Zeebarbeel met rode curry, gebakken groenten en rijst

Zeebarbeel is een lekker visje uit onze Noordzee, en daar mogen we zeker trots op zijn! Jeroen combineert de vis met gebakken groenten, frisse limoenrijst en een pittige, romige rode currysaus.

Ingrediënten

  • 2 sjalot
  • een scheut olijfolie
  • een scheutje olijfolie
  • 250 g jasmijnrijst
  • enkele limoenblaadjes
  • een snuif keukenzout
  • keukenzout
  • 50 g gember
  • 2 teentje look
  • 1 koffielepel paprikapasta
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 eetlepel vissaus
  • een scheut vissaus
  • 100 g mini-maïs
  • 200 g Mange touts of sluimerwten
  • 1 sjalot
  • 100 g sojascheuten
  • 600 g zeebarbeel
  • peper

Benodigdheden

  • wokpan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de sjalot voor de saus en snijd ze grof. Laat een flinke scheut olie warm worden in een grote pan en stoof er de sjalot in aan.

Pel de sjalot voor de rijst, snipper ze fijn en stoof ze aan in een pot met een scheutje olie. Voeg de rijst bij de sjalot en laat het geheel even stoven.

Voeg de limoenblaadjes en een snuif zout toe aan de rijst, giet er een dubbele hoeveelheid aan water bij, zet een deksel op de post en laat de rijst garen op een zacht vuurtje.

Schil de gember en pel de look en snijd ze fijn. Voeg samen met de  limoenblaadjes, rode currypasta en de tomatenpuree toe aan de sjalotten en laat even meestoven.

Blus af met de witte wijn en laat de saus even inkoken. Voeg daarna de kokosmelk en de vissaus toe. Breng de saus opnieuw aan de kook en laat even sudderen.

Zet een wok op het vuur met een scheut olie.

Snijd de mini maïs en de sluimerwten in stukjes. Schil de gember en pel de sjalot en snijd ze in reepjes. Wok de groenten samen met de sojascheuten, de sjalot en de gember en breng ze op smaak met een scheut vissaus.

Giet de saus door een zeefje

tip Is de saus te pittig? Voeg er nog een beetje kokosmelk aan toe om te verzachten.

Haal het deksel van de rijst en haal de limoenblaadjes eruit.

Laat een scheutje olie heet worden in een pan en bak de vis op het vel in de olie. Duw de visfilets aan met een spatel om te voorkomen dat ze opkrullen. Kruid ze met peper en zout.

Schep wat rijst en gebakken groenten op een bord en leg de  gebakken vis erbij. Werk af met de rode currysaus.

Zeebarbeel met rode curry, gebakken groenten en rijst