Zalmgebraadje met bimi en geplette aardappel

Een zalmgebraad klinkt eerder vreemd, maar is ontzettend lekker en eenvoudig. Laat je verrassen door fijngehakte zalm met verse peterselie verpakt in een sneetje zalm. Met bimi en geplette aardappel heb je al snel een heerlijke doordeweekse maaltijd bereid.

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • zout
  • 1 sjalot
  • 0.5 bussel krulpeterselie
  • 800 g zalm
  • 2 eiwit
  • 400 g bimi
  • 2 koffielepel graanmosterd
  • 0.5 citroen
  • peper
  • 50 g paneermeel
  • 1 klont boter
  • 3 eetlepel zure room

Benodigdheden

  • Een cutter

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water. 

Snijd de sjalot en de peterselie heel fijn. Zet vervolgens even aan de kant. 

Snijd een viertal plakjes van de zalm. Snijd de rest van de zalm vervolgens in grove stukken. 

Doe de grove stukken in de beker van de blender met de eiwitten en maal ze een eerste keer fijn. 

Kook de bimi gaar in het gezouten water met de aardappelen.

Voeg er de graanmosterd, het citroensap, zout, peper en het paneermeel aan toe. Maal nogmaals fijn in de cutter. 

Meng gemalen zalm in een ruime kom met de fijngesneden sjalot en ongeveer de helft van de fijngehakte peterselie. Voeg er nog de mosterd, zout en peper aan toe. 

Neem een plakje zalm, schep er wat van de fijngehakte zalm in en rol toe. Bak de rolletjes in de pan met hete vetstof.  

Giet de aardappelen en bimi af wanneer ze gaar zijn. Haal de bimi uit de kookpot en houd even aan de kant. 

Gaar de vis ongeveer 10 minuten verder in de oven.

Plet de aardappelen kort en meng er de zure room, zout en de rest van de fijngehakte peterselie onder. 

Serveer de geplette aardappel met het zalmgebraadje en de bimi. 

Zalmgebraadje met bimi en geplette aardappel