
Jeroen serveert zeewolf in een pakje. De kraakverse vis bestel je gefileerd en graatloos, in gelijke porties. De cadeauverpakking bestaat uit fijne lapjes gerookt spek. Verse veldsla en kerstomaatjes zorgen voor het aandeel frisse rauwe groenten en de aardappelen komen uit de oven. Geroosterde aardappelen met sjalot en kruiden zijn al een genot in huis alvorens ze op de tafel komen.
Ingrediënten
- 8 aardappel
- 3 sjalot
- 3 teentje look
- 1 eetlepel kappertjes
- 4 blaadje laurier
- tijm
- 1 takje rozemarijn
- olijfolie
- snuifje paprikapoeder
- snuifje zout
- peper
- 300 g kerstomaten
- 150 g veldsla
- 1 scheutje olijfolie
- 1 scheutje balsamico
- 4 stuk zeewolf
- 8 sneetje gerookt spek
- 1 scheutje olijfolie
- peper
- zout
- 8 ansjovis
Benodigdheden
Bereiding
Voorbereiding
De geroosterde groenten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel de look en kneus de tenen met het lemmet van je koksmes.
Pel de sjalotten en snij ze in grove stukken.
Spoel de aardappelen schoon en snij ze (ongeschild) in grote stukken. (Blokjes van 2 tot 3 centimeter breed.)
Doe de stukken sjalot, look en aardappel in een ovenschaal.
Strooi er uitgelekte kappertjes over. Leg er de blaadjes laurier, stukjes tijm en de rozemarijn bij.
Giet een royaal straaltje olijfolie over de gevulde ovenschotel.
Kruid de schotel met voldoende peper van de molen, wat grof zout en een beetje mild paprikapoeder.
Meng alles met schone handen en schuif de schotel in de oven. Laat de groenten en aardappelen zo’n 30 tot 40 minuten roosteren. Elke oven is een beetje anders, dus controleer tijdig of de inhoud van de ovenschaal gaar is.
De koude groenten
De zeewolf
Afwerken en serveren
Verwijder de tak rozemarijn, de laurierblaadjes en de tijmtakjes uit de ovenschotel met aardappelen. Wie dat wil, kan ook de geroosterde look verwijderen. Stort de hele inhoud in een ruime serveerschaal.
Snij de zoute ansjovisfilets in kleine stukjes.
Voeg de koude halve tomaatjes toe, de gewassen veldsla en de stukjes ansjovis. Meng alles heel voorzichtig.
Schep op elk bord een schep van de lauwe sla met aardappelen en presenteer er een stuk zeewolf op. Werk het gerecht af met een lepeltje van de vinaigrette vanop de bodem van de slakom.