Zuurdesemtoast met salade in ‘t groen en gerookte paling

Paling in’t groen is een oeroud recept waar Jeroen een Dagelijkse kost-twist aan geeft. Deze toast is een volwaardige lunch op basis van krokant geroosterde zuurdesemtoast met verse eiersalade, gerookte palingfilet en natuurlijk een salade van verse groene kruiden.

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • rode wijnazijn
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele blaadjes marjolein
  • enkele takjes dragon
  • enkele takjes munt
  • enkele takjes zuring
  • enkele takjes bieslook
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 0.25 citroen
  • 4 gerookte paling

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet een pot met water op het vuur en kook de eieren hard in 8 à 9 minuten.

Leg de sneden zuurdesembrood op een ovenplaat en wrijf ze aan beide kanten in met olijfolie. Rooster het brood goudbruin in de oven.

Snijd de sjalot in ringen en laat ze marineren in een scheut rode wijnazijn.

Giet de eieren af en laat ze afkoelen onder koud stromend water.

Pluk de blaadjes van de peterselie, de marjolein, de dragon, de munt en de zuring. Snijd de bieslook fijn. Spoel de kruidenmengeling onder koud water en laat even uitlekken. Breng daarna op smaak met een scheutje olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout.

Pel de eieren en plet ze met een vork. Meng er de mayonaise en de mosterd onder. Breng de eiersalade op smaak met peper, zout en het citroensap.

Snijd de gerookte paling in kleinere stukken.

Serveer de toast met een laag eiersla en schik er stukjes gerookte paling op. Presenteer er de groene kruidenmengeling en de gemarineerde sjalotjes bij. Smakelijk!

Zuurdesemtoast met salade in ‘t groen en gerookte paling