Yoghurttaart met ananas en kokos

Een ideale taart voor iedereen die weinig ervaring heeft met desserts of gewoon niet graag bakt: een yoghurttaart. Een heerlijke taart met friszure toetsen van ananas, verzacht door kokosschilfers. Het is een toppertje om eens met je kinderen uit te testen.

Ingrediënten

  • 4 gelatineblaadje
  • 70 g boter
  • 175 g spritskoek
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 5 cl Batida de Coco
  • 80 g bloemsuiker
  • 1 vanillestok
  • 3 dl room
  • 1/4 ananas
  • enkele eetlepels kokosschilfers

Benodigdheden

  • Bakpapier en een springvorm

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Bedek een springvorm met bakpapier.

Laat de gelatineblaadjes weken.

Laat de boter smelten in een steelpannetje en verkruimel de koekjes in een kom. Schenk de gesmolten boter bij de koekjes en meng alles goed onder elkaar. Schep de koekjes in de springvorm en duw goed aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Weeg de yoghurt af in een kom en voeg er de bloemsuiker, de Batida de coco en de zaadjes van een vanillestokje aan toe. Meng alles goed onder elkaar.

Warm 1 dl van de room lichtjes op en los de gelatineblaadjes erin op. Voeg de warme room toe aan de yoghurt en meng onder elkaar.

Klop de rest van de room half op en spatel hem onder het beslag.

Stort het beslag in de springvorm en laat opstijven in de koelkast.

Snijd wat ananas in fijne reepjes. Haal de taart uit de springvorm en werk ze af met de reepjes ananas  en wat kokosschilfers.

Yoghurttaart met ananas en kokos