Zeeduivel met tomaat-parmezaanboter, tagliatelle en lamsoor

Poepsimpel en overdreven lekker! Dat is de perfecte beschrijving voor dit prachtig stukje gebakken zeeduivel met tomatenboter, gestoofde lamsoor en pasta. Dit is genieten op z’n Italiaans!

Ingrediënten

  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 150 g boter
  • een halve limoen
  • snuifje cayennepeper
  • enkele takjes dragon
  • 3 sjalot
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • 600 g zeeduivel
  • 3 tomaten
  • 300 g lamsoor
  • 400 g tagliatelle

Benodigdheden

  • Blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de zongedroogde tomaten met de tomatenpuree in de pot van de blender en mix alles een eerste keer fijn.

Breek de parmezaan in stukken en voeg hem toe aan de tomaten, alsook de boter en het sap van een halve limoen. Mix alles goed fijn bij elk ingrediënt dat je toevoegt. De boter kan je in meerdere keren toevoegen. Schep de boter in een kommetje en voeg er een snuifje cayennepeper en fijngesnipperde dragon aan toe.

Pel de sjalotten en snijd er eentje heel fijn en de andere wat grover. Voeg de ene fijngesneden sjalot toe aan de boter. Laat wat olie heet worden in een pan en stoof er de andere twee sjalotten in aan. Voeg er ook nog de geplette look bij.

Zet een andere pan op het vuur en laat er een klontje boter en een scheutje olie heet in worden. Kruid de vis met peper en zout en bak hem in de olie en de boter.

Breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en maak er een kruiselingse inkeping in. Dompel de tomaten 10 seconden in wat kokend water en laat ze schrikken in koud water. Pel de tomaten, verwijder de zaadlijsten, snijd ze in blokjes en stoof ze mee aan met de sjalotten en de look. Voeg de lamsoor toe aan de rest van de groenten en laat hem even meestoven. Geef het geheel nog wat kruiding en zet dan een deksel op de pan.

Kook de pasta gaar.

Lepel wat van de boter op de gebakken vis en schuif de vis nog 2 minuten in de voorverwarmde oven op de grillstand.

Schep de gare pasta bij de gestoofde lamsoor met tomaat en schep er een lepel kookvocht bij. Kruid met peper en zout en voeg er eventueel wat extra tomatenboter aan toe.

Schep een flinke lepel pasta met lamsoor en tomaat op een bord en leg er een mooi stuk vis met tomatenboter bij.

Zeeduivel met tomaat-parmezaanboter, tagliatelle en lamsoor