  • snuifje gerookt paprikapoeder
  • snuifje venkelzaad
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 stengels lente-ui
  • enkele takjes kervel
  • enkele takjes dille
  • 1 eetlepel mierikswortelpasta
  • scheutje xeresazijn

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water. Pel een teenje look en kook hem nog even mee met de aardappelen.

Vul een kom met ijsblokjes en water. Spoel de radijzen en snijd ze in 2. Snijd de radijsjes en de venkel met de mandoline in hele fijne plakjes en bewaar ze op het ijswater.

Doe een scheut olijfolie met het sap van een limoen, de harissa, wat gerookt paprikapoeder, een snuifje venkelpoeder en wat  zout in een kommetje en meng alles met een penseel. Kruid de vis met wat zout en smeer hem in met de marinade. Laat de vis even marineren.

Schep de mayonaise en de yoghurt in een kom.

Snijd de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de yoghurt en de mayonaise, gevolgd door wat fijngesneden kervel en dille en een eetlepel mierikswortelpasta.

Haal de look uit het water van de aardappelen en giet de aardappelen af en spoel ze even onder koud water. De bedoeling is om een lauwe aardappelsalade te krijgen, dus laat ze zeker niet volledig afkoelen.

Pel de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in de mengkom bij de Griekse yoghurt, de mayonaise en de kruiden.

Haal de venkel en de radijsjes uit het ijswater en laat ze even uitlekken. Doe ze in een kom en sprenkel er wat olijfolie en wat azijn over. Kruid met peper en zout.

Plet de look en voeg hem toe aan de aardappelsalade. Kruid de salade met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

Gril de zwaardvis op de hete grill.

Snijd de zwaardvis in plakjes en leg ze op een groot bord en schep er een lepel aardappelsla bij. Werk af met de venkelsalade.

Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs