Zoet kruimeldeeg

Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.

Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af!

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 90 g bloemsuiker
  • 1 vanillestok
  • 1 ei
  • 30 g amandelpoeder
  • 250 g patisseriebloem
  • 0 zout

Benodigdheden

  • een keukenweegschaal
  • een keukenmachine met hulpstuk voor deeg

Partners

Bereiding

Zoet kruimeldeeg

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenrobot met het menghulpstuk voor deeg.

Start de keukenrobot op een matige snelheid.

Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.

Doe er het ei bij.

Voeg het amandelpoeder toe terwijl de machine blijft draaien.

Doe een minuut later de bloem er beetje bij beetje bij.

Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg krijgt. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.

Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.

Rol het tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een halfuur in de koelkast rusten.

Zoet kruimeldeeg