Zeebaars is een vis die liefhebbers niet links laten liggen. Je kan de (dure) wilde zeebaars kopen, maar ook heel wat hedendaagse kwekerijen leveren vandaag een kwalitatieve vis af. Naast de luxe-zeebaars kan je deze bereiding ook maken met wijting. Met een stuk stevige witte vis kan er maar weinig fout lopen.Jeroen paneert de stukken filet met sesamzaadjes; Ze komen op je bord terecht met quinoa en erwten en een frisse kruidige saus op basis van plattekaas.
Ingrediënten
- 300 g quinoa
- 6 dl groentebouillon
- 400 g plattekaas
- 30 g gemberwortel
- 1 limoen
- 1 koffielepel currypasta
- koriander
- munt
- 1 scheutje olijfolie
- peper
- zout
- 600 g zeebaars
- 4 eetlepel sesaamzaadjes
- 1 scheutje plantaardige olie
- peper
- zout
- 450 g erwten
- 2 ui
- 0.5 bussel peterselie
- 1 scheutje azijn
- 1 scheutje olijfolie
- peper
- zout
Benodigdheden
- een rasp
- een keukenpincet
Bereiding
De quinoa koken
De dipsaus met plattekaas
Gebakken vis
De quinoabereiding afwerken
Pel de uien en snij ze in fijne halve ringen.
Verhit een scheut olijfolie in een pot en stoof de uiringen glazig. Voeg aansluitend de diepvrieserwten toe en laat ze meestoven.
Voeg een likje (cider)azijn toe en roer.
Meng de gare quinoa met de gestoofde erwten. Zodra de erwten beetgaar zijn is de bereiding klaar.
Spoel de peterselie en hak de blaadjes fijn. Roer ze door de quinoa met erwten en kruid met wat peper en zout.