Zomerse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde

De Italiaanse keuken is er eentje uit de duizend. In de tweede aflevering van Zomerkost deelde kandidate Fran haar recept voor een zomerse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde. Delizioso!

Ingrediënten

  • 300 g rucola
  • 400 g burrata
  • handvol hazelnoten
  • 8 artisjokhart
  • 1 courgette
  • mosterd bloemetjes
  • 0.5 bladpeterselie
  • 0.5 bussel munt
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 citroen
  • 150 milliliter olijfolie

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De salade

Snijd de courgette met behulp van een mandoline in fijne lange plakjes. Bestrooi ze met peper en zout, en wrijf ze in met olijfolie.
Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette tot ze zacht en geschroeid zijn. Draai ze halverwege om. Bewaar de courgettes op een bord en hou ’t even apart.
Snijd de artisjokharten in vier en leg ze een momentje op de grillpan. Zet ze apart en laat ze afkoelen.

Voor de salsa verde

Leg de ingrediënten voor de salsa verde klaar op een grote snijplank (behalve de citroen, de mosterd en de olijfolie). Hak ze fijn met een groot mes en meng ze door elkaar op de plank.
Voeg wat citroensap en mosterd toe, plus peper en zout naar smaak. De salsa is een week houdbaar in de koelkast.
Verdeel de rucola over een houten serveerplank. Voeg de gegrilde courgette en artisjok toe. Scheur de burrata in niet te kleine stukken en verdeel het tussen de groenten.
Lepel er de salsa verde over en werk de salade af met mosterdbloemetjes. Smakelijk!
Zomerse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde