Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes

Dit Libanees geïnspireerd nagerechtje op basis van zoete hangop of labneh is lekker fris en zoet tegelijk. Serveer met een cracker van amandelen en een frisse salade van aardbei met een klein scheutje Sambuca ofwel anijslikeur.

Ingrediënten

  • 480 g geitenyoghurt
  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 snuif keukenzout
  • 2 eetlepel bloemsuiker
  • 30 g amandelschilfers
  • 1 scheut amaretto
  • 2 eetlepel honing
  • 1 snuif kardemompoeder
  • 1 vanillestokje
  • limoen
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 scheut Sambuca
  • enkele blaadjes munt

Benodigdheden

  • een keukenrobot
  • een garde

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Een dag op voorhand

Laat de geitenyoghurt of labneh een nachtje uitlekken in een neteldoek in de koelkast.

De bereiding

Meng voor de amandelkoekjes de bloem, de zachte boter, het amandelpoeder, de suiker, een snuif zout en het bakpoeder in de kom van je keukenmachine. Laat de robot draaien tot je een compact deeg krijgt.

Meng de amandelschilfers, een eetlepel suiker en een klein scheutje amaretto in een kommetje.

Rol het deeg fijn tussen twee siliconen matjes of vellen bakpapier. Haal het bovenste vel weg en strooi vervolgens de amandelschilfers erover. Duw de schilfers zachtjes in het deeg en laat 10 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 175°C.

Schep intussen de labneh in een kom, roer los met een garde en voeg er kardemompoeder, honing en de zaadjes van een vanillestokje aan toe.

Rasp er wat limoenzeste bij en roer alles goed onder elkaar. Hou de labneh koel.

Schuif de bakplaat met het koekjesdeeg 20 minuten in de oven.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes. Besprenkel ze met sambuca en bloemsuiker en meng alles onder elkaar. Laat de aardbeien even marineren.

Haal het gebakken koekjesdeeg uit de oven en laat het volledig afkoelen.

Schep de zoete labneh op een bord en lepel de aardbeiensalade erover. Breek de amandelkoek in kleinere stukken en schik ze bij op het bord. Werk af met enkele blaadjes munt.

Zoete labneh met honing, aardbeiensalade en amandelkoekjes