Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes

Met dit fantastische visgerecht waan je je meteen aan de Zuid-Italiaanse kust! Een heerlijk stukje gegrilde zwaardvis met een zuivere salsa op basis van tomaten, kappertjes en olijven. Dit is een typisch Calabrese maaltijd waar je nog lang zal van nagenieten. Wilde venkel vind je in Italië overal. Hier bij ons kan je altijd eens aankloppen bij je lokale hoevewinkel of als alternatief dille gebruiken.

Ingrediënten

  • 800 g vastkookaardappel
  • een scheut olijfolie
  • 2 teentje look
  • 1 ajuin
  • 1 bakje kerstomaten
  • 3 eetlepel zwarte olijven
  • enkele takjes venkel
  • enkele takjes oregano
  • 2 eetlepel kappertjes
  • een scheut limoenolie
  • een snuifje chiliflakes
  • 4 ansjovisfilet
  • flinke scheut olijfolie
  • 600 g zwaardvisfilet
  • keukenzout
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • grillpan
  • keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan en bak de aardappelblokjes in de olie.

Laat een droge grillpan heet worden op het vuur.

Pel en plet de look en voeg hem toe aan de aardappelen.

Laat de gare aardappelen uitlekken op wat keukenpapier.

Pel de ui, snipper ze fijn en doe ze in een kom.

Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes en doe ze bij de ui.
Voeg er de olijven aan toe.

Snipper de wilde venkel en de verse oregano fijn en voeg ze toe, gevolgd door de kappertjes. Voeg de (limoen)olie en de chiliflakes toe aan de salsa.

Snijd de ansjovis fijn en voeg hem toe. Meng de salsa goed onder elkaar.

Sprenkel wat olijfolie over de zwaardvis en kruid de vis met peper en zout. Leg de stukken zwaardvis op de hete grill en grill ze kort aan beide kanten.

Schep een stuk gegrilde zwaardvis op een groot bord en lepel er wat van de salsa alla ghiotta over. Serveer de gebakken aardappelblokjes erbij en werk af met wilde venkel.

Zwaardvis alla ghiotta met gebakken aardappelblokjes